Prima rectificare din acest mandat - Vistieria Galaţiului, pe plus
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Prima rectificare din acest mandat - Vistieria Galaţiului, pe plus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noul primar schimbă vechea alocare a banilor: anul viitor nu se mai împarte 80 la sută din buget pentru cheltuieli şi doar 20 la sută pentru investiţii!


Printre cele mai importante hotărâri votate de aleşii locali la recenta şedinţă ordinară se află o rectificare a bugetului Galaţiului. Primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan, a ţinut să informeze că, până acum, oraşul a alocat 80 la sută din bani pentru cheltuieli, şi doar 20 la sută pentru investiţii. „Prin rectificare, am încercat să ameliorăm un pic din aceşti parametri. În viitor, în bugetul pe anul viitor, acest procent va creşte simţitor în favoarea investiţiilor, diminuând pe cât se poate cheltuielile. Normalizarea situaţiei înseamnă bani mai mulţi şi cum perspectivele creşterii veniturilor la bugetele locale sunt incerte, va trebui de urgenţă să începem să facem mai mult cu banii puţini pe care-i avem. Acest lucru impune disciplină şi corectitudine atât din partea furnizorilor cât şi a funcţionarilor Primăriei. Pregătim pentru 2013 un plan de investiţii adaptat priorităţilor reale ale oraşului, care să stopeze batjocura cu care s-au cheltuit până acum banii gălăţenilor”, a declarat Stan.

Unde s-au dus banii?

Potrivit hotărârii votate de aleşi, fondul de rezervă a fost majorat cu suma de 600.000 de lei din disponibilităţile de credite rămase la alegerile locale, cheltuieli materiale. Aleşii au aprobat utilizarea fondului de rezervă în sumă de 750.000 de lei pentru indemnizaţii la alegerile locale. Conform raportului de specialitate care însoţeşte hotărârea, bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe anul 2012 s-a rectificat pozitiv cu 2.238.000 de lei. Din aceşti bani, 1.936.000 de lei s-au dus la bugetul local de venituri şi cheltuieli, 259.000 de lei la bugetul instituţiilor publice finanţate din surse proprii şi subvenţie, iar la bugetul de fonduri externe nerambursabile au ajuns 43.000 de lei. La capitolul Ordine publică au fost alocate 300.000 de lei subvenţie pentru asigurarea normei de hrană a Poliţiei Locale. Nu mai puţin de 640.000 de lei s-au dus la reparaţii străzi, iar 220.000 de lei au fost alocaţi pentru cheltuielile cu reparaţii imobile. Asociaţia Tehnopol a primit un plus de 170.000 de lei pentru plata cotizaţiei pe anul 2012. De asemenea, pentru a fi asigurate sumele necesare pentru o îmbunătăţire a activităţii de salubrizare a municipiului Galaţi, s-a impus suplimentarea fondurilor cu 1.000.000 de lei la capitolul Protecţia mediului.

 

Citit 1286 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.