Dan Butunoi, un tecucean la Guvernul României

Dan Butunoi, un tecucean la Guvernul României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru prima dată, tecucenii au omul lor în Guvern, pe Dan Butunoi, consilier de stat în aparatul de lucru al viceprim-ministrului Dan Nica. Tecuceanul în vârstă de 33 de ani este ofiţer în rezervă şi a dezvoltat o afacere înfloritoare în domeniul prefabricatelor pentru construcţii. Proaspătul consilier de stat ne-a acordat un scurt interviu: 

- Domnule consilier de stat care este domeniul de care vă ocupaţi?

- Funcţia de consilier de stat este o poziţie executivă din care voi coordona dezvoltarea sectorului privat şi, la nivel guvernamental, voi identifica pârghiile necesare pentru susţinerea IMM-urilor. Este un sector vital, iar responsabilitatea este mare, mai ales în acest an de criză. Cred că domeniul acesta îmi este familiar, deoarece vin din economia reală şi ştiu care sunt problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri. 

- Din poziţia dvs cum aţi putea ajuta Tecuciul, intrat de multă vreme într-un con de umbră, mai ales acum, în situaţie de criză?

- Municipiul Tecuci nu este intrat într-un con de umbră, iar acum, după alegerile generale din decembrie 2008, pot spune că este chiar în lumina reflectoarelor. Este adevărat, însă, că municipiul Tecuci nu a beneficiat, în ultimii ani, de investiţiile necesare care să asigure cetăţenilor serviciile unui oraş european. 

Am militat, pe perioada campaniei electorale, pentru un Tecuci modern, dezvoltat din punct de vedere economic şi care să poată fi pus pe ”axa Focşani-Bârlad”. Am militat pentru dezvoltarea unei zone economice urbane din care să facă parte şi comunele învecinate, în special Matca – un rezervor legumicol şi un adevărat potenţial economic al zonei. 

Din postura de consilier de stat voi aduce în judeţul Galaţi şi în municipiul Tecuci informaţia legată de atragerea fondurilor europene. În proiectul meu politic am vorbit despre necesitatea înfiinţării unui Centru de Afaceri la Tecuci cu reprezentare la Bruxelles şi cred că acest lucru este posibil de realizat. Voi propune domnului vicepremier Dan Nica să realizăm un astfel de centru şi la Galaţi. Să transformăm Galaţiul într-un judeţ care, de ce nu, să se dezvolte cât mai mult pe bani comunitari.

- Nu vă e greu să lucraţi atât de departe de casă, mai ales că aveţi doi copii destul de mici, care cu siguranţă vă vor duce dorul?

– Vreau să vă spun că am o familie împlinită şi că am avut noroc de o soţie care m-a susţinut în toate proiectele mele. În timpul campaniei electorale, fiul meu cel mare ajunsese să doarmă cu pijamalele mele sub cap, iar cel mic plângea că mă vedea foarte rar. Copiii mei trăiesc şi acum acest sentiment, deşi vorbim zilnic la telefon. Soţia mea este însă o luptătoare şi ştiu că va trece cu bine peste perioadele grele din timpul săptămânii, deoarece în weekend revin în Tecuci. Cel puţin până acum aşa s-a întâmplat şi sper ca şi pe viitor treburile din Guvern să nu mă ţină departe de familia mea la sfârşit de săptămână

- După acest mandat vă mai întoarceţi la Tecuci?

– Este visul fiecăruia dintre noi să ne reîntoarcem în locurile dragi. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul tuturor.

- În timpul campaniei electorale a fost o bătălie crâncenă între dvs şi contracandidatul Mircea Toader. Cum veţi colabora cu PD-L în Guvern şi la Tecuci, ca preşedinte executiv al PSD?

– Nu a fost o bătălie crâncenă. A fost o competiţie în care eu şi echipa mea de campanie am încercat să maximizăm rezultatul votului. Din punctul meu de vedere a fost o competiţie în care putea să existe mai mult fair-play. Am mai constatat un lucru în campanie, respectiv faptul că domnul Toader nu se aştepta să aibă un contracandidat care să se bată de la egal la egal cu dânsul. Cred că am tras învăţămintele necesare din această competiţie şi le mulţumesc celor care m-au votat. Acum avem prilejul să ne unim eforturile cu partenerii de Coaliţie pentru un proiect comun – dezvoltarea economică a municipiului Tecuci, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla va fi foarte greu să găsim scuzele necesare peste patru ani.

Citit 2329 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.