Laptopuri nou-nouţe la Consiliul Local

Laptopuri nou-nouţe la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au dat piept, joi seară, cu informatizarea. În locul tradiţionalelor mape albastre doldora de proiectele de hotărâri, consilierii locali, viceprimarii şi primarul Dumitru Nicolae au avut pe masă gata deschise, laptopuri nou-nouţe (40 de milioane de lei vechi bucata).

Consilierii, străini de mofturile unui soft şi de butoanele unui notebook, au avut ceva dificultăţi în a urmări proiectele în format electronic. Din păcate, nu s-au gândit şi la presă, care n-a mai avut acces la documente.

Poate că n-ar fi rău ca Primăria să ia exemplul Consiliului Judeţului şi să transmită documentele în timp real, pe mail.

Toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi au trecut, chiar dacă unele au fost atacate de grupul PD-L. Trei proiecte de hotărâre au suscitat discuţii aprinse: tarifele practicate de microbuze, organizarea concursului de proiecte de management la Teatrul Muzical şi o scară suspendată solicitată de patronul restaurantului Nic-Nic”.

Aleşii au fost nevoiţi să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane prin curse regulate, pe traseele secundare din municipiul Galaţi pentru anul 2009.

În decembrie transportatorii ceruseră un tarif de 1,7 lei călătoria, iar aleşii s-au împotrivit. Acum, consilierii erau dispuşi să voteze un preţ de 1,5 lei călătoria, numai că transportatorii s-au răzgândit şi au solicitat menţinerea preţului de un leu pe călătorie în următoarele şase luni. Unii dintre ei nu au fost deloc încântaţi de solicitarea transportatorilor, mai ales în condiţiile în care tarifele Transurb au fost majorate, dar n-au avut încotro şi au fost nevoiţi să renunţe la majorarea tarifului.

Printre cele mai importante hotărâri votate de consilieri se află lista solicitanţilor de locuinţe ANL. Consiliul Local a mai aprobat şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei în anul 2009 de 140 lei/Gcal, inclusiv TVA şi subvenţia unitară de la bugetul local de 40,70 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru acoperirea integrală a diferenţelor de preţ la energia termică furnizată populaţiei prin sistem centralizat în anul 2009.

Consilierii locali au votat şi Regulamentul de organizare a concursului de proiecte de management şi modelul Caietului de sarcini, pentru Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.