Înainte de alegeri, consilierii caută soluţii pentru încălzirea oraşului

Înainte de alegeri, consilierii caută soluţii pentru încălzirea oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Primăria Galaţi vrea să se asocieze cu primăriile din Târgu Bujor şi Bereşti pentru a găsi cea mai potrivită soluţie de delegare a gestiunii serviciului de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat

La „spartul” mandatului, cu nici trei săptămâni înainte de alegeri, aleşii locali caută soluţii pentru încălzirea în sistem centralizat a oraşului. În acest moment, societatea locală de distribuţie a căldurii, Apaterm, îşi dispută în instanţă falimentul. În plus, firma exploatează reţelele edilitare, găurite şi cu pierderi uriaşe, fără a avea un contract legal, fapt admis şi de autorităţile locale. În aceste condiţii, pe masa Comisiei de Buget-Finanţe a Consiliului Local (care se va întruni în şedinţă, pe 24 mai) a apărut un proiect de hotărâre privind constituirea Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat. Botezată „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul de Termoficare Galaţi”, această structură urmează a se constitui prin asocierea primăriilor Galaţi, Târgu Bujor şi Bereşti, edilul Dumitru Nicolae fiind împuternicit să semneze în numele municipiului nostru actul constitutiv şi statutul Asociaţiei. Sediul asociaţiei urmează să fie stabilit pe strada Crizantemelor, adică fix la sediul Apaterm.

Bani de la bugetul local

De la bugetul local al Galaţiului urmează să fie alocată suma de 9.500 lei reprezentând 95 la sută din patrimoniul iniţial de 10.000 lei al Asociaţiei. Restul, 300 de lei pune Târgu Bujor, iar 200 de lei Bereştiul. În afară de aceşti bani, va mai exista şi o cotizaţiei de 57.000 lei pentru anul 2012, ce va fi achitată din bugetul municipiului Galaţi pe anul 2012. Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor, Asociaţia se constituie în scopul înfiinţării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat pe raza acestor unităţi administrative. De asemenea, se doreşte şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente serviciului. Totuşi, principalul obiectiv al asociaţiei va fi elaborarea şi aprobarea, în termen de 6 luni, a unui studiu de oportunitate pentru fundamentarea soluţiei de delegare a gestiunii serviciului, precum şi documentaţia de atribuire a contractului/contractelor de delegare a gestiunii. Rămâne de văzut dacă aleşii locali vor agrea această asociere şi dacă şedinţa în plen în care va fi dezbătută şi supusă aprobări propunerea, va mai avea loc în acest final de mandat.

Citit 2278 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2012 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.