Tg. Bujor / Gaz metan şi lupte libere

Tg. Bujor / Gaz metan şi lupte libere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Funcţia de viceprimar al oraşului a rămas în familia Chelăraşu


Încă în probe de eficienţă, sub „bagheta” noului edil-şef, Laurenţiu Gâdei, Primăria Tg. Bujor, motorul urbei, e în centrul atenţiei tuturor localnicilor. Întrebare la zi, pe care şi-o pun mulţi dintre aceştia: va „umbla” sau nu Laurenţiu Gâdei la organigrama instituţiei, moştenită de la ex-edilul-şef Arfire? Ca viceprimar în funcţiune, inginerul Ciprian Chelăraşu, de la UNPR, nimeni altul decât fiul fostului vice, Valerică Chelăraşu. Întrebare legitimă: va putea fiul să-şi depăşească tatăl? În Consiliul Local, reprezentarea întregului spectru politic din România de azi: PP-DD, Nelu Stan, de la televiziunea prin cablu; de la PRM, Elisei Tănase, din Moscu, fermier; PC, fostul plutonier adjutant-şef de la Circulaţia Rutieră, Constantin Pletea. PNL-ul defilează cu Neculai Cudălbeanu. De la PSD, patru oameni, între care profesoara Victoria Giurgiu, iar de la PDL, şase. Aici democraţie, frate!

După trecerea în revistă a obiectivelor majore, aflate în derulare, între care „gazul metan”, piaţa orăşenească, apa şi construirea de locuinţe pentru familiile tinere, prin ANL, Laurenţiu Gâdei ne-a coborât - cât a putut dumnealui de lin - spre cele, să zicem aşa, de serviciu, fiecare, însă, cu importanţa sa. De exemplu, în parteneriat cu Filiala Galaţi a Crucii Roşii Române, deschiderea, în oraş, a unui punct al acestei organizaţii umanitare. S-a bătut deja palma cu directorul Gheorghe Hogea. În alt plan, preocupat de necesitatea reînviorării activităţilor sportive pe stadionul orăşenesc: „Pe linie de fotbal, ne-a declarat domnul Gâdei, vreau să întinerim echipa. În privinţa jucătorilor: ar fi cazul ca măcar jumătate dintre ei să fie bujoreni, ţin mult la asta”.

Cişmele-ţâşnitori: „E nevoie de câteva, publice, să ai, ca om de pe stradă, apă să-ţi răcoreşti faţa ori să bei”. Parcul de joacă pentru copii: nemulţumit de starea în care se află, se gândeşte să-l revopsească, să planteze arbuşti ornamentali şi să-i adauge elemente de modernism util, care să-l facă atractiv. Nu exclude reluarea contactelor cu olandezii care au dat cândva bani pentru a fi amenajat şi dat în funcţiune. Toaleta publică din perimetrul staţiei de microbuze - nu se poate intra acolo. O va „lega” de sistemul de canalizare şi de o sursă de apă. "Cupa Bujorului" la lupte libere, altădată, faima oraşului - „O vom relua întrucât ne obliga la asta tradiţia locală în materie de lupte libere, medaliile obţinute de sportivii bujoreni de-a lungul vremii, la această disciplină sportivă”. Poliţia comunitară, ca proiect, are şi ea locul său pe agenda primarului Gâdei.

 

Citit 5603 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.