Şoferi gălăţeni, vi se pregăteşte ceva! - "Big Brother" pentru traficul rutier

Şoferi gălăţeni, vi se pregăteşte ceva! - "Big Brother" pentru traficul rutier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investiţie de 19 milioane de lei pentru semafoare inteligente şi supravegherea video a traficului rutier


Zece luni de aşteptare şi 19 milioane de lei - asta presupune investiţia de care avem nevoie pentru un trafic civilizat în Galaţi. Cel puţin aşa rezultă din indicatorii tehnico – economici pe anul 2012 aprobaţi de Consiliul Local pentru obiectivul de investiţii „Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii”. Proiectul vizează fluidizarea traficului, dar vor fi luate în considerare monitorizarea şi gestionarea centralizată a acestuia, astfel încât operatorii de trafic să poată lua decizii în timp util şi să asigure prioritatea vehiculelor cu destinaţie specială: transport public, salvare, pompieri şi poliţie.
Concret, investiţia prevede modernizarea şi extinderea sistemelor de semaforizare în 33 intersecţii şi 28 treceri pietonale, dar şi detectoare de trafic (37 de camere video, 33 automate pentru dirijarea circulaţiei 28 de semafoare cu buton la trecerile pietonale) şi un centru de comandă şi control. „Implementarea unei soluţii de supraveghere video metropolitană, ce va deservi atât zona rutieră, cât şi spaţiile publice din oraş, va creşte siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor în zonele respective. Pentru aceasta, se are în vedere păstrarea unei părţi a infrastructurii existente (stâlpi, corpuri semafoare, reţea electrică îngropată, conexiunea la reţeaua de comunicaţii existentă), dar şi introducerea unor elemente noi, cele mai semnificative fiind automatele de semaforizare, camerele video şi reţeaua de comunicaţii care să asigure funcţionarea acestora în regim centralizat adaptiv”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii. Arterele vizate sunt, conform hărţii ataşate proiectului, Brăilei, Domnească, Siderurgiştilor, 1 Decembrie şi Coşbuc.
Sensuri unice
Conform aceluiaşi document, o altă metodă de asigurare a fluenţei traficului o constituie introducerea de sensuri unice pe anumite artere. „Acest lucru este posibil în special datorită formei favorabile a reţelei rutiere din Galati, care prezintă drumuri paralele, aflate la distanţe mici unele de celelalte. Prin introducerea de sensuri unice de circulaţie, pe lângă dublarea capacităţii de circulaţie pe artera respectivă, se pot asigura şi restricţii ale virajelor la stânga, ceea ce va reduce numărul blocajelor”, se explică în raport. Sursele de finanţare a investiţiilor constau din fonduri proprii, fonduri de la bugetul local şi fonduri provenite din finanţări nerambursabile.

 

Citit 6132 ori Ultima modificare Miercuri, 22 August 2012 17:33

26 comentarii

 • postat de dany
  Duminică, 07 Iulie 2013 17:23
  dar ,parcari cand facem dragii mei, s-a asfaltat str. Otelarilor si nu s-a facut o parcare. Cum e POSIBIL asa ceve, chiar daca sunt fonduri europene tot faceam ceva,daca parcam masina langa bordura si afara ploua nu avem cum sa ajungem pe trotur, trebuie sa ocolim.. RUSINE domnule primar!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andra
  Miercuri, 31 Octombrie 2012 19:39
  Este amplasata vreo camera de supraveghere pe strada Brailei in zona Neacsu? Si daca da, care sunt sansele sa accesez online o arhiva a acesteia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Semafor
  Luni, 27 August 2012 15:38
  Stimati tovarasi, In Galati functionau pe vreme lui Ceausescu semafoare cu buton. Cred ca pricipala masura care trebuie luata este sa fie amendati toti pietonii care nu au nuci o traba cu trecerile de pietoni. Daca nu , facem ca in China, pietonii nu au nici o prioritate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un sofer nesimtit ce se scarpina in nas la semafor
  Sâmbătă, 25 August 2012 22:41
  nominalizati o persoana. caruia ii dati un salariu bun. lasati-l o luna acasa si apoi sa vina cu un proiectgindit si corect de fluidizare a traficului. judecati-l, dar nu de niste incompetenti cu functii politice. apoi , la treaba. asa numai de a o lalai etern si apropo, ati gasit solutia, camere. sint bune, asa e, dar dupa ce voi gasiti solutii de parcare si trafic in galati. altfel ma gindesc ca poate le puneti sa ma vedeti cind ma scobesc in nas cind stau la semafor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 24 August 2012 05:04
  Investitia v-a fi benefica daca este facuta cu cap.Da ,semaforizarii trecerilor de pietoni de pe marile bulevarde dar si de pe Otelarilor iar dupa semaforizarea acestora sa fie desfiintate toate trecerile ramase ne semaforizate ,in caz contrar se cheltuie banii inutil .Semafoarele de la trecerile de pieton sa fie din cele care impun ,prin sunet, ritmul de mers al pietonilor pe trecere ,mai alert nu in dulcea lalaiala autohtona ,vorbind la telefon etc. Amenzi descurajante si de tinut minte pentru pietonii care traverseaza strada prin locuri nepermise sau pe rosu (bune camerele video la probarea contraventiei) . Unda verde presupune si carosabil corespunzator?
  0
  0
  Raportează
 • postat de SUBMARIN
  Joi, 23 August 2012 16:14
  Bre se scufunda statuia cu elicea si tot parcul acela de la Vega si strada si crapa FALEZA BRE, puneti acolo camere video sa vedeti ONLINE cand se vor scufunda blocurile , va crapa Malu Falezei ca la fostul Cazino, o sa fie SHOW mare mai tare de cat cel cu TATE si fetele acelea pe care le prezentati goale.
  Bre ganditiva ca mare Nenorocire e pe voi dar nu folositi camere decat pe Faleza, sa vedeti cu incetinitorul cum se misca la vale............Succes Bre!
  0
  0
  Raportează
 • postat de costi
  Joi, 23 August 2012 15:48
  @Anonymous tin sa te contrazic. Camerele video sunt bune, si eu chiar mi-am comandat una pentru masina, dupa ce am vazut cum o ruda de-a mea a fost scoasa vinovata la un accident, dupa ce politatiul a venit si a fugarit toti martorii (sub amenintarea amenzii) si a scris numai minciuni in procesul verbal. Sa te fereasca Dumenzeu de a fi lovit in intersectie de o ruda a unui militian.
  0
  0
  Raportează
 • postat de julio
  Joi, 23 August 2012 15:32
  dar cum rezulta din indicatorii tehnico-economici in legatura cu strazile orasului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonymous
  Joi, 23 August 2012 13:57
  Ma faci sa rad - nu ne comparam nici cu Clujul macar, sau vreun sat din vest. Auzi la el oras european..hah !

  1. camerele video nu ajuta la nimic. Este o miscare abuziva a autoritatilor asupra populatiei ( peste tot in LUME aceasta miscare e vazuta ca abuziva ).Camerele alea nu sunt facute pentru "fluidizarea" nimic. Sunt facute pentru a NE URMARI ACTIUNILE.
  De ce ?
  Pai criza vine din ce in ce mai tare , iar cei cu putere vor trebui sa se..."apere" de masele din ce in ce mai infuriate si din ce in cem ia numeroase/organizare. Iar cainii lor de atac ( politia ) trebuie sa stie ce facem, ce planuim, ce gandim - vor sa ne controleze.
  2. sensurile unice sunt solutii temporare si facute din lipsa de bani. Traficul nu se diminueaza, nu se fluidizeaza. Tot ce faci este sa faci traficul sa para mai labartzat pe o suprafata mai mare ( cantitatea de masini nu este "procesata" prin istem mai repede doar incetinita ).
  Deci nu rezolva problema.
  3. sincronizarea semafoarelor ar functiona sa mai reduca din trafic dar Galatiul a depasit demult pragul in care aceasta solutie ar fi rezolvat problema ( desi ei nici macar asta nu sunt in stare sa faca ). Te-ai gandi ca a umbla cu o masina si a marca cand sa se schimbe semaforul ar fi al dracului se simplu, nu? Nu pt Politia romana nu e ....doar sunt...politisti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Verde peste tot
  Joi, 23 August 2012 13:28
  Cea mai simpla si rapida solutie, cu cheltuiala infima este sincronizarea semafoarelor de pe arterele principale. Ptr cine nu stie cum functioneaza: daca prinzi un verde si mergi cu 40-50km/h prinzi toate celelalte semafoare pe verde. Evident vorbim de directia de mers inainte. In felul asta de la spital la Miorita se poate ajunge in 10 min. Sunt mult orase in tara unde sistemul functioneaza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Joi, 23 August 2012 10:23
  La tribunal poate se gasesc bani si pt un pasaj subteran.
  - la intersectia Brailei cu Otelarilor, un semafor, sau un giratoriu.
  -la ,,ultimul leu" trebuie schimbata prioritatea cu sens giratoriu.
  - la semaforul de la real, trebuie verde intermitent pt inainte directia spre Braila. la fel la intersectia de la Arabesque, pt cei ce vin dinspre viaduct, se poate lasa verde pt inainte!
  -la trecere bac, trebuie prioritate pt cei ce urca de la bac, si cedeaza trecerea pt cei ce vin de pe faleza, ca este groaznic sa iesi.
  -la intersectia fara rost, trebuie sa ii faceti un rost, prin crearea unui sens giratoriu, si desfiintarea benzilor pe inainte pe str.Basarabiei, asa cum este de exemplu la ,,general", (pe inainte sa ramana doar tramvaiele), si mutarea celor cu taxiurile care stau total aiurea obturand vizibilitatea foarte mult.
  -la fel trebuie desfiintate gheretele, tonetele si chioscurile, din intersectia de la ireg, ca probabil doar in Galati mai sunt chioscuri sprijinite de stalpul de semafor, sau construite pe scuare!
  ....
  Sunt mai multe probleme dar ma opresc aici!
  .................
  Din toti aceti 19 mil de lei, cel mai cu cap sunt cheltuiti banii pt semafoare cu buton, ca asa trebuie pe toata strada Brailei, cel putin, mai ales in zona cuprinsa intre str. Otelarilor si spit. de urgenta!
  0
  1
  Raportează
 • postat de alecs
  Joi, 23 August 2012 10:08
  Urias de scump... Poate faceti un calcul! 4 milioane de euro pentru niste amarate de camere de filmat?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 23 August 2012 08:44
  Bravo. Felicitari. In sfarsit ne aliniem si noi la orasele civilizate ale Europei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Joi, 23 August 2012 08:09
  Pentru Viata Libera:
  Modificati pagina care apare dupa ce trimiti un comentariu, ca lasa impresia ca mesajul nu a fost trimis. Daca va intrebati, de asta sunt atatia care au postat comentariul de 2 ori...Nu a testat nimeni functia asta ininte sa o dea spre utilizare pe site? Puneti un mejas de genul "comentariul dvs. a fos trimis", etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Joi, 23 August 2012 08:03
  1. Poate modificati si semaforul de la Real in sensul de mers spre Braila. Cand au verde cei care fac stanga spre Real/Selgros, celor care merg inainte li se schimba din verde in rosu, desi nu vine nimic din nici o directie. Trebuie practic prelungita culoarea verde pentru inainte si pe perioada cat se face la stanga, ca stam degeaba acolo. Trec pe la semaforul ala de cateva ori pe zi si e foarte enervant si pierdere de timp de asemenea sa stai la semafor degeaba.

  2. Foarte buna ideea cu semafoarele cu buton pentru pietoni. Trebuia bagata mai de mult. Am vazut-o in alte orase mai mici de cativa ani buni. Va fluidiza mult traficul si nu va mai permite pietonilor sa treaca cum ii taie capul. De exemplu, la trecerea din M21 de la cinema Dacia (parca asa se cheama), cea din dreptul aleii care vine dinspre piata din M19, se fac (exceptie perioada actuala cand e santier in zona) cozi imense de masini tocmai pentru ca pietonii trec cand/cum ii taie capul. Cand termina unul de traversat, se trezeste altul sa inceapa sa traverseze, iar cozile de maisini ajung pana la sensul giratoriu pe un sens, si Billa/Altex pe celalalt. Semafoarele cu buton nu vor mai permite lucrul asta. Si mai sunt si alte treceri cu astfel de probleme, inclusiv cea de la Neacsu de pe Brailei.

  3. Cand se reface strada Basarabiei, tronsonul dintre Cosbus si Traian, ca e vai de mama ei? E dezastru si o rusine acel tronson, desi e o strada importanta si foarte circulata. Daca nu ma credeti mergeti si vedeti/constatati. Dar nu mergeti cu SUV-urile, ca viata/gropile se vad si simt altfel din 4x4.
  0
  1
  Raportează
 • postat de cristi
  Joi, 23 August 2012 08:02
  1. Poate modificati si semaforul de la Real in sensul de mers spre Braila. Cand au verde cei care fac stanga spre Real/Selgros, celor care merg inainte li se schimba din verde in rosu, desi nu vine nimic din nici o directie. Trebuie practic prelungita culoarea verde pentru inainte si pe perioada cat se face la stanga, ca stam degeaba acolo. Trec pe la semaforul ala de cateva ori pe zi si e foarte enervant si pierdere de timp de asemenea sa stai la semafor degeaba.

  2. Foarte buna ideea cu semafoarele cu buton pentru pietoni. Trebuia bagata mai de mult. Am vazut-o in alte orase mai mici de cativa ani buni. Va fluidiza mult traficul si nu va mai permite pietonilor sa treaca cum ii taie capul. De exemplu, la trecerea din M21 de la cinema Dacia (parca asa se cheama), cea din dreptul aleii care vine dinspre piata din M19, se fac (exceptie perioada actuala cand e santier in zona) cozi imense de masini tocmai pentru ca pietonii trec cand/cum ii taie capul. Cand termina unul de traversat, se trezeste altul sa inceapa sa traverseze, iar cozile de maisini ajung pana la sensul giratoriu pe un sens, si Billa/Altex pe celalalt. Semafoarele cu buton nu vor mai permite lucrul asta. Si mai sunt si alte treceri cu astfel de probleme, inclusiv cea de la Neacsu de pe Brailei.

  3. Cand se reface strada Basarabiei, tronsonul dintre Cosbus si Traian, ca e vai de mama ei? E dezastru si o rusine acel tronson, desi e o strada importanta si foarte circulata. Daca nu ma credeti mergeti si vedeti/constatati. Dar nu mergeti cu SUV-urile, ca viata/gropile se vad si simt altfel din 4x4.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Excelent și civilizat!!! Nu ar fi rău și RADARE FIXE pentru buna fluidizare a circulației auto printr-o constantă viteză și eventual amenzi pentru depășirea vitezei de dragul PIB-ului Primăriei Galați. Bravo !!!
  Joi, 23 August 2012 07:27
  Foarte bine, avem nevoie de o supraveghere cu camere pentru liniștea și siguranța noastră auto sau pietonală pentru evitarea,prevenirea și observarea diferitelor evenimente auto sau ce ține de siguranța cetățenilor gălățeni.Se cerea demult această acțiune mai ales pentru descurajarea și prevenirea faptelor infracționale stradale ce au ca mijloc de acțiune și mijlocele auto sau moto.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Excelent și civilizat!!! Nu ar fi rău și RADARE FIXE pentru buna fluidizare a circulației auto printr-o constantă viteză și eventual amenzi pentru depășirea vitezei de dragul PIB-ului Primăriei Galați. Bravo !!!
  Joi, 23 August 2012 07:20
  Foarte bine, avem nevoie de o supraveghere cu camere pentru liniștea și siguranța noastră auto sau pietonală pentru evitarea,prevenirea și observarea diferitelor evenimente auto sau ce ține de siguranța cetățenilor gălățeni.Se cerea demult această acțiune mai ales pentru descurajarea și prevenirea faptelor infracționale stradale ce au ca mijloc de acțiune și mijlocele auto sau moto.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Joi, 23 August 2012 00:41
  Fiind din banii nostri, TOATE imaginile sa fie postate pe Internet, ca sa beneficiem toti de aceasta sursa de informare: aglomeratii, santiere in lucru, drumuri de evitat, ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Joi, 23 August 2012 00:40
  Fiind din banii nostri, TOATE imaginile sa fie postate pe Internet, ca sa beneficiem toti de aceasta sursa de informare: aglomeratii, sanitere in lucru, drumuri de evitat, ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de adina bratu
  Joi, 23 August 2012 00:35
  NU SE FAC STRAZI SI LE LASA CU GROPI CA SA ASFALTEZE LA ANUL ACEEASI PATRONI CARE SUNT IN PARTIDE SI CARE IAU LUCRARI DE LA PRIMARIE SI SECTORUL PUBLIC! DACA AR FACE STRADA BUNA SI AR TINE 20 ANI EI CE AM MAI MANCA APOI? AR DA FALIMENT! NISTE HOTI SI BANTITI SI ESCROCI! LA PUSCARIE I-AS BAGA PE ASTIA CARE IAU BANI FARA SA FACA LUCRARI DE CALITATE! ASFALTUL SE PUNE IN STRAT GROS SI SA FIE DE CALITATE NU CUM FAC ASTIA! AHH DACA AS FI UN DICTATOR IN TARA ASTA SAU UN VLAD TEPES CE LE-AS FACE EU LA ASTIA CARE AU FURAT SI DISTRUS TARA SI JEFUIESC IN CONTINUARE...!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de adina bratu
  Joi, 23 August 2012 00:35
  NU SE FAC STRAZI SI LE LASA CU GROPI CA SA ASFALTEZE LA ANUL ACEEASI PATRONI CARE SUNT IN PARTIDE SI CARE IAU LUCRARI DE LA PRIMARIE SI SECTORUL PUBLIC! DACA AR FACE STRADA BUNA SI AR TINE 20 ANI EI CE AM MAI MANCA APOI? AR DA FALIMENT! NISTE HOTI SI BANTITI SI ESCROCI! LA PUSCARIE I-AS BAGA PE ASTIA CARE IAU BANI FARA SA FACA LUCRARI DE CALITATE! ASFALTUL SE PUNE IN STRAT GROS SI SA FIE DE CALITATE NU CUM FAC ASTIA! AHH DACA AS FI UN DICTATOR IN TARA ASTA SAU UN VLAD TEPES CE LE-AS FACE EU LA ASTIA CARE AU FURAT SI DISTRUS TARA SI JEFUIESC IN CONTINUARE...!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de adina bratu
  Joi, 23 August 2012 00:31
  Suntem urmariti la tot pasul sub diverse pretexte! oricum pe camera se va vedea si daca primarii, prefectii si politistii sunt cu amantele in masina si in ce directie se duc si la ce ora! e o chestie facuta sa usureze munca serviciilor secrete si a politistilor! DORIM INTIMITATE! DE FURAT NU SE FURA PE ARTERELE PE CARE ATI SPUS VOI CI IN ZONE FERITE, LA PIETE, LA BANCI SI UNDE E ROST DE BANI SI DE JAF! apoi cand vor mai fi manifestari si zilele orasului prin oras vor fi filmati toti infractorii si urmaritii general!
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Joi, 23 August 2012 00:31
  strazi nu facem .... dar facem semafoare inteligente :)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de adina bratu
  Joi, 23 August 2012 00:30
  Suntem urmariti la tot pasul sub diverse pretexte! oricum pe camera se va vedea si daca primarii, prefectii si politistii sunt cu amantele in masina si in ce directie se duc si la ce ora! e o chestie facuta sa usureze munca serviciilor secrete si a politistilor! DORIM INTIMITATE! DE FURAT NU SE FURA PE ARTERELE PE CARE ATI SPUS VOI CI IN ZONE FERITE, LA PIETE, LA BANCI SI UNDE E ROST DE BANI SI DE JAF! apoi cand vor mai fi manifestari si zilele orasului prin oras vor fi filmati toti infractorii si urmaritii general!
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Joi, 23 August 2012 00:30
  strazi nu facem .... dar facem semafoare inteligente :)))
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.