PD-L vrea puterea şi la nivel local

PD-L vrea puterea şi la nivel local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit prim-vicepreşedintelui PD-L Galaţi, Mircea Toader, săptămâna trecută, la nivel local, a fost semnat un document de colaborare cu PSD. „Există un document prin care ne asumăm răspunderea unor unităţi deconcentrate, pentru buna funcţionare a acestora şi pentru sprijinul programului de guvernare”, a declarat Toader.

Deşi a spus că s-au încheiat negocierile privind împărţirea posturilor la instituţiile descentralizate, Toader a refuzat să dea detalii privind oamenii care vor ocupa funcţii de conducere şi instituţiile care vor reveni celor două partide. S-a eschivat când a fost întrebat de schimbările de şefi.

A nominalizat, totuşi, o instituţie unde cu siguranţă se va schimba conducerea: APIA, despre al cărei şef a spus că n-a făcut altceva decât campanie electorală „şi în condiţiile astea nu putem să spunem că poate să rămână acolo”.

„PNL a început-o”

Întrebat despre prefect şi subprefecţi, Toader a explicat ce stă la baza schimbării lor: „Intenţia noastră, când am făcut legea, a fost să fie depolitizată funcţia de prefect. Prin structura legii, acestea sunt funcţii apolitice, dar atâta timp cât PNL a procedat la o încălcare flagrantă a acestui principiu, ne vedem nevoiţi ca în acest corp al înalţilor funcţionari publici să fie cuprinşi şi oamenii care agreează şi susţin o politică a unui guvern de-al nostru. Prima dată a stricat-o PNL”, a spus Toader.

Deputatul nu este îngrijorat de numărul mare de prefecţi şi subprefecţi care, rămaşi fără prefecturi, vor deveni inspectori guvernamentali: ”E mare nevoie de oameni care să exercite control în teritoriu. Inspectorii sunt utili”.

Să se ocupe PSD!

În fine, Toader a formulat şi o cerere exactă: „Eu doresc schimbarea majorităţii în Consiliul Local şi Consiliul Judeţului, şi aş dori să se şi realizeze. Problema nu este a PD-L, ci a PSD, fiindcă va fi destul de dificil să avem o înţelegere şi o coaliţie la nivel naţional şi una locală în opoziţie. Dar repet, problema este a PSD.

Oricând suntem de acord să facem majoritate cu PSD ca şi o logică a acestui contract pentru România, care trebuie să se ducă la nivel local. Dacă nu, nu e niciun fel de problemă, noi ne vedem de drumul nostru”, a spus Toader.

Citit 1706 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.