În Micro 17, pe strada Barboşi - Modernizarea trece, şanţurile rezistă!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În Micro 17, pe strada Barboşi - Modernizarea trece, şanţurile rezistă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Când nesimţirea se întâlneşte cu birocraţia, o mulţime de oameni au de suferit * 

Dezinteresul autorităţilor locale atunci când este vorba despre asigurarea condiţiilor minime de trăit nu mai este o surpriză pentru nimeni. Mai mulţi gălăţeni ne-au anunţat că în Micro 17, pe strada Barboşi, undeva în vecinătatea Oficiului Poştal nr. 9 constructorii care au schimbat o conductă de apă au lăsat în urmă un dezastru de nedescris. "Jumătate din parcare este compromisă: plină cu noroi, cu şanţurile rămase neasfaltate. În plus, avem acum şi patru containere de gunoi care, de multe ori, sunt puse în stradă, pentru că nu au loc din cauza noroiului", spune Mihai Florescu, locatarul unui bloc din zonă. De lucrare s-a ocupat Vâlceana, care şi-a strâns utilajele şi a plecat de mai bine de o lună, asta după ce a săpat toată iarna.

Cum era vorba despre o lucrare de înlocuire a unei conducte de apă, ne-am imaginat că este contractată de Apă-Canal. „Lucrarea este într-adevăr de modernizare a străzii Barboşi, în care intră şi înlocuirea unor conducte de apă, dar nu este a noastră! Este comandată de Primărie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Apă-Canal Galaţi, Cornelia Arnăutu.

Cei de la Primărie ne-au confirmat că lucrarea a fost făcută din banii ei. „A fost schimbată o conductă de apă rece, iar acum ne pregătim să facem licitaţie pentru asfaltarea zonelor în care s-a săpat”, spune Nicoleta Manole. Când vine vorba însă despre faptul că oamenii care locuiesc în zonă au fost nevoiţi să înfrunte noroaiele mai bine de o lună de zile, şi că viitorul nu este nici el prea îmbucurător, purtătorul de cuvânt ridică din umeri. Am întrebat-o dacă nu se puteau sincroniza cele două lucrări astfel încât lucrurile să curgă de la sine: „Sunt nişte paşi de parcurs, nu-i chiar aşa de uşor. Avem multe documente de întocmit”, a motivat Nicoleta Manole.

Aşadar, oamenii de pe strada Barboşi trebuie să meargă prin noroi cel puţin o lună de acum încolo, dacă nu şi mai mult, pentru că trebuie întocmit caietul de sarcini, e nevoie de publicarea intenţiei de licitare pe SEAP, şi probabil vor apărea şi contestaţii. Abia după toate aceste proceduri va veni şi asfaltarea. Dacă nu se va rezolva mai repede, oamenii vor să facă reclamaţii şi la autorităţi. "Am apelat mai întâi la presă, dacă nu se rezolvă, vom face plângeri la toate instituţiile statului", mai spune Mihai Florescu.

Citit 1682 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.