Transportul local în 2012 - Facilităţi Transurb pentru elevi şi pensionari

Transportul local în 2012 - Facilităţi Transurb pentru elevi şi pensionari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali se gândesc deja să menţină şi în 2012 facilităţile acordate în transportul public de persoane efectuat de societatea Transurb. Un asemenea proiect de hotărâre a ajuns în dezbatere pe masa consilierilor locali. În documentele care însoţesc propunerea se arată că, în 2011, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 350 lei/lună, precum şi pensionarii de invaliditate au beneficiat de abonamente gratuite pe o linie de transport. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi celelalte categorii de pensionari au avut posibilitatea achiziţionării de abonamente cu tarife reduse cu 50 la sută  pentru o linie de transport din reţeaua de trasee deservite de SC Transurb SA Galaţi.

Pentru a veni în sprijinul acestor categorii de persoane, municipalitatea are în vedere menţinerea facilităţilor la transportul public local de călători prin curse regulate şi în anul 2012. În acest sens, sumele necesare acordării facilităţilor vor fi prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2012.

Rămâne de văzut dacă proiectul de hotărâre va fi votat la şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

 

Citit 3062 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2011 18:36

10 comentarii

 • postat de chiri
  Sâmbătă, 31 Decembrie 2011 19:25
  ce e gresit daca daca se aplica ca la suventia calduri?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mirellucas
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 21:05
  Catre s.c transurb s.a, salariati mittal care in proportie de 92% sunt transportati de s.c transurb s.a, societatea incasand in jur de 5 miliarde de lei vechi, lunar + / -, depinde cati sunt in c.o sau libere, societatea noastra platind catre dv. neconditionat aproximativ 800000 de lei pe salariat cu tot cu tva, dorim si noi la fel ca si pensionari sa beneficiem si noi de un abonament gratuit macar pe una din liniile traseelor,nu pe toate ca pensionari, care circula in localitate, s-au macar in orele de varf. Dorim acest lucru deoarece am auzit ca contributia noastra catre dv.va creste. Acestea fiind spuse,asteptam un raspuns afirmativ la doleantele noastre, cat inca suntem in negocieri cu firma dv. Altfel vom fi nevoiti ca fiecare uzina in parte din combinat sa-si caute printre transportatori privati, un mijloc de trasport, si vom cauta sa incheiem alaturi de conducerea noastra administrativa un contract mai avantajos pentru noi, si pentru societate. Acest joc de culise cu gratuitati sa nu fie din cauza ca urmeaza un an electoral. Si asa cei din consiliul local vor sa-si castige voturile, din partea pensionarilor,dar in acelas timp isi scot banii,marind contributia salariatilor mittal, care la ora actuala folosesc mijloacele de trasport ale s.c transurb s.a.
  0
  3
  Raportează
 • postat de flo
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:13
  nesimtitta e cine te-a facut pt ca a umplut lumea cu specimene ca tine!
  civilizat-o!
  0
  1
  Raportează
 • postat de p.c
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 22:38
  toti calatorii pensionari este membri la asociatia pensionariloer a lu nenea iancu ciuca .sa ne traiesti nene iancule si zine de cand incepem grevele iar ca am nevoie de bani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de p.cistu de servici
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 22:34
  traiasca doamna genica
  traiasca ov.eugen
  traiasca nenea picu
  eu merg ca un boier
  traiasca bogdan ciuk
  traiasca nea gavan
  luati la toti toti banii
  sunteti niste ...oamein f. buni
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 19:42
  mai flo..care esti tu flo..fii sigura sau sigura ca nu se plimba nivci un pensionar doar asa de placerea de a se plimba cu autobuzul..si chiar daca ar fi asa..ce te..pe tine grija? nu ai loc pe scaun de ei?? Esti o nesimtita!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 10:03
  insist cu propunerea ca pensionarii sa nu mai primeasca abonamente gratuite , ci doar 20-30bilete!! are sa zicem 30 bilete, este mai mult decat deajuns, ca doar nu pleci zilnic de acasa pe la spital sau pe la primarie etc etc! si astfel se pot duce oriunde in oras si nu doar pe un traseu, iar cel mai important, nu mai ocupa spatiul degeaba in mijloacele de transport, asa cum stie toata lumea ca se procedeaza! intrebatii soferii de autobuze, cum de plimba din capat in capat cate 2-3 ture! si asta doar ca e gratis, si nu au treaba acasa! prin autobuze isi gasesc altii ca ei si stau la barfa!! am pt pensionari respect, dar la fel cu respect ar trebui sa se poarte si fata de salariati, asa cum au fost ei odata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de No comment
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 09:51
  Aceste facilitati acordate reprezinta, de fapt, o forma mascata de sustinere financiara, de la bugetul local, a unei societati in care actionar majoritar este Consiliul Local.
  0
  0
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 08:12
  Dar la Someri d-le?care nu au nimic?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 00:51
  Galatenii nu sunt constienti de faptul ca abonamentul e dublu fata de cel din Bucuresti. In capitala pe toate traseele la intreg e 50 de lei si pt elevi 25. Cum se poate sa avem preturi duble intr-un oras de provincie nu stiu...eu cand am vazut asta, mi-a cazut fatza...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.