Galaţiul golăniilor - Caracatiţa revendicărilor sufocă investiţiile

Galaţiul golăniilor - Caracatiţa revendicărilor sufocă investiţiile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A devenit deja o regulă: la Galaţi, nu se mişcă o piatră din loc fără ca imediat să nu apară revendicări pe acel teren. Primarul Marius Stan a afirmat că „unde se construieşte ceva apar cu revendicările aceşti şmecheri de Galaţi constituiţi într-un grup infracţional şi omniprezent”. Edilul a continuat seria dezvăluirilor despre revendicările care grevează investiţiile importante ale oraşului şi a ameninţat acest „grup infracţional” că va rămâne fără gloanţe.

Culmea revendicărilor

Despre proiectul unui nou spital se vorbeşte încă din mandatul premierului Tăriceanu când, în acest scop, 11,5 hectare de teren din zona Metro, au fost trecute de la Ministerul Administraţiei la Ministerul Sănătăţii. Discuţiile despre construirea acestui spital tocmai au fost reluate la Bucureşti, există un investitor din Spania interesat să-l facă, dar, culmea, cineva revendică un hectar de teren din această suprafaţă, iar litigiul este pe rol la Judecătorie!

Şi asta nu e tot! Primarul Marius Stan a declinat invitaţia de a participa la punerea pietrei de temelie la Kaufland, dintr-un sentiment de jenă. „Joia trecută, pe acel teren pe care o firmă foarte serioasă construieşte într-un ritm extraordinar, s-a înregistrat a noua revendicare. Una din revendicări, de 400 mp, se află exact pe mijlocul terenului… probabil că ia depozitul de alimente. Mai trist, jignitor şi umilitor, este că procesul pentru cei 400 de mp din mijlocul suprafeţei de teren deţinute de acest mare dezvoltator care a cumpărat cu acte în regulă de la Primărie, datează din 2004. Deci în Primărie se ştia de el, dar s-a vândut terenul ca fiind liber de sarcini!”, a declarat primarul.

Edilul a continuat seria dezvăluirilor cu Baza Ancora. „Când era în paragină, nu a venit nimeni să revendice nimic, până când nu s-a investit aproximativ un milion de euro acolo! După, au venit şmecherii cu hotărâre definitivă şi executorie şi au bătut ţăruşii pe mijlocul terenului”, a reclamat Marius Stan.

Fărădelege

Primarul a dezvăluit şi că există sarcină pusă pe 4,6 hectare de pe Uzina de apă dezafectată. „Este domeniul public al municipiului, iar noi avem sarcină! Abuz e puţin spus, fărădelege este elegant! Îl blochează tot pentru şmecherii care sunt în proces cu Primăria. Ca să fie siguri că atunci când noi vrem să construim ceva acolo şi-l trecem din public în privat, e al lor, al celor care revendică!”, a spus Marius Stan.
Supărat că, în Galaţi, un investitor serios care vrea să construiască, să dezvolte ceva este pus în nişte situaţii mai mult decât paradoxale, primarul şi-a rezervat dreptul de a vorbi foarte puţin de proiectele plănuite, până când securizează terenul. „Aceşti revendicatori de profesie sunt omniprezenţi, dar li se termină şi lor gloanţele, vă garantez lucrul acesta, şi mai devreme sau mai târziu vor plăti!”, a promis Marius Stan.

Citit 2551 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 22:54

12 comentarii

 • postat de angelo
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 20:37
  Domnule Primar, procesul meu de revendicare a unui teren a ajuns in anul al 12..lea! si a ajuns la capat...de acum nu stiu ce va spune cei de la CEDO, banuiesc ca o sa va deie si ei dreptate! sper sa aveti relatii mari acolo caci daca nu aveti am sa imi fac si casa pe langa terenul dobandit din fondurile primariei...sa stiti ca merg pana la capat, cu respect un propietar abuzat de orice drept
  0
  0
  Raportează
 • postat de Soyo
  Luni, 22 Octombrie 2012 12:47
  Nu stiu ce-si doreste Marius Stan. Ca proprietarii furati de statul comunist sa nu-si revendice proprietatile ? D-le Stan, acuzele dumneavoastra la adresa fostilor proprietari vor trebui, odata si odata explicate si dovedite. Nu poti, ca Primar, sa tot jignesti si sa utilizezi cuvinte fara acoperire, doar ca tie nu-ti convine ceva. E o realitate, ca va convine sau nu. Daca omul are acte ce dovedesc aparteneta unei proprietati, civilizat ar fi ca dvs sa aveti amabilitatea de a-l invita la sediul Primariei pentru discutii. Cel putin, legislatia face referire la aceasta situatie.
  Aceasta atitudine este total neproductiva si cu siguranta ca declaratii din presa vor trebui justificate. In caz contrar, nu stiu cine va plati...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Blade
  Duminică, 21 Octombrie 2012 21:27
  Marius Stan este liberal?! Personal, ma indoiesc. Nu-i normal sa ai o astfel de abordare. Pana la venirea comunistilor, In Galati s-au succedat amar de ani, afaceri private. Statul nu a detinut o palma de teren. Dupa unirea mica, primaria ,a inceput sa cumpere diverse parcele, pe care sa construiasca diferite obiective de utilitate publica. Daca in zilele noastre , Primaria doreste sa construiasca ceva, nu are decat sa cumpere terenul de la cei in drept. Firma Kaufland, daca doreste sa construiasca un market in Austria sau Germania, nu merge sa transeze obtinerea unui spatiu , cu primariile locale, ci acolo doar afla cine este proprietarul acelui spatiu. La Galati, lucrurile stau invers; primaria s-a erijat in ultimii 20 de ani, in stapana terenurilor, insusite abuziv de statul comunist. Terenuri, nerevendicate decat partial, au devenit pt cei ce detineau o astfel de informatie, surse de castig fraudulos. Marius Stan, continuua politica celorlalti primari ce l-au precedat, de imixtiune in situatia terenurilor furate de comunisti si atribuite nelegal unor diversi interlopi. Asta este adevarul
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un om ce a revendicat
  Duminică, 21 Octombrie 2012 15:01
  Abureala ieftina pt idioti.
  Am teren revendicat de peste 15 ani, si ma tot aburesc ca sunt "constructii de importanta civica" ( garajele unor smecheri ).
  DAR IMPOZIT STIU SA IMI IA !

  Asa ca fa pasi d-nule Bran..err..asta..Stan ca nu pun botul la vrajeli ieftine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi ivan
  Duminică, 21 Octombrie 2012 08:13
  Este lege in vigoare ca pe terenurile care exista baze sportive sa nu se retocedeze!respectati legea!
  0
  0
  Raportează
 • postat de povesti
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 22:54
  povesti de adormit copiii
  0
  0
  Raportează
 • postat de FLO
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 20:39
  @Dan Dana (ora 17.50): Galatiul e un fel de oras parasit de tineret, si probabil dak mai statea niciolaie inca 4 ani, chiar era de tot! Asa ca o comparatie intre Bucuresti si Galati, nu are nici o logica! Din pacate dupa 20 de ani de primari de peste ,,saisdeani", ne putem compara doar cu orase gen: Falticeni, Pascani, Caracal, etc.
  @GELEU(mititelu): dak proprietarii de care vorbesti vroiau bani, revendicau terenurile de cand au aflat de ele! Si nu dupa ce apare cate un interesat! Cum se face ca afla de ele exact atunci cand un investitor vrea sa faca ceva bun acolo!!? Ce de coincidente, GELULE..!
  0
  0
  Raportează
 • postat de DanDana
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 17:50
  DanDana vezi ca 100-300 euro m2 e putin in Bucuresti se vinde cu 2000 de euro m2 iar in pipera 800m2 asa ca nu te mai plange daca nu ai bani ia si tu undeva intr-un sat acolo poate iti permiti:D:D:D:D:D
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dandana
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 13:04
  Acei "proprietari" sa-si preia terenurile jegoase si sa le bage...undeva. Niste terenuri jegoase intr-un oras jegos la preturi de 100-300 euro / m2. Cu acelasi pret iti poti lua teren oriunde in Europa in locuri super frumoase si cu infrastructura impecabila. Trebuie sa fii tampit sa dai atat pe un teren in Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Normal, caracatița mafiei terenurilor pe care urmau să se construiască aceste investiții și-au planificat aceste acțiuni infracționale cu a lor Primar Mafiot Nicolae !!!
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 12:39
  Foarte bine Domnul Stan, mafia terenurilor și-au împărțit terenurile pe care urmau să se construiască aceste investiții, din informațiile din interiorul Primăriei Galați, pentru a lor căpătuială din banul public al cetățenilor gălățeni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 05:28
  Nu mai inteleg nimic ,de ce nu sunt trimisi, de catrea Primarie sau judecator , cei care revendica terenuri, direct la fondul propietete, asa cum au fost trimisi majoritatea galatenilor care au dovedit ca li s-au luat terenurile cu japca de catre comunisti. Sa astepte si ei la rand cu ceilalti sa primesca despagubirile peste 100 de ani sau la sfantul asteapta.............
  0
  0
  Raportează
 • postat de GELU
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 00:58
  SA NASCUT PRIMARIA CU TEREN, DATI BANI PROPRIETARILOR, VRETI MOCA
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.