Galaţiul va avea (şi) autobuze noi!

Galaţiul va avea (şi) autobuze noi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată se mai cumpără şase autobuze a mâna a doua, necesare Transurbului pentru a trece iarna fără reduceri de trasee


Prin rectificarea bugetului Galaţiului au fost redistribuite 2,1 milioane de lei către SC Transurb. Decizia a stârnit discuţii în legislativul local, chiar dacă, în cele din urmă, hotărârea a fost aprobată. Cel care a atras atenţia asupra faptului că, în cele 2,1 milioane de lei sunt incluse achiziţionarea a şase autobuze SH, iar restul reprezintă salariile, a fost consilierul local PP-DD Marian Alexandru. „Nu suntem de acord cu achiziţionarea autobuzelor vechi, pentru că SH-uri luăm, SH-uri avem! Tragem un semnal de alarmă: ar trebui să nu mai bugetăm aceste găuri negre. Soluţii există – un management mai eficient”, a spus consilierul.

„Facem eforturi să existăm”

Directoarea Transurb, Genica Totolici s-a apărat afirmând că nu este vorba de management defectuos şi de cheltuieli inutile: „Sunt cheltuieli materiale, motorină, energie electrică, salarii şi protecţia socială, pentru că avem abonamente subvenţionate şi gratuităţi. Cu aceşti bani nu ştim dacă reuşim să ajungem până la sfârşitul anului. Noi avem o restanţă la combustibil de achitat în valoare de 2,1 milioane lei. Sunt deconturi care vin din anii trecuţi. Nu putem să ieşim din iarnă dacă nu facem achiziţie de autobuze! Avem 18 trasee în oraş şi un singur traseu, 10, face 400 km pe zi. Mergem cu 92 la sută din parcul auto, avem zilnic în reparaţii 45 autobuze şi cu alte 45 facem cursele speciale. Facem eforturi să existăm”.

Soluţie de compromis

Primarul Marius Stan a intervenit precizând că adevărul legat de Transurb e undeva pe la mijloc. „Ţelul nostru este să avem transport public civilizat, cu maşini noi. Doamna directoare a cerut vreo 30 de maşini SH, nu are importanţă de unde, cert e că erau la mâna a doua. Am ales o soluţie de compromis, provizorie, pentru că, într-adevăr, parcul auto este într-o stare deplorabilă, şi am acceptat şase maşini SH care să vină aşa, ca o manta de vreme rea. Sperăm să ieşim din situaţia în care suntem. Avem demarate deja discuţii şi vor urma procedurile pentru achiziţionarea de autobuze noi, care să ne ducă şi pe noi în lumea civilizată, cu intrare prin faţă, cu cartelă. Atunci vom avea şi noi o evidenţă foarte clară a persoanelor care beneficiază de serviciile Transurb, acum suntem într-un fel de pauşal, aşa cum e la întreţinere în unele locuri. În momentul în care vom avea monitorizare şi managementul traficului, o să ştim ce plătim”, a pus punct discuţiei, Marius Stan.

 

Citit 3411 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.