Rectificare bugetară: Bani în plus pentru iluminat festiv, deszăpezire şi Poliţia Locală

Rectificare bugetară: Bani în plus pentru iluminat festiv, deszăpezire şi Poliţia Locală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Vrem ca oraşul să fie, începând cu Zilele Galaţiului, ornat aşa cum n-a fost niciodată”, a anunţat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan. În acest scop, s-au alocat special, de la bugetul local, 480.000 de lei pentru cheltuielile crescute cu întreţinerea şi iluminatul public. Ne bucurăm că nu vor rămâne aşa cum ne-am obişnuit, cu resturile instalaţiilor din iernile trecute şi că ne vom scălda în lumini noi. Dar la fel de mult ne-am bucura şi dacă luminile stradale, astea obişnuite, ar fi aprinse mai devreme, pentru a nu mai orbecăi prin cartiere după lăsarea întunericului. Sumele sumplimentare pentru sărbători vin după ce, la recenta şedinţă a Consiliului Local, bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe 2012 a fost rectificat pozitiv cu suma de 3.066.000 de lei, banii venind, în majoritate, de la bugetul de stat, din cotele defalcate pe TVA. În afară de iluminat festiv, importante alocări de fonduri s-au făcut la învăţământ, deszăpezire, Poliţia Locală şi asistenţă socială.

Astfel, o sumă de 500.000 de lei a fost alocată ca supliment pentru deszăpezire. Primarul Marius Stan a explicat că a luat această măsură pentru a fi sigur că oraşul va fi curăţat de zăpadă aşa cum trebuie. În cazul în care nu vor fi folosiţi în acest scop, vor fi realocaţi în funcţie de nevoi. De asemenea, 300.000 de lei au ajuns în buzunarul Poliţiei Locale, ca supliment pentru plata normei de hrană.

Nu în ultimul rând, învăţământul s-a ales în urma rectificării bugetare cu 1.469.000 de lei în plus, iar asistenţa socială cu 100.000 lei. Din fondul de rezervă s-au retras 834.000 de lei pentru asigurarea cheltuielilor cu achiziţia unei automacarale necesare SC Gospodărire Urbană şi pentru asigurarea unor cheltuieli de reparaţii neprevăzute la şcoli. De asemenea, va fi achiziţionată şi o autoutilitară la Căminul pentru persoane vârstnice "Sf. Spiridon".

Citit 2200 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2012 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.