Democart-liberalii cred că galeria Oţelului e nucleul tare al protestelor din Galaţi

Democart-liberalii cred că galeria Oţelului e nucleul tare al protestelor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin vocea purtătorului de cuvânt Viorel Trif, PDL Galaţi a rupt tăcerea instalată pe eşichierul politic local de aproximativ o săptămână, de când, atât în urbea noastră cât şi la nivel naţional, au loc proteste. Reacţia democrat-liberalilor la mişcarea populară a fost să îndrepte un deget acuzator către membrii galeriei echipei de fotbalul Oţelul şi către organizaţiile de pensionari.

„Protestele din Galaţi, au avut ca o componentă importantă şi participarea membrilor galeriei echipei Oţelul. Din câte ştim noi, galeria este plătită de ArcelorMittal, acţionarul principal al clubului Oţelul pentru a susţine propria echipă şi vedem că iese în stradă urmărind anumite obiective politice. Faptul că suporterii au fost, poate, la baza mişcărilor de stradă in Galaţi este confirmat şi de discuţiile care au avut loc la Prefectură, zilele trecute, la Comisia de Dialog Social, unde atât reprezentanţi ai revoluţionarilor cât şi ai pensionarilor au plasat responsabilitatea pentru un anumit mod de manifestare a nemulţumirii faţă de situaţia actuală din România către galeria clubului Oţelul. Alături de galerie, la manifestaţii au participat şi structuri ale pensionarilor care de-a lungul timpului au fost prezente şi în faţa sediului PDL pentru a-şi manifesta nemulţumirea”, a declarat Trif. 

Democrat-liberalul a susţinut că partidul său înţelege „orice mod de manifestare paşnică a nemulţumirilor” şi a afirmat disponibilitatea la dialog pentru „indentificarea” soluţiilor pentru problemele cu care se confruntă România. Trif consideră că, la fel ca în Parlamentul European, unde popularii şi socialiştii au găsit o cale de dialog, la nivel naţional se poate face acelaşi lucru. Consilierul a acuzat partidele din Opoziţie că „se implică într-un mod nefericit” şi chiar încearcă să confişte protestele. „Incitarea la mişcări de stradă, încercarea de a se folosi de acest val popular de nemulţumire pentru a lovi în putere şi a prelua puterea în urma unor alegeri anticipate, din punctul meu de vedere nu este de dorit pentru că ar împinge România într-o zonă din care foarte greu am putea să ieşim”, a spus Trif.

Viorel Trif a declarat senin că nu vede motivul unor alegeri anticipate şi, cu toate că mii de români scandează acest lucru, democrat-liberalul se îndoieşte că aceasta ar fi cu adevărat dorinţa populară. În schimb nu ne-a putut da un răspuns dacă alegerile comasate, decise unilateral de PDL, sunt pe placul protestatarilor, fie ei gălăţeni sau nu. 

Citit 1345 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2012 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.