Poker politic: Careu de dame pentru primăriile din judeţ!
Foto: Fotomontaj: Ionatan Țuțu

Poker politic: Careu de dame pentru primăriile din judeţ!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Dacă până pe 10 iunie, în județul Galați aveam doar două „primărițe”, acum numărul acestora s-a dublat! * Interesant este că toate femeile care au candidat pentru fotoliul de primar i-au bătut crunt pe candidații de sex masculin

Locuitorii comunei Vânători i-au acordat votul Sicuței Murgu (PNL) pentru al treilea mandat consecutiv la Primărie. „A fost o luptă foarte strânsă la aceste alegeri. Oamenii au considerat că trebuie să rămân la Primărie și acest lucru mă onorează și mă responsabilizează. Prima mea prioritate este acum alimentarea cu apă rece a satului Odaia Manolachi”, spune Sicuța Murgu. Aceasta este convinsă că femeile trebuie să aibă locul lor în viața politică deoarece sunt tenace și mult mai greu de corupt.

Dănuța Bourceanu (PSD) nu este la prima experiență la Primăria comunei Cavadinești. Ea a mai fost primar între 2004-2008, iar în 2008 a pierdut în fața unui contracandidat pe care-l acuză acum de fraudă. Anul acesta s-a bătut cu trei bărbați, de la trei partide diferite. „Toți trei, la un loc, n-au strâns câte voturi am primit eu!”, spune mândră primărița din Cavadinești. Dănuța Bourceanu a avut nu mai puțin de 400 de voturi peste cel de-al doilea concurent. Și-a stabilit ca prioritate finalizarea rețelei de apă din localitate, proiect început încă din timpul precedentului mandat, dar nefinalizat de primarul care tocmai și-a încheiat mandatul.

Două debutante, la Foltești și Țepu

Și Lenuța Munteanu (PSD) a câștigat Primăria Folteștiului la diferență mare de următorul clasat. „Sunt mai hotărâtă ca niciodată să mă apuc de treabă, mai ales după o campanie murdară, în care am fost atacată din toate pozițiile. Acum, vreau să le dovedesc oamenilor că au făcut o alegere bună”, ne-a mărturisit Lenuța Munteanu. Și ea are ca prioritate extinderea rețelei de apă și canalizare din localitate.

În fine, cea de-a patra comună care va fi condusă în următorii patru ani de o femeie este Țepu. Narcisa Helen Ţuchel (PNL) primeşte primăria moștenire de la soţul ei, Daniel Țuchel, ales primar la Tecuci. Cum fostul primar a cam rezolvat problemele stringente ale comunei, Narcisa Țuchel va avea doar sarcina de a menține în bunăstare lucrările edilitare. Se gândește doar să asfalteze ultimele ulițe neasfaltate și să facă trotuare și piste pentru bicicliști.

Citit 2051 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2012 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.