Cine îi va desemna pe şefii societăţilor edilitare din Galaţi

Cine îi va desemna pe şefii societăţilor edilitare din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O comisie formată din viceprimarul Florin Popa (PSD), Mihai Manoliu (PNL), Eugen Găvan (PC) şi doi reprezentanţi ai Primăriei numiţi prin dispoziţia primarului Marius Stan îi va selecta pe candidaţii la consiliile de administraţie ale societăţilor de interes local * Primarul Marius Stan speră să conteze mai mult profesionalismul decât carnetul de partid


Se ştie, la fiecare patru ani, consiliile de administraţie ale societăţilor de interes local se schimbă în funcţie de partidele care formează majoritatea în Consiliul Local. De această dată, însă, Guvernul, prin ordinanţă, a reglementat administrarea societăţilor comerciale la care municipalitatea este acţionar unic prin implementarea unei guvernanţe corporative. Pe româneşte, o comisie va recruta viitorii membri de CA-uri la SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Transurb, Gospodărire Urbană, Industrial Parc, precum şi Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere. Componenţa politică a comisiei a stârnit vii discuţii la recenta şedinţă a Consiliului Local.

Critici

Comisia de recrutare fusese stabilită la cinci membri, trei consilieri şi doi reprezentanţi ai Primăriei, dar asta n-a fost deloc pe placul PDL şi PP-DD. Democrat-liberalul Alin Mihai a propus ca din comisie să facă parte cinci consilieri, câte unul din partea fiecărui partid din CL, atrăgând atenţia că USL reprezintă doar 65 la sută din cetăţenii Galaţiului. Propunerea a fost împărtăşită şi de PP-DD, care a atras atenţia că aplicarea principiului „am câştigat tot, luăm tot” este abuziv. Amendamentul a fost, însă, respins. În final grupurilor PDL şi PP-DD nu le-a mai rămas decât să-şi propună proprii reprezentanţi în comisie, dar fără succes! Bizar este că nici măcar consilierii PP-DD şi PDL nu s-au susţinut reciproc la vot!

Carnet de partid vs. pregătire

USL a decis. Comisia formată din viceprimarul Florin Popa (PSD), Mihai Manoliu (PNL), Eugen Găvan (PC) şi doi reprezentanţi ai Primăriei numiţi prin dispoziţia primarului Marius Stan îi va selecta pe candidaţii la consiliile de administraţie ale societăţilor de interes local. Primarul Marius Stan a explicat că respectiva comisie va stabili criteriile pe baza cărora  vor fi recrutaţi membrii în Consiliile de Administraţie ale societăţilor unde CL este acţionar unic. „Comisia recrutează oamenii şi eu sper că va recruta specialişti, nu numai purtători de carnete de partid. Legea se scrie într-un fel şi se aplică altfel de foarte multe ori, din păcate”, a spus Stan. Membrii CA vor alege directorul executiv al fiecărei societăţi în parte.

Citit 2298 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2013 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.