Victor Paul Dobre cere demisia actualei puteri

Victor Paul Dobre cere demisia actualei puteri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Punctele de vedere comune ale opoziţiei cu protestatarii din stradă se referă la două revendicări: ca Guvernul să demisioneze şi să se organizeze alegeri anticipate, a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre. Potrivit acestuia, manifestaţia de protest a opoziţiei – care, spune deputatul, a strâns, joi, în Bucureşti, circa 20.000 de oameni – nu a avut ca scop „confiscarea protestelor” ci a fost o demonstraţie că „suntem alături de oameni, ne solidarizăm cu ei”.

Dobre a reclamat încercările de „manipulare” a PDL prin „această învinuire colectivă că situaţia actuală a României nu li se datorează doar lor, ci tuturor”, „un discurs politic care poate duce în alte direcţii”.

Pe de altă parte, Victor Paul Dobre a precizat că „democraţia funcţionează cu un Parlament şi partide politice”, fără aceste componente variantele neputând fi decât „dictatura sau anarhia”.

Deputatul liberal a pledat pentru demisia Guvernului Boc, numirea unui guvern de tehnocraţi şi organizarea de alegeri anticipate: „lucrul acesta s-a făcut în Spania, Portugalia, parţial şi în Italia şi urmează şi în Grecia. Sincer, nu înţeleg cum poţi conduce o ţară când 90%  din populaţie este împotriva ta?”. Deputatul PNL Victor Paul Dobre a încheiat spunând că aşteptările opoziţiei de la sesiunea parlamentară extraordinară de săptămâna viitoare este „demisia Guvernului. Talleyrand odată i-a spus lui Napoleon:  Sire, cu baionetele poţi face ce vrei cu o singură excepţie – nu poţi să stai cu fundul pe ele” 

Citit 1890 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.