Asociere cu Şendreniul şi Tecuciul - Serviciul Regional de Termoficare Galaţi

Asociere cu Şendreniul şi Tecuciul - Serviciul Regional de Termoficare Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local şi-a dat acordul pentru asocierea municipiului Galaţi cu Tecuciul şi Şendreniul în scopul constituirii Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat „Serviciul Regional de Termoficare Galaţi”.

Singurii care s-au abţinut de la vot au fost cei trei consilierii PDL. Prin vocea lui Mihai Alin, grupul PDL a explicat că prin constituirea acestei asocieri nu se rezolvă problema termoficării, ci doar se amână.

Prin hotărârea adoptată, primarul Marius Stan a fost împuternicit ca în numele şi pentru municipiul Galaţi să semneze actul constitutiv şi statutul asociaţiei, documente pe care aleşii şi le-au asumat. Totodată a fost votată şi finanţarea asociaţiei, prin alocarea sumei de 9.500 lei din bugetul municipiului Galaţi pentru anul 2012, reprezentând 95 la sută din patrimoniul iniţial de 10.000 lei al structurii. Tecuciul a pus 300 de lei, iar comuna Şendreni - 200 de lei. Tot de la bugetul local al Galaţiului va fi achitată şi cotizaţia de 57.000 lei pentru anul în curs, în vreme ce Tecuciul şi Şendreniul vor avea de plătit cotizaţii de 1.800, respectiv, 1.200 de lei. Sediul asociaţiei este pe strada Crizantemelor nr. 6, exact unde se află acum sediul societăţii Apaterm.

Membri ai primei adunări generale a asociaţiei sunt primarii liberali ai celor trei localităţi, Marius Stan, Daniel Ţuchel şi Paul Cristea, fiecare fiind numit de Consiliul Local al comunităţii care l-a ales. Potrivit documentelor aprobate, asociaţia se constituie în scopul „înfiinţării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat pe raza unităţilor administrativ-teritoriale membre”. De asemenea se are în vedere şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării a sistemelor de utilităţi publice aferente serviciului de termoficare. În documentele asocierii se arată că interesul comun care stă la baza constituirii acestui for este interesul general al locuitorilor, îmbunătăţirea calităţii serviciului de termoficare în condiţiile unor preţuri suportabile. Nu sunt neglijate nici respectarea standardelor europene privind protecţia mediului şi creşterea capacităţii de atragere a fondurilor pentru finanţarea investiţiilor necesare în infrastructura tehnico-edilitară.

Prima misiune a noii structuri este să elaboreze şi aprobe, în termen de şase luni, un studiu de oportunitate pentru fundamentarea soluţiei de delegare a gestiunii serviciului, precum şi documentaţia de atribuire a contractului/contractelor de delegare a gestiunii.

 

Citit 2023 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2012 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.