Soluţia lui Săvel Rotaru: Halele abandonate de Combinat, preluate de Primărie

Soluţia lui Săvel Rotaru: Halele abandonate de Combinat, preluate de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În şedinţa Consiliului Local, liberalul Săvel Rotaru le-a atras atenţia primarului şi aleşilor asupra unei oportunităţi care n-ar trebui ratată! „Investitorii străini nu vin în Galaţi de dragul Dunării sau al femeilor din faţă de la Hotel Galaţi, ci dacă le asiguri hale, utilităţi şi condiţii de execuţie, pentru că nimeni nu investeşte un dolar dacă peste doi ani de la punerea în funcţiune a unui obiectiv nu câştigă trei dolari! Altfel îi bagă în bancă şi îi vin banii”, a spus Rotaru. „În Combinat, la Uzina de Piese de Schimb, sunt hale foarte bune, cu utilităţi, cu poduri rulante, ieşire la drumuri, cale ferată, tot ce doreşte un investitor ca să investească numai în utilaje, nu în utilităţi şi construcţii care înseamnă foarte mulţi bani. Doresc mult să avem o discuţie cu conducerea Combinatului, pentru a-i convinge să nu taie acesta hale - cum am auzit eu recent - să le dea la fier vechi. Şi noi investim într-un Parc Industrial! Să luăm aceste hale şi să nu lăsăm să se distrugă lucruri care ne pot ajuta foarte mult în dezvoltarea economică a oraşului”, a atras atenţia Săvel Rotaru.

Primarul Marius Stan s-a arătat interesat de o viitoare discuţie cu ArcelorMittal: „El trebuie să accepte o variantă de colaborare, pentru că fac ce vor cu proprietatea lor, dacă vor să demoleze, o demolează, dacă vor să vândă, o vând. E o idee bună să vedem în ce măsură Combinatul poate să beneficieze de o dare în plată de care au uzat foarte mulţi oameni de afaceri: în contul unor datorii sau viitoare datorii la buget, să cedeze Primăriei parte din activele de care vor să se debaraseze”.

Citit 2726 ori Ultima modificare Luni, 22 Octombrie 2012 17:23

15 comentarii

 • postat de Basil
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 20:10
  SORRY,RECTIFIC ''ORAR'', pt. GRU POATE RAMANE CA-N POSTARE. HA,HA,HA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 19:56
  @GRU :postacul Basil locuieste in tara celei mai mari democratii din lume ,iar diferenta de fus oral este de 10 h.Imi pare rau ,se pare ca mirosurile din canalizari v-au deranjat asa de tare incat nu va puteti imagina ca un galatean mai poate locuii si pe alt meridian unde se munceste ceva mai mult..O ZI BUNA !
  0
  0
  Raportează
 • postat de GRU
  Marți, 23 Octombrie 2012 21:24
  @Basil. Nu le mai purta tu de grija functionarilor publici ca si fara ei tot atata salar aveai. Nu te forta, ca-ti dauneaza la intelect si ar fi mare pacat ca un postac ca tine sa ne scuteasca de comentariile sale, atat de bine documentate. Te vad puternic implicat in a comenta articolul, ora 05.32 denota o "aplecare" constanta a ta asupra problemelor orasului. Intre timp, cred ca te-a macinat ceva de ai mai postat la 12.28, tocmai pentru a-ti intari spusele. Sa inteleg ca tu nu erai ocupat cu munca, ci cu alte activitati. De ciudati ca tine nu ducem lipsa, din pacate. Si ceea ce-i mai trist, este ca sunteti si multi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Marți, 23 Octombrie 2012 19:36
  @ MARIAN :golanii au facut revolutia ,daca nu erau ei ai fi aplaudat si astazi scandand :ceausescu Romania stima noastra si mandria uraaa [apluze prelungite ] Iar pt. onor pensionarul CSG Savel [pensie 80 milioane] care se implica cu daruire in dezvoltarea economica a municipiului ,ar fi un gest magnific sa doneze indemnizatia de consilier CAMINULUI DE BATRANI NEVOIASI .Daca o va face atunci cu toata stima LA MULTI ANI SAVEL ROTARU BARBU 1 1 1
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Marți, 23 Octombrie 2012 18:41
  Cine sunt cei care au postat comentarii in legatura cu parkul industrial si halele combinatului ?postarile au fost afisate intre orele 08 am si 2 pm,deci in timpul cand oamenii sunt ocupati fie cu munca fie cu alte activitati.Nu cumva au folosit computerul de servici ? V L G poate trage un semnal de alarma ,multi dintre postacii de astazi cu siguranta sunt functionari publici care dat fiind sezonul nu prea mai au frunze de taiat pentru caini.LA MUNCAAA ! ! !
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARIAN
  Marți, 23 Octombrie 2012 13:26
  Domnule Rotaru,un natarau ca acest BAZIL,TREBUIE TRATATCU INDIFERENTA,OAMENI CU PUTIN CREER,NU AU IN CAP DECAT INJURATURI SI GOLANII,DAR DE ASTIA SCAPAM GREU.CINE VA STIE VALOAREA TRATEAZA ASEMENEA LUCRURI CU GREATA SI LEHAMITE.DATORITA UNOR ASEMENEA SPECIMENE A AJUNS ORASUL UNDE A AJUNS.DE GOLANI E GREU SA SCAPAM.mA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Niculescu Mihai
  Marți, 23 Octombrie 2012 12:39
  Ideea domnului Rotaru o consider exceptionala,trebuie facuta o analiza cu beneficiarul Combinatului,care poate sa fie interesat sa nu mai plateasca o serie de datorii fata de stat.Orasul se scufunda din lipsa locurilor de munca,de aceea se impune atragerea de investitori,carora este imperios necesar sa le aasiguram anumite avantaje,altfel se vor indrepta spre alte locatii si in special in Ardeal.Aceasta este marea problema,dar constat cu regret,ca in Galati,orice idee novatoare este tratata superficial,iar oameni de valoarea domnului Rotaru mai primesc si injurii.Pacat si deprimant!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Marți, 23 Octombrie 2012 12:28
  CATRE Avram & Me : era vorba despre FOTOGRAFIE ! Constipatia afecteza pigmentul pielii.Intrebati dr. Bacalbasa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nico
  Marți, 23 Octombrie 2012 10:55
  Inainte de toate se pune problema sa vrei sa faci ceva. Din acesta dezbatere pot sa mai apara si alte idei.

  Daca punem pe cap palaria asta a pesimismului ne invartim in jurul cozii. Trebuie facut ceva pentru galati, ajungem sub tecuci cu politica de pana acum.

  Vad frustrarile multora care isi vor pierde slujbele de la primarie. Este si normal. Cum sa faca mos nicolaie reforma si gandire strategica cu tov prim secretar al comitetului de partid pe platforma siderurgica, lungu.

  Imi aduc aminte de bancul celui care se ruga sa castige la loto, si Domnul i-a zis, pai joaca si tu. Adica sa ne facem partea noastra, sa negociem cu Mittal. Daca stam pe margine o sa retraim cei 12 ani pierduti cand mos nico si gasca lui nu au facut nimic, absolut nimic. doar si-au incasat leafa.

  Multumim Savel Rotaru
  0
  0
  Raportează
 • postat de Y
  Marți, 23 Octombrie 2012 09:45
  Dle Rotaru,in contractul de vanzare al combinatului, Mittal ,l-a avut pe post de consultant pe dl Bors,care i-a oferit totul pe tava,bineinteles nu gratis.Dl Bors este cel care a sustinut politica, companiei ,pentru a se ajunge, unde s-a ajuns si probabil,finalul va fi inchiderea combinatului,a avut,are si va avea o functie bine remunerata,iar contractul de vanzare a fost facut beton,tinut la secret,incat nimeni sa nu stie ce clauze contine,dar ne putem da seama ,in ce directie mergem,dupa situatia din teren.Sa nu uitam ca in combinat s-a demolat si se demoleaza in draci,pt ca se pare ,ca salariile sunt platite din exportul de fier vechi.Sa-i multumim lui Nastase pt toate astea,pentru ca normal ii trebuiau dati vreo 200 de ani de puscarie,nu mai discut de aspetele politice ,ca mi se face greata.Din moment ce primaria nu a reusit ,doua chestii ,in care se putea face ceva pt galateni si anume preluarea electrocentrale,care din cauza ca este unicul producator de agent termic din zona(acesta este produs secundar al lor),isi permite sa maresca preturile cum vor ei,si a doua rezolvarea problemei priza Dunarii,in care ,orasul depinde de combinat,asta cu preluarea halelor dezafectate ale combinatului este o utopie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Marți, 23 Octombrie 2012 09:40
  iluzii
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Marți, 23 Octombrie 2012 09:16
  D-nul Rotaru vorbeste pentru cei ce nu cunosc dimensiunile halelor din Combinat, daca e vorba ca acestea sa se inchirieze la terti. Ca sa "luam aceste hale" initial trebuie evaluate, macar la pretul de fier vechi existent.
  E greu de crezut ca, in spiritul sau de om de afaceri, Mittal va face cadou adm. locale cateva zeci de mii de tone de fier vechi, pe care s-ar incasa banuti frumosi chiar si in schimbul unor viitoare datorii la buget. Si ce l-ar impiedica pe Mittal sa inchirieze singur aceste hale ? Ca sa nu mai vorbim de utilitati...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Marți, 23 Octombrie 2012 08:50
  Cei de la combinat au trimis la topit sute de masini unelte. Sunt interesati de fier vechi pentru topit.

  Le putem da fier vechi in contrapartida si sa transfere utilitatile UPSRS-ului orasului galati.

  Felicitari echipei care se gandeste la comunitatea galateana si are idei constructive. Asta cautam, oameni cu idei.

  Alde Basil atata pot atata gandesc. Frustrarea izbucneste prin toti porii. " Batranelul" putea sta acasa sau sa mearga la pescuit, insa a venit in slujba comunitatii. Cati oameni cu idei ati mai vazut pana acum la primarie?

  Tineretea nu este o virtute si nici batranetea o vina.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Avram
  Marți, 23 Octombrie 2012 08:39
  Sa trecem peste comentarii jignitoare a unui iresponsabil,ideea domnului Rotaru,un om care a lucrat multi ani in Combinat,cu rezultate remarcabile in domeniul investitiilor,este foarte buna.Este un mare pacat sa nu se incerce o analiza cu actualul beneficiar,de a folosi halele,utilitatile,platformele,drumurile,necesare oricarui investitor.Numai astfel vom reusi sa atragem investitii in Galati,vom desvolta din punct de vedere economic orasul,se vor creea locuri de munca si veniturile bugetului local.Domnule Stan analizati cu atentie orice propunere care poate aduce investitori,consultati si cadre universitare,care au multe contacte cu viitori investitori,orice idee,poate ajuta la desvoltarea economica a orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Marți, 23 Octombrie 2012 05:32
  HA,HA,HA,articolul ca articolul,dar fotografia este uluitoare.Asa arata un batranel care a ramas fara supozitoare laxative . HA,HA,HA
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.