Economie la transparenţă, la Consiliul Local

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe noi criza ne ustură la buzunare, aleşii locali fac economie la hârtie, dar s-au dotat cu laptopuri nou-nouţe, în valoare de 30 de milioane de lei vechi bucata.

Trecem peste micul amănunt că aleşii n-au voie să plece cu laptopul acasă, doar îl primesc înainte de şedinţă şi-l predau la final. Nu ne legăm nici de faptul că unii dintre ei habar n-au să-l butoneze. Informatizarea politicienilor pe care i-am ales să ne conducă destinele ne-a dat gata, inclusiv bruma de transparenţă decizională.

Până la ultima şedinţă, jurnaliştii se obişnuiseră să zâmbească frumos câte unui consilier pentru ca la final să plece acasă cu mapa cu hotărâri. Joi seara însă, proiectele erau virtuale, la fel ca transparenţa.

Degeaba ne-am înarmat cu stick-uri şi am atacat laptopurile aleşilor, sistemul copy-paste a proiectelor n-a ţinut, cu toată bunăvoinţa noastră şi a consilierilor. Documentele erau mari, multe şi cereau mult timp pentru a fi „teleportate”.

Şeful Direcţiei de informatizare a Primăriei ne-a spus sec că n-are vreme să ne salveze proiect cu proiect pe fiecare stick în parte. Deci să venim la Primărie înarmaţi cu ce ne trebuie şi cu timp ca să ni le procurăm.

Halal transparenţă! Şi apropo, ştiţi de ce au trecut aleşii la informatizare forţată? Primăria a rămas fără bucăţică de hârtie, deoarece i-a expirat contractul cu firma furnizoare.

Până la votarea noului buget, şi încheierea unui nou contract, Primăria se descurcă virtual. Fără hârtie! Dar şi fără proiecte afişate pe site.

Citit 1060 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.