Instantanee de campanie - În panouri să ne luptăm! (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Instantanee de campanie - În panouri să ne luptăm! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al lor este oraşul! Ai lor sunt stâlpii, ale lor sunt zidurile, gardurile, panourile, spaţiile verzi, al lor este orizontul, cât vezi cu ochii. În vreme ce spaţiile publice de afişaj electoral stau jenate şi pe trei sferturi goale, zeci de panouri, de mesh-uri şi postere au cucerit oraşul, iar zeci de bannere se leagănă în vânt ca în cântecul acela cu elefanţii cocoţaţi pe o pânză de păianjen.

Şi aşa va fi timp de o lună câtă vreme propaganda electorală îşi va face numărul. Umorul, involuntar sau nu, e la el acasă. Avem candidaţi care apar doar cu jumătate de cap din cauza bannerelor tăiate neinspirat, candidaţi care ne zâmbesc încrezător lipiţi deasupra coşurilor de gunoi, sau combinaţii bizare de feţe de candidaţi şi reclame comerciale sau chipuri politice şi semne rutiere, de nu mai ştie bietul şofer în ce direcţie merge. Cu zâmbetul pe buze şi fără patimi politice, haideţi să zâmbim neelectoral la un fotoreportaj de campanie:

Tir electoral pe "Brăilei"

panouri 22

O veritabilă mitralieră electorală îţi ciuruieşte retina pe toată întinderea Brăilei. Metoda „postere mici şi foarte dese” n-a iertat nici măcar un stâlp. Candidatul USL, liberalul Marius Stan, şi independentul Nicuşor Ciumacenco îşi dispută supremaţia „călare” pe acelaşi stâlp, când primul la etaj şi celălalt la parter, când invers!

panouri 14

Omul potrivit la locul (ne)potrivit… greu de spus, mai ales când perspectiva rutieră şi electorală ţi se îngustează vertiginos.

panouri 29

Grandoarea electorală e la ea acasă. Un etaj de clădire, două sau patru nu pare prea mare ori prea mult. Păcat că un păienjeniş de cabluri negre şi reţele de iluminat festiv rămase de la Crăciun brăzdează imaginea generală. Imensul poster al USL care îmbracă Vox Center-ul are parte de concurenţa lila a candidaţilor Partidului Poporului lui Dan Diaconescu, iar bannerul candidatului PDL Marius Necula face liantul vizual.

panouri 13

Cu ochii după afişe rişti să nu mai vezi nici gropile din asfalt, nici sărăcia şi tristeţea unui oraş care măcar are dreptul să spere că-i va fi mai bine. În următorii patru ani.

Citit 3176 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.