Absurd de Galaţi - „Sunteţi sigură că a murit?!”

Absurd de Galaţi - „Sunteţi sigură că a murit?!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, din nou, în Galaţiul paradoxurilor, al situaţiilor absurde care par să ne împestriţeze viaţa de zi cu zi. Ce poate fi mai absurd decât să-ţi fie cu adevărat rău ţie sau cuiva drag, să chemi salvarea şi ea să nu vină?! Paradoxul de astăzi ne-a fost relatat de o cititoare fidelă a ziarului nostru, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul. Îi respectăm dorinţa, convinşi fiind că povestea ei nu e singulară. „După ce s-a stins soţul meu, era într-o vineri seară, la ora 20.00, am sunat la 112. Mi s-a dat Ambulanţa. Aflând solicitarea mea, răspunsul a fost «Sunteţi sigură că a murit?» ... Explic cum că e un medic în casă [fiica noastră], dar că nu are competenţa de a constata decesul, şi mi se spune ca va pleca spre casa mea o ambulanţă. Trece aproape o oră, revin la 112... iar mă dă la Ambulanţă... aceeaşi voce, iritată de astă dată, îmi spune că e un singur medic şi că este la o urgenţă cardiacă... Bun, spun eu, dar nu era corect să-mi fi spus acest amănunt la primul apel? Durerea mea e prea mare ca să mai suport şi explicaţiile, aşa cumva a fost replica mea. În cele din urmă, fiica mea, medic îşi aminteşte că în urma cu trei ani, când m-au transferat la Bucureşti după un accident vascular cerebral, o doamnă i-a spus că dacă întâmpină probleme să o sune. Am sunat-o pe această doamnă şi salvarea a ajuns în zece minute, cu un medic arogant şi iritat de intervenţie”, ne-a povestit cu sufletul ţăndări cititoarea noastră. Absurd, dar adevărat. Cu siguranţă există explicaţii şi de o parte şi e alta, iar vina nu e la Ambulanţă ori la centralistă, ci undeva peste capetele noastre, la cei care şi-au bătut şi îşi bat joc de sistemul sanitar şi de vieţile noastre!

Citit 2900 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 17:08

10 comentarii

 • postat de Catalin
  Vineri, 05 Octombrie 2012 10:09
  Pai de aia se numeste salvare...citeste iar, SALVARE! Daca-i mort, cheama medicina legala... Auzi la el, vrea sa vina salvarea, sa salveze mortul. Cu accent pe salveze, poate te prinzi de la ce vine "salvare". Mare ti-e gradina!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un Galatean Somer pe viata intr-un oras Mort
  Vineri, 05 Octombrie 2012 01:15
  Salvarea NU VINE DACA OMUL A DECEDAT! Am patit personal un caz, mi sa spus ca "SALVAREA NU TRANSPORTA MORTI". Din partea mea 60-70% din medicii de la Spitalul Judetean eu i-as concedia cu anularea licentei de libera practica si confiscarea verilor lor si rudelor apropiate DEFINITIV! M-am dus cu dureri crunte auditive, fiind somer iar o dobitoaca de la ORL nu m-a prmit, sa ma duc la clinici private. PAI E VINA MEA DOBITOCILOR CA NU SUNT LOCURI DE MUNCA!????? CA ANGAJARILE SE FAC DOAR DACA AI PILE???
  LA TARGUL BLOWJOBURILOR DE MUNCA TEATRU PROST ROMANESC!

  Stim dar tacem si accepta sa moara orasul. GALATIUL IN 5 ANI VA FI TERMINAT DEFINITIV!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Undercover de la melu oenologu
  Joi, 04 Octombrie 2012 21:52
  stimata domnisoara,ori mata ai scoala de farmaciste la facultatea de farmacie din beresti ,ori nai-)macar nici liceu!fii rezon ,nu vezi k-)nu stii macar ca sa scri-)corect! p.s. mananci litere!bei o raspinca?
  0
  0
  Raportează
 • postat de vik
  Joi, 04 Octombrie 2012 11:53
  K k underKover
  ia un algocalmin fata tatii si pune mana si te educa. [educheaza-te].mneatale trebe sa te vindici de K-ul ala nenorocit.
  daca mai ai nevoie si de altceva suna-l pe neica [eu,adica] ca am impresiunea ca matale ai si alte nevoi ,iar tratamentul minuni se afla la mine.
  ieftin ,rapid si cu bis obligatoriu ,adica cand ai sa vezi cum te ,,tratez,, ai sa devii dependenta
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Joi, 04 Octombrie 2012 10:23
  @Undercover: cum naiba ai luat tu bacul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de UPU FUNCȚIONEAZĂ EXCELENT, COLABORAREA ÎNTRE SECȚIILE SPITALULUI ESTE UN DEZASTRU, SCHIMBAREA SECȚIILOR FIIND NEVOIT SĂ O FAC CU SALVAREA !!! MARE PANARAMĂ !!!
  Joi, 04 Octombrie 2012 10:22
  Nu vreau să-i laud pe ce de la Urgențe, dar răspund prompt, mai ales cei de la UPU pe care i-am ,,frecat'' cu al meu tată cardiac de opt, nouă ori de-mi era rușine, cerându-mi scuze că ne vedem așa de des. Bieții răspund repede, de nici o țigară nu apuc să fumez, dar apoi intrând în spital, aici începe aventura, medicii fiind ai noștri specialiști ce nu colaborează între secții și astfel ajungând în situația de panaramă să schimb secțiile cu salvarea, nu cu liftul, de la interne, la cardiologie,la urologie, la chirurgie toracică pentru o prostie de bronhopneumonie, fiecare făcând externarea după cele șapte zile ,,regulamentare'' de protocol impuse.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Joi, 04 Octombrie 2012 10:05
  Undercover STAI JOS, 2.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 04 Octombrie 2012 09:54
  Undercover...scrie din nou, in romana, arata-ne ca esti, de fapt, asa educata cum sustii, te rog eu frumos!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 04 Octombrie 2012 09:52
  de cate ori am apelat 112, raspunsul a fost mai mult decat prompt. Un ziar care se respecta nu vine cu afirmatii false, date de un anonim (?), dand de pamant cu un sistem si-asa vitregit de multe. Sunteti de toata jena!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Undercover
  Joi, 04 Octombrie 2012 09:42
  Asa este, si ei am patit la fel cind am sunat dupa Ambulanta. M-au sunat peste o ora sau si mai bine sa ma intrebe dak mai am nevoie sa vina, iar eu abia mai rasuflam; iar cind au venit mi-a spus respectiva ambulantiera k nu am eduktie, k sint in oras accidente auto kre sunt mai grave decit mine; iar eu i-am raspuns k nu sunt o needukta ( si k pe deasupra mai am si-o scoala de farmacie ), dar k nu eu am vrut sa-mi fie rau , iar accidentele dak se intimpla se intimpla provokte cu buna stiinte de niste cretini kre asta kuta, de fapt.
  Kuti aventura si gasesti moarte si impiedici si pe altii krora le este rau involuntar sa aiba acces la Ambulanta.
  Si-n timp ce se pregatea sa-mi fak o injectie, intreb, ce medikmente imi va face si-mi zice k o combinatie de Algocalmin cu No-Spa, la kre-i spun k in toata viata mea Algocalminul la mine nu are afec, organismul meu nu raspunde la el, si-o rog sa-mi fak o Papaverina, k nu mor din una singura, dar nici n-a vrut sa ma auda, si din nou mi-a zis k sint o needukta.
  Si bineinteles k in acceasi noapte am ajuns la UPU , dar cu taxiul, si cind m-au vazut mi-au zis: ti-am zis eu k tot ai sa jungi aici!
  Iar acolo, mi-a clantanit si perfizia-n vene de frig ce era, degeaba am cerut o patura in repetate rinduri, k nu te i-a nimeni in seama.
  Asta-i sistemul nostru sanitar, de KKT !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.