Aventurile candidaţilor: Soluţia lui Durbacă pentru scaune moi în Parlament

Aventurile candidaţilor: Soluţia lui Durbacă pentru scaune moi în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe bune, acum! Prea era ofertant ce s-a întâmplat la alegeri şi în zilele următoare ca să nu îi ardem pe politicieni cu încă o pagină de pamflet * Urmează, aşadar, aventurile candidaţilor gălăţeni în timpul şi după alegerile parlamentare


Începem tot cu Pâslaru

Toate afişele candidaţilor au dispărut de pe stâlpi cu o viteză record. Singurul candidat a cărui mutră încă mai stă agăţată la intersecţii esteeee, esteeeee, daaaa, cine putea fi?, Floriiiin Pâslaruuuu, Pintea cel Voinic, Haiducul lui Peşte, Prinţul Macrou, Regele Pescar, Baronul de Norvegia, Ducele Babuşcă şi cum vreţi să-i mai spuneţi. Sau, simplu, Păcălici-Cirip-Cirip. Pentru cei care nu au citit rubrica săptămâna trecută, vă anunţăm că Primăria organizează o licitaţie pentru afişele de pe stâlpi, iar pentru pozele cu Pâslaru îşi anunţaseră intenţia de a licita Parisul, Londra şi New-York-ul. Marius Stan a realizat, însă, potenţialul lui Pâslea cel Voinic şi a decis să mai lase câteva zile afişele, poate-poate or fugi speriaţi toţi şobolanii din Galaţi.

PDL a început deja revoluţia parlamentară

Bătut măr la alegeri, Mircea Toader a schimbat foaia. Cică pierderea alegerilor a fost planificată, ca să se împlinească voinţa poporului de la referendumul cu reducerea numărului de parlamentari. "Românii au vrut mai puţini parlamentari, au demonstrat asta la referendum. Dar clasa politică nu i-a ascultat, aşa că votanţii şi-au făcut dreptate de unii singuri. Deocamdată au început cu PDL, doar vedeţi că mai suntem numai 80", a declarat Toader.

Moment de sinceritate marca Dobre&Nica

Iată o discuţie privată, derulată a doua zi după alegeri între Dan Nica şi Victor Paul Dobre. Sursa înregistrării este confidenţială (nu o dezvăluim nici judecătorului, în caz de proces):

Nica: Bă, Dobrele, sincer, îmi cam pare rău că n-am candidat într-un colegiu mai acătării. Când ţi-am zis că sondajele sunt pe bune şi că o să câştigăm indiferent unde candidăm, tu nu şi nu, că nu te mai primeşte nevastă-ta acasă fără girofar. Ce dreacu', mă, lideri suntem noi? Cum arătăm noi că avem oaie (înregistrarea nu e foarte clară, e posibil să fie alt cuvânt aici, n.r.) dacă nici la siguranţă nu avem curaj să ne băgăm pe oraş?

Dobre: Ai dreptate, Dane, suntem de păcat (din nou, înregistrarea e de proastă calitate, n.r.). Numai Pâslaru e de vină. El m-a îmbârligat să merg în judeţ. Cuie! (aceeaşi problemă cu înregistrarea, n.r.).

Nica: (către un al treilea personaj din cameră, neidentificat până acum) Florine, lasă dreacu' reportofonul ală şi du-te să-mi iei şi mie un hot-dog. Da' să-i zici vânzătorului că-i pentru mine, nu pentru tine, că iar îmi dă unul mic.

Scandal cu acuzaţii grave la RTV

După ce a pierdut alegerile, patronul RTV a decis să îşi concedieze moderatorul emisiunilor electorale. Moderatorul a pus, însă, eşecul pe seama invitatului emisiunilor, care, la rându-i, l-a acuzat de înfrângere pe patronul RTV. Fiecare intenţionează să îl dea pe celălalt în judecată şi să-i ceară câte 100.000 de euro daune morale. Un calcul simplu ne arată că, din toată această poveste, Aurel Stancu ar putea câştiga în total 300.000 de euro. Toate procesele vor fi transmise în direct la VOX TV, în cadrul emisiunii "De vorbă cu Roxana".

Papa a fugit de la Vatican de frica lui Scarlat

Bucuros că a prins fotoliul de deputat, liberalul George Scarlat a plecat în vacanţă de sărbători la Roma. La câteva minute după ce şi-a făcut rezervarea la avion, Vaticanul a anunţat că Papa Benedict al XVI-lea nu va mai transmite anul acesta mesajul de la Catedrala San Pietro, ci o va face de undeva din Zimbabwe. Surse din Vatican susţin că, de fapt, papa a vrut să evite să fie pozat în compania lui George Scarlat, care, susţin apropiaţi ai săi, intenţionează ca peste câţiva ani să candideze pentru un loc în Parlamentul European. "Dacă domnul Scarlat îşi va anula vizita la Roma, e posibil ca domnul Benedict să se răzgândească cu privire la locul de unde va face slujba de Crăciun. Sau măcar să promită că nu îşi ia aparatul foto cu el", a declarat un călugăr de la Vatican care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Pâslaru, luat la mişto cu ANI

Pentru că în septembrie a fost stresat cu campania electorală, Florin Pâslaru şi-a sărbătorit ziua de naştere imediat după alegeri. Petrecerea s-a lăsat însă cu îmbrânceli, după ce unul dintre invitaţi l-a scos din pepeni pe proaspătul deputat. Iată dialogul dintre cei doi, aşa cum ne-a fost relatat de un ciripoi din PSD, altul decât Pâslaru:

Invitat: La mulţi ANI, Florine!

Pâslaru: Bă, nu mă lua cu ANI că fac urât.

Invitat: Nu era, bă, nicio aluzie. Chiar îţi doresc să trăieşti mulţi ani. Da' ia zi, câţi ani faci?

Pâslaru: Da' tu câţi îmi dai?

Invitat: Judecând după cum arăţi vreo 75, însă după cum gândeşti cel mult 16. Pe de altă parte, dacă aş fi judecător ţi-aş da cel puţin 50 de ani. Realist vorbind, însă, îţi dau cel mult un an ca să mai falimentezi încă o firmă.

Necula se mută la Vaslui

Marius Necula nu renunţă la visul de a redeveni parlamentar nici după înfrângerea de la Brăila. El şi-a anunţat intenţia de a candida în 2016 în judeţul Vrancea, iar în 2020 în Vaslui. În 2032, Necula va fi în turneu electoral la mănăstirile din nordul Moldovei şi, dacă nici atunci nu va deveni parlamentar, va merge să candideze în Oltenia, în acelaşi colegiu în care îşi face campanie la fiecare patru ani Viorel Ştefan.

Durbacă vrea scaun moale

Eugen Durbacă are soluţii pentru cei 110 deputaţi şi senatori care nu au scaune în Parlament. "Propun ca la bufetul Parlamentului să se dea de mâncare numai prune, iaurt, fasole şi lapte. În acest fel, toată lumea va avea scaune şi încă din cele mai moi. M-am gândit şi la problema olfactivă. Toţi parlamentarii vor purta măşti de gaze, pe care le vor mai scoate din când în când, ca să îşi şteargă lacrimile", a spus Eugen Durbacă. De asemenea, senatorul de Galaţi a mai propus ca toate gazele adunate în Parlament în timpul şedinţelor să fie captate şi folosite la încălzirea Bucureştiului pe timp de iarnă. "În acest fel nu vom mai fi dependenţi de gazele de la ruşi. Gândiţi-vă că la o şedinţă de plen se adună suficiente gaze cât să se încălzească tot cartierul Ferentari timp de şase ierni", a mai explicat Durbacă.

Cel mai tare banc cu Dan Nica

Bucuros că a ieşit din nou parlamentar, Dan Nica şi-a comandat un bust, pe care să îl pună în faţa sediului PSD. Comandă la un artist renumit şi, după câteva luni, vine sculptorul cu lucrarea. La dezvelire, Nica înnebuneşte:

- Bă, eşti nebun? De ce mi-ai făcut ţâţe? Unde vezi tu că am eu ţâţe?, urlă Nica.

- Auziţi, domn' deputat, răspunde sculptorul, eu sunt artist, eu am vrut să simbolizez ceva aici.

- Ce-ai vrut tu să simbolizezi, mă, cu ţâţele astea?

- Păi sunteţi un tip care hrăneşte poporul. Uitaţi, de la ţâţa stângă sug intelectualii, iar de la ţâţa dreaptă sug muncitorii. Asta am vrut să simbolizez.

- Păi, bine mă dementule, dar ţăranii?

- Auziţi, domnu' Nica, mie mi-aţi cerut doar bust, da?

Muzeul Antipa, interesat de un exponat din parlament

Muzeul Antipa din Bucureşti face încă o cerere către Camera Deputaţilor pentru transferul temporar al lui Florin Pâslaru. "Este singura soluţie să demonstrăm irefutabil că omul se trage din maimuţă. Pâslaru este veriga lipsă din lanţul trofic", se arată în cerere. Pâslaru a fost de acord, cu condiţia ca Muzeul Antipa să elimine din cerere cuvântul "irefutabil".

Au minţit până a îngheţat Galaţiul

Efectele promisiunilor electorale ale politicienilor gălăţeni se văd de joi încoace. Temperaturile au scăzut sub zero grade, iar apele au început, încet, încet să îngheţe. "Pentru că au fost multe promisiuni, îngheţul se va menţine până la anul. Se preconizează de asemenea că şi Dunărea va îngheţa în ianuarie", a declarat Mihaela Soare, meteorolog.

(Colegiul Pectoral)

Citit 3324 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2012 18:43

16 comentarii

 • postat de luca
  Duminică, 16 Decembrie 2012 19:19
  eu nu stiu de ce parlamentarii isi fac probleme pentru scaunele din parlament cand ei nu ocupa decat 10 la suta din scaune ,ceilalti lipsind de la sedinte!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un om care nu a votat
  Duminică, 16 Decembrie 2012 15:29
  angajatii abatorului lui scarlat din liesti ,nu si-au primit salariile de doua luni,in timp ce scarlat pierde caramizi de bani la pocker
  0
  0
  Raportează
 • postat de Flaubert
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 14:02
  Eu nu vad ca autorul textului (oricine ar fi el - mie mi se pare că este stilul lui Danut Lungu, dar poate gresesc) sa fi jignit cumva. Găsesc mult umor in pamfletele lui. Si mult adevăr spus subtil.
  La cât simt literar aveti voi, astia ce cârcotiâi pe aici, cred ca l-ati face praf și pe Arghezi. Apropo, ați auzit de Arghezi? Nu, nu cântă pe Taraf Tv!
  0
  0
  Raportează
 • postat de him
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 13:35
  @ Aurel_Stoian: Hai sa ne laudam un pic. Ce tari suntem. Fugi repede la Romania Te Iubesc. Dar sa primim parerea sincera si a angajatilor tai despre tine...
  Partea cu respectul e adevarata.....gaoziaristul care a scris acest articol a jignit destul de mult in articolele lui...si nu ma refer la cele cu tenta politica....a jignit la cele cu tenta sociala acolo unde nu trebuia sa o faca. De aici primeste si jignirile pe care le merita din partea mea.
  Eu comentez pentru mine, sunt sigur ca cei care posteaza aici au parerile lor unitare si sunt persoane diferite.
  Asta a dat, asta va primi in continuare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel_Stoian
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 13:22
  Ia uite! Sunteti sensibili la vorbele dure? Fetelor! Dar insultele voastre nu se pun, sau cum? Cititi ce s-a postat inainte de prima mea postare. Am vaga senzatie ca sunteti tot voi si acolo, sub alte pseudonime. Alea nu-s insulte?
  Ca sa obtii respect, trebuie in primul rind sa oferi. Ceea ce voi, prieteni, nu aveti! Profilul vostru moral e simplu: insi de peste 50 de ani, contaminati serios de comunism, furiosi ca nu au succes in viata.
  Eu, la 38 de ani, am propria afacere, pe care am pornit-o de la zero, cu un credit la banca, girat cu casele părinților și ale socrilor. Asigur painea la 20 de angajati, platesc statului impozite si taxe de un milion de euro pe an.
  Voi ce aveti, stimabililor, in afara de venin si prostie? A, da, uitasem! Aveti pseudonime! Vitejilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 13:09
  Observ ca Aurel_Stoian isi incheie fiecare comentariu nervos prin a insulta pe cei ce isi exprima parerile sincere pe aici. Cred ca el ar trebui legat de pat. Probabil este un patron care tipa si injura la angajati, plateste cu salariul minim (daca ar plati un salariu decent ar avea si angajati buni), o persoana care abuzeaza alte persoane. Decat cu el mai bine cu multinationalele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de him
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 12:54
  Aurel, stai linistit ca faci riduri. Succes cu firma ta, ai grija cu angajatii sa nu dai faliment. Nu vreau sa ma cert cu tine sau sa te jignesc pe forumuri. Nu-ti face griji pentru mine, nu vreau sa ma angajez la tine.
  Acum aveam o datorie....dezvaluirea identitatii....sunt eu...marius tuca....imi comentez singur negativ articolele de cacao sa mai creez diversiune, scandal si un pic de advertising.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 12:45
  Nu va mai luati de clovnul tuca. Trebuie sa-l intelegeti. Unul i-a dat un sandwish, altul o diploma, altul un salariu minim.....are si el obligatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel_Stoian
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 12:38
  Sa mori tu HIM, ca-s angajat al Vieții libere? Uite, iti iau o piatra de pe inima: lucrez la firma mea, unde ma lovesc zilnic de prosti ca tine. Se dau mari priceputi, dar cind le dai sa faca ceva pica in kur de incompetenta. Apropo, tu angajatul cui ești? Al lui Paslaru? Al lui Scarlat? Sau esti doar un bou frustrat care se baga in seama pe forumuri, pentru ca in viata de toate zilele e looser defintiv? Vezi că eu mi-am pus numele real aici! Tu ai curajul? Loosere!
  0
  0
  Raportează
 • postat de him
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 12:29
  Cei care iau apararea redactorului sunt sigur angajati VL. Cel care a scris acest articol este o mizerie si prin simplul fapt ca nu-si semneaza capodopera.
  @ziarist amator...gen marius ţuca - e greu sa vezi acest lucru, redactia are nevoie de un bufon si un circar care poate fi manipulat usor in ce directie vor multii lui sefi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel_Stoian
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 12:15
  Un text interesant. Loveste subtil in nemernici. Iar nemernicii (mai putin IC, care mi se pare un om cu mult bun simt) lovesc cu nesimtire si ei, in ziarist si in limba romana. Cel mai tare m-a distrat acel Paul, care spune că Baila (patronul ziarului din ce inteleg) e asa si pe dincolo si ca i-ar striga in fata nu stiu ce injurii. Dar cine te tine nene? Te-au legat de pat in timpur crizei de isterie, sau ce? Esti bolnav la cap, fratele meu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 09:18
  Eroare totala , sobolanii nu fug de Pintea ,la el se aduna tot mai multi si mai hulpavi . Ca este asa, o dovedeste si intentia acualei puteri de a le da sobolanilor cat mai mult din malai si creaza mai multe ministere avand conrespondent in comisii si comitii parlamentare , o sa le faca si niste regiuni ,un fel de republici ale sobolanilor rosii.....Ce sa-i faci , cei care au pus umarul la succesul tioului Ponta-Antonescu -Constantin ( mentori :Iliescu-Nastase -Voiculescu) trebuiesc rasplatiti . Poate creaza si un Minister al dezinformari si manipularii ,ministru Gadea ,adjuncti Grecu ,Cretulescu ,Ursu si purtator de vorbe Ciuvica -stie tot .Si un Minister al catanelor ruginite ,ministru poltrucul Dogaru .In parlament sa se faca un grup parlamentar al redistribuitilor ,a alora intrati pe usa din dos iar cei din acest grup sa intre la masa seria a doua , sa pape ciorba de pe fundul oalei ,la vot sa fie luati in seama numai doi la un vot iar cad iau cuvantul sa aiba timp acordat injumatatit.Geaba se bat copii unchiului Sam ,ca USA este tara tuturor posibilitatilor ,Romania este pe primul loc in aceasta privinta.Ca sa ne intreaca ar trebui ca la o populatie de 312 milioane lociutori sa aiba peste 6469 membri ai camerei reprezentantilor si peste 2890 de senatori , isi pot pemite la un PIB de 37352 $ / locuitor, fata de 12838$ /locuitor in RO. Exista si posibilitatea tranzlarii proportiilor la noi ,ar rezulta la ca la cei 19 milioane locuitori sa avem 26 deputati si 6 senatori.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ziarist amator...gen marius ţuca
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 09:09
  Cerşetătorul marius ţuca a scris acest articol. Dar neavând nici un strop de demnitate nu îşi semneaza articolele. Un muritor de foame care din păcate pentru el nu îşi dă seama că nu are nici o treabă cu fenomenul. Conducerea Viaţa Liberă greşeşte grav că nu îl "reprofilează".
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 08:57
  daca voua vi se pare amuzant mie mi se pare jenant .......voi redactorilor editor de articole ,,comice'' scrise pe genunchi ....aveti un caracter si o ,,carisma'' de 1,5......in durbaca dati in scarlat dati ....dar de marele afacerist ...pardon ,,bisnitar de bordura care schimba valuta in fata la dunarea pe timpul comunismului'' nu spuneti nimik ? ori nu cumva v-a momit ca isi va ucide vreun frate geaman (porc) iar din laturile care ii vor cadea din gura ...va veti infrupta acum de sarbatori! e jenant bre nea Marian Baila .....nu esti decat un frustrat de faptul ca nu ai fost acceptat sa candidezi pt un post de deputat din partea usl ...iar acum .....esti impins de frustrarile de la baie ....sa-ti ,,recompensezi ''angajatii sa scrie articole de astea josnice .
  AM MAI SCRIS-O SI O VOI MAI SCRIE PANA CAND VOI AVEA OCAZIA SA TI-O SPUN IN FATA:
  MARIAN BAILA ESTI O MIZERIE !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terente
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 08:14
  Am citit si recitit articolul. Banuiesc ca el s-a vrut a fi vesel. Desi nu este prima oara in viata mea cand citesc ,n-am reusit nici macar sa zambesc; poante scremute , rasuflate, miros puternic de latrina si ...cam atat. Poate ar trebui domnilor sa va schimbati redactorul care se ocupa cu asa ceva.Talente in oras exista cu duiumul, trebuie doar sa le cautati. Nu sunt de acord cu limbajul unuia ca Iulian Grosu dar trebuie sa recunoasteti ca are infinit mai mult talent decat redactorul dumneavoastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de floarea de lotus
  Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 07:20
  De ce a intrat Olanda în criză?
  Nu pentru ca bancherii sunt hoti si-i jupoaie prin credite si guvernele prin taxe ci ...din cauza biciclistilor !
  Biciclistul este un dezastru pentru economie. El nu cumpara masini, nu ia credit pentru bicicleta, nu cumpara benzina, nu cumpara cauciucuri de iarna, nu foloseste serviciile service-urilor auto, nu plateste asigurare, nici amenzi, nu foloseste parcarea cu plata, nu sufera de obezitate.
  Si totodata este sanatos! Oamenii sanatosi nu sunt necesari pentru economie. Ei nu cumpara medicamente sa infloreasca farmaciile, nu platesc analize, nu merg la medicii privati sa-i ghiftuiasca, nu cresc PIB-ul.... trebuie stârpiţi de mici!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.