Galaţiul golăniilor - Caracatiţa revendicărilor sufocă investiţiile

Galaţiul golăniilor - Caracatiţa revendicărilor sufocă investiţiile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A devenit deja o regulă: la Galaţi, nu se mişcă o piatră din loc fără ca imediat să nu apară revendicări pe acel teren. Primarul Marius Stan a afirmat că „unde se construieşte ceva apar cu revendicările aceşti şmecheri de Galaţi constituiţi într-un grup infracţional şi omniprezent”. Edilul a continuat seria dezvăluirilor despre revendicările care grevează investiţiile importante ale oraşului şi a ameninţat acest „grup infracţional” că va rămâne fără gloanţe.

Culmea revendicărilor

Despre proiectul unui nou spital se vorbeşte încă din mandatul premierului Tăriceanu când, în acest scop, 11,5 hectare de teren din zona Metro, au fost trecute de la Ministerul Administraţiei la Ministerul Sănătăţii. Discuţiile despre construirea acestui spital tocmai au fost reluate la Bucureşti, există un investitor din Spania interesat să-l facă, dar, culmea, cineva revendică un hectar de teren din această suprafaţă, iar litigiul este pe rol la Judecătorie!

Şi asta nu e tot! Primarul Marius Stan a declinat invitaţia de a participa la punerea pietrei de temelie la Kaufland, dintr-un sentiment de jenă. „Joia trecută, pe acel teren pe care o firmă foarte serioasă construieşte într-un ritm extraordinar, s-a înregistrat a noua revendicare. Una din revendicări, de 400 mp, se află exact pe mijlocul terenului… probabil că ia depozitul de alimente. Mai trist, jignitor şi umilitor, este că procesul pentru cei 400 de mp din mijlocul suprafeţei de teren deţinute de acest mare dezvoltator care a cumpărat cu acte în regulă de la Primărie, datează din 2004. Deci în Primărie se ştia de el, dar s-a vândut terenul ca fiind liber de sarcini!”, a declarat primarul.

Edilul a continuat seria dezvăluirilor cu Baza Ancora. „Când era în paragină, nu a venit nimeni să revendice nimic, până când nu s-a investit aproximativ un milion de euro acolo! După, au venit şmecherii cu hotărâre definitivă şi executorie şi au bătut ţăruşii pe mijlocul terenului”, a reclamat Marius Stan.

Fărădelege

Primarul a dezvăluit şi că există sarcină pusă pe 4,6 hectare de pe Uzina de apă dezafectată. „Este domeniul public al municipiului, iar noi avem sarcină! Abuz e puţin spus, fărădelege este elegant! Îl blochează tot pentru şmecherii care sunt în proces cu Primăria. Ca să fie siguri că atunci când noi vrem să construim ceva acolo şi-l trecem din public în privat, e al lor, al celor care revendică!”, a spus Marius Stan.

Supărat că, în Galaţi, un investitor serios care vrea să construiască, să dezvolte ceva este pus în nişte situaţii mai mult decât paradoxale, primarul şi-a rezervat dreptul de a vorbi foarte puţin de proiectele plănuite, până când securizează terenul. „Aceşti revendicatori de profesie sunt omniprezenţi, dar li se termină şi lor gloanţele, vă garantez lucrul acesta, şi mai devreme sau mai târziu vor plăti!”, a promis Marius Stan.

Citit 2627 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.