Banii la control - Câte mii de lei au intrat în conturile partidelor

Banii la control - Câte mii de lei au intrat în conturile partidelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 16 autoturisme Logan, cu dotări decente şi fără facilităţile oferite de Programul Rabla, şi-ar fi putut cumpăra, în total, la Galaţi, cele mai importante partide de pe eşichierul local * Cum am ajuns la această concluzie? Am „convertit” în maşini banii pe care i-au numărat PSD, PDL, PNL şi PC în vistierie, potrivit rapoartelor controalelor efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut publice rezultatele controalelor efectuate la filialele judeţene ale celor mai importante formaţiuni politice din Galaţi. Verificările s-au făcut în conformitate cu prevederile Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale şi au vizat contabilitatea şi banii agonisiţi de partide în anul 2011. Autoritatea nu a găsit deficienţe ce puteau fi sancţionate în scriptele partidelor. Iată câţi bani au agonisit partidele, anul trecut, din cotizaţii, donaţii, dobânzi etc: 
Filiala judeţeană a PSD a numărat cei mai mulţi bani dintre partidele gălăţene. Potrivit AEP, în vistieria PSD Galaţi au intrat: 180.336 de lei din cotizaţiile membrilor de partid, 39.000 de lei din donaţii, 24.508,84 de lei din alte venituri (din subînchirierea spaţiilor partidului pentru birouri parlamentare), iar din dobânzi bancare - 19,60 lei. Ca să vă faceţi o idee cam câţi bani a adunat PSD vă spunem că i-ar fi ajuns să-şi cumpere nu mai puţin de şase maşini Logan, la preţul de 8.000 de euro, iar cu puţină bunăvoinţă le ieşea chiar de şapte.
Potrivit raportului AEP, filiala judeţeană a PDL Galaţi a adunat grosul banilor - 117.310,50 de lei din cotizaţiile membrilor de partid, la care s-au adăugat, donaţii - 74.400 de lei, alte venituri - 343 de lei şi dobânzi bancare în sumă de 96,24 lei. Per total cu aceşti bani democrat-liberalii şi-ar fi luat lejer cinci autoturisme Logan, ba le rămâneau bani şi de extraopţiuni şi să le „ude”.
Raportul Autorităţii Electorale spune că, PNL Galaţi a adunat din cotizaţiile membrilor de partid  84.780,50 de lei, iar din donaţii - 55.380 lei, la care s-au adăugat alte venituri în sumă de 11.701,58 lei şi dobânzi bancare în sumă de 21,26 lei. Suma totală ar fi acoperit fără probleme preţul a patru maşini Dacia Logan.
Strâmtorată sau nu, filiala judeţeană a PC a numărat veniturile doar din cotizaţiile membrilor de partid - 63.486,82 de lei. Nu e mult, dar tot le ajungea de un Logan şi jumătate!

 

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2012 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.