Aventurile candidaţilor: Soluţia lui Durbacă pentru scaune moi în Parlament

Aventurile candidaţilor: Soluţia lui Durbacă pentru scaune moi în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe bune, acum! Prea era ofertant ce s-a întâmplat la alegeri şi în zilele următoare ca să nu îi ardem pe politicieni cu încă o pagină de pamflet * Urmează, aşadar, aventurile candidaţilor gălăţeni în timpul şi după alegerile parlamentare


Începem tot cu Pâslaru

Toate afişele candidaţilor au dispărut de pe stâlpi cu o viteză record. Singurul candidat a cărui mutră încă mai stă agăţată la intersecţii esteeee, esteeeee, daaaa, cine putea fi?, Floriiiin Pâslaruuuu, Pintea cel Voinic, Haiducul lui Peşte, Prinţul Macrou, Regele Pescar, Baronul de Norvegia, Ducele Babuşcă şi cum vreţi să-i mai spuneţi. Sau, simplu, Păcălici-Cirip-Cirip. Pentru cei care nu au citit rubrica săptămâna trecută, vă anunţăm că Primăria organizează o licitaţie pentru afişele de pe stâlpi, iar pentru pozele cu Pâslaru îşi anunţaseră intenţia de a licita Parisul, Londra şi New-York-ul. Marius Stan a realizat, însă, potenţialul lui Pâslea cel Voinic şi a decis să mai lase câteva zile afişele, poate-poate or fugi speriaţi toţi şobolanii din Galaţi.

PDL a început deja revoluţia parlamentară

Bătut măr la alegeri, Mircea Toader a schimbat foaia. Cică pierderea alegerilor a fost planificată, ca să se împlinească voinţa poporului de la referendumul cu reducerea numărului de parlamentari. "Românii au vrut mai puţini parlamentari, au demonstrat asta la referendum. Dar clasa politică nu i-a ascultat, aşa că votanţii şi-au făcut dreptate de unii singuri. Deocamdată au început cu PDL, doar vedeţi că mai suntem numai 80", a declarat Toader.

Moment de sinceritate marca Dobre&Nica

Iată o discuţie privată, derulată a doua zi după alegeri între Dan Nica şi Victor Paul Dobre. Sursa înregistrării este confidenţială (nu o dezvăluim nici judecătorului, în caz de proces):

Nica: Bă, Dobrele, sincer, îmi cam pare rău că n-am candidat într-un colegiu mai acătării. Când ţi-am zis că sondajele sunt pe bune şi că o să câştigăm indiferent unde candidăm, tu nu şi nu, că nu te mai primeşte nevastă-ta acasă fără girofar. Ce dreacu', mă, lideri suntem noi? Cum arătăm noi că avem oaie (înregistrarea nu e foarte clară, e posibil să fie alt cuvânt aici, n.r.) dacă nici la siguranţă nu avem curaj să ne băgăm pe oraş?

Dobre: Ai dreptate, Dane, suntem de păcat (din nou, înregistrarea e de proastă calitate, n.r.). Numai Pâslaru e de vină. El m-a îmbârligat să merg în judeţ. Cuie! (aceeaşi problemă cu înregistrarea, n.r.).

Nica: (către un al treilea personaj din cameră, neidentificat până acum) Florine, lasă dreacu' reportofonul ală şi du-te să-mi iei şi mie un hot-dog. Da' să-i zici vânzătorului că-i pentru mine, nu pentru tine, că iar îmi dă unul mic.

Scandal cu acuzaţii grave la RTV

După ce a pierdut alegerile, patronul RTV a decis să îşi concedieze moderatorul emisiunilor electorale. Moderatorul a pus, însă, eşecul pe seama invitatului emisiunilor, care, la rându-i, l-a acuzat de înfrângere pe patronul RTV. Fiecare intenţionează să îl dea pe celălalt în judecată şi să-i ceară câte 100.000 de euro daune morale. Un calcul simplu ne arată că, din toată această poveste, Aurel Stancu ar putea câştiga în total 300.000 de euro. Toate procesele vor fi transmise în direct la VOX TV, în cadrul emisiunii "De vorbă cu Roxana".

Papa a fugit de la Vatican de frica lui Scarlat

Bucuros că a prins fotoliul de deputat, liberalul George Scarlat a plecat în vacanţă de sărbători la Roma. La câteva minute după ce şi-a făcut rezervarea la avion, Vaticanul a anunţat că Papa Benedict al XVI-lea nu va mai transmite anul acesta mesajul de la Catedrala San Pietro, ci o va face de undeva din Zimbabwe. Surse din Vatican susţin că, de fapt, papa a vrut să evite să fie pozat în compania lui George Scarlat, care, susţin apropiaţi ai săi, intenţionează ca peste câţiva ani să candideze pentru un loc în Parlamentul European. "Dacă domnul Scarlat îşi va anula vizita la Roma, e posibil ca domnul Benedict să se răzgândească cu privire la locul de unde va face slujba de Crăciun. Sau măcar să promită că nu îşi ia aparatul foto cu el", a declarat un călugăr de la Vatican care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Pâslaru, luat la mişto cu ANI

Pentru că în septembrie a fost stresat cu campania electorală, Florin Pâslaru şi-a sărbătorit ziua de naştere imediat după alegeri. Petrecerea s-a lăsat însă cu îmbrânceli, după ce unul dintre invitaţi l-a scos din pepeni pe proaspătul deputat. Iată dialogul dintre cei doi, aşa cum ne-a fost relatat de un ciripoi din PSD, altul decât Pâslaru:

Invitat: La mulţi ANI, Florine!

Pâslaru: Bă, nu mă lua cu ANI că fac urât.

Invitat: Nu era, bă, nicio aluzie. Chiar îţi doresc să trăieşti mulţi ani. Da' ia zi, câţi ani faci?

Pâslaru: Da' tu câţi îmi dai?

Invitat: Judecând după cum arăţi vreo 75, însă după cum gândeşti cel mult 16. Pe de altă parte, dacă aş fi judecător ţi-aş da cel puţin 50 de ani. Realist vorbind, însă, îţi dau cel mult un an ca să mai falimentezi încă o firmă.

Necula se mută la Vaslui

Marius Necula nu renunţă la visul de a redeveni parlamentar nici după înfrângerea de la Brăila. El şi-a anunţat intenţia de a candida în 2016 în judeţul Vrancea, iar în 2020 în Vaslui. În 2032, Necula va fi în turneu electoral la mănăstirile din nordul Moldovei şi, dacă nici atunci nu va deveni parlamentar, va merge să candideze în Oltenia, în acelaşi colegiu în care îşi face campanie la fiecare patru ani Viorel Ştefan.

Durbacă vrea scaun moale

Eugen Durbacă are soluţii pentru cei 110 deputaţi şi senatori care nu au scaune în Parlament. "Propun ca la bufetul Parlamentului să se dea de mâncare numai prune, iaurt, fasole şi lapte. În acest fel, toată lumea va avea scaune şi încă din cele mai moi. M-am gândit şi la problema olfactivă. Toţi parlamentarii vor purta măşti de gaze, pe care le vor mai scoate din când în când, ca să îşi şteargă lacrimile", a spus Eugen Durbacă. De asemenea, senatorul de Galaţi a mai propus ca toate gazele adunate în Parlament în timpul şedinţelor să fie captate şi folosite la încălzirea Bucureştiului pe timp de iarnă. "În acest fel nu vom mai fi dependenţi de gazele de la ruşi. Gândiţi-vă că la o şedinţă de plen se adună suficiente gaze cât să se încălzească tot cartierul Ferentari timp de şase ierni", a mai explicat Durbacă.

Cel mai tare banc cu Dan Nica

Bucuros că a ieşit din nou parlamentar, Dan Nica şi-a comandat un bust, pe care să îl pună în faţa sediului PSD. Comandă la un artist renumit şi, după câteva luni, vine sculptorul cu lucrarea. La dezvelire, Nica înnebuneşte:

- Bă, eşti nebun? De ce mi-ai făcut ţâţe? Unde vezi tu că am eu ţâţe?, urlă Nica.

- Auziţi, domn' deputat, răspunde sculptorul, eu sunt artist, eu am vrut să simbolizez ceva aici.

- Ce-ai vrut tu să simbolizezi, mă, cu ţâţele astea?

- Păi sunteţi un tip care hrăneşte poporul. Uitaţi, de la ţâţa stângă sug intelectualii, iar de la ţâţa dreaptă sug muncitorii. Asta am vrut să simbolizez.

- Păi, bine mă dementule, dar ţăranii?

- Auziţi, domnu' Nica, mie mi-aţi cerut doar bust, da?

Muzeul Antipa, interesat de un exponat din parlament

Muzeul Antipa din Bucureşti face încă o cerere către Camera Deputaţilor pentru transferul temporar al lui Florin Pâslaru. "Este singura soluţie să demonstrăm irefutabil că omul se trage din maimuţă. Pâslaru este veriga lipsă din lanţul trofic", se arată în cerere. Pâslaru a fost de acord, cu condiţia ca Muzeul Antipa să elimine din cerere cuvântul "irefutabil".

Au minţit până a îngheţat Galaţiul

Efectele promisiunilor electorale ale politicienilor gălăţeni se văd de joi încoace. Temperaturile au scăzut sub zero grade, iar apele au început, încet, încet să îngheţe. "Pentru că au fost multe promisiuni, îngheţul se va menţine până la anul. Se preconizează de asemenea că şi Dunărea va îngheţa în ianuarie", a declarat Mihaela Soare, meteorolog.

(Colegiul Pectoral)

Citit 3436 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.