Primăria vrea să schimbe regulile. Facilităţile în transportul local, pe bază de bilete

Primăria vrea să schimbe regulile. Facilităţile în transportul local, pe bază de bilete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regulile după care se vor acorda, de la 1 martie, facilităţile în transportul local de persoane, cu mijloacele Transurb, s-ar putea schimba. Dacă până acum se împărţeau abonamente gratuite sau semigratuite în stânga şi-n dreapta, conform proiectului de hotărâre care a ajuns pe masa aleşilor locali, doar studenţii şi elevii vor mai avea acces la abonamente la preţ redus cu 50 la sută, iar restul categoriilor de beneficiari de facilităţi, începând cu pensionarii, vor primi bilete gratuite.

Din 2012 şi până pe 28 februarie 2013 persoanele cu vârsta peste 65 de ani au beneficiat de abonamente gratuite pe toate liniile, pensionarii cu venituri din pensie sub 350 lei şi pensionarii de invaliditate au beneficiat de abonamente gratuite pe o linie, iar elevii, studenţii şi celelalte categorii de pensionari au putut să achiziţioneze abonamente pe o linie cu tarif redus la jumătate. Propunerea care a ajuns pe masa aleşilor prevede ca abonamentul la jumătate de preţ, pe o linie, să fie acordat doar elevilor şi studenţilor. Pensionarii peste 65 de ani ar urma să primească 30 de călătorii gratuite pe bază de bilet, în loc de gratuitate pe toate liniile. Pensionarii care cumulează venituri de până la 350 de lei pe lună, precum şi pentru pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de alte facilităţi legale vor primi 20 călătorii gratuite pe bază de bilet, şi nu gratuitate pe o singură linie. Iar şomerii ar urma să primească zece călătorii gratuite pe bază de bilet. Eliberarea călătoriilor gratuite pe bază de bilet ar urma să se facă trimestrial de către SC Transurb SA Galaţi.

Primăria crede că prin acordarea de călătorii gratuite pe bază de bilet va reuşi o economie la bugetul local de 8.231.846 de lei, în următoarele zece luni. Rămâne de văzut ce formă finală va avea hotărârea  şi ce vor decide consilierii locali.

Citit 5272 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 17:59

16 comentarii

 • postat de Smaranda
  Duminică, 24 Februarie 2013 14:32
  "Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele. "
  Daca asa sta treaba ,de ce mi-ati incurcat frazele in comentariu, de-a iesit "varza" si nu se mai intelege nimic din ce-am scris???!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Smaranda
  Duminică, 24 Februarie 2013 14:03
  -cati pensionari sunt peste 65 de ani, si veniturile acestora
  -cati pensionari sunt intre 50- 60 de ani ( unii cumuleaza pensia cu retributia, iar unii muncesc in strainatate)
  -cati someri sunt (unii refuza posturile oferite, unii muncesc in strainatate iar cei din familie, le ridica drepturile)
  Normal ar fi ca toata lumea sa cumpere abonament la jumatate pret ( pretul sa fie convenabil) pe toate liniile ca sa nu se mai faca discriminari iar in functie de situatie sa se procedeze astfel:
  -pensionarii cu venituri peste 1000 lei sa plateasca in plus la abonament o suma (adica un anumit procent din suma ce depaseste 1000 lei)
  - Cei care au un handicap grav (nu se pot deplasa) nu au nevoie de Ar fi interesant de stiut :
  abonament deci sa li se dea contravaloarea abonamentului
  -salariatii sa primeasca la locul de munca abonament de calatorie in aceleasi conditii ca pensionarii de peste 65 de ani (adica cu adaos procentual in functie de venit)
  Si apropos de salariatii nemultumiti de pensionarii care beneficiaza de "reduceri"..Ati vazut vreun pensionar "revoltat" ca nu beneficiaza de bonuri valorice?=)))))
  Fiecare varsta ,are avantaje si dezavantaje.. Important este sa cautam sa gasim o modalitate de a fi cat de cat echitabili
  0
  0
  Raportează
 • postat de @stefan badita
  Vineri, 22 Februarie 2013 05:54
  cand ai vazut tu madridu si lisboa tov. badita?tu n.ai vazut nici braiila, hahaha.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 21 Februarie 2013 22:15
  probabil somerii au un ,,venit de lux,, daca alesii au gindit s-a le asigure doar 10 calatorii,pina acum tot pensionarii au de cistigat ca intotdeauna.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Student
  Joi, 21 Februarie 2013 17:47
  In sfarsit se face dreptate si pentru restul populatiei si batranii nu o sa mai umple autobuzul degeaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de peter
  Joi, 21 Februarie 2013 15:59
  D-le primar, poate interziceti pe viitor ca tov durbaca si tov ciuca sa mai ia cu japca motorina de la Transurb cu complicitatea tovarasei directoare si sa faca excursii electorale. pot face excursii cu banii lor personali, nu cu bani
  din bugetul public.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Patrik Fecheta
  Joi, 21 Februarie 2013 15:22
  Atentie, ca daca biletele vor fi identice pentru toti, atunci vor aparea vanzarile. Eu sunt de parere ca ar trebui date nominal si personalizate, astfel incat sa nu apara traficul de bilete.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Joi, 21 Februarie 2013 15:02
  ACESTE PROPUNERI LE-AM FACUT INCA DIN ANUL 2008. AM SELECTAT DOAR CELE CARE INCA NU S-AU IMPLINIT!
  Solutii pentru Primarie si pentru TransUrb Galati: Investitii MINIME pe perioade MAXIME!
  Cateva solutii nascocite de mine pentru a mai descongestiona traficul si a mai reduce din poluarea aerului si poluarea fonica!

  1. Introducerea troleibuzului in Gara CFR astfel traseul 9 poate fi trecut pe troleu fara prea multe cheluieli.
  2. Punerea retelei de troleu si pe B-dul Cosbuc.
  3. Largirea B-dului Brailei pe portiunea dintre Inelul de Rocada (Ultimul Leu) si Potcoava de Aur, prin eliminarea scuarului de pe mijlocul strazii (spatiu verde....cu boscheti, caini, gunoaie) si crearea a 4 benzi pe sens, 3 pentru masinile personale iar banda de langa bordura fiind rezervata pentru mijloacele de transport in comun (Troleu + Autobuz), astfel nu s-ar mai incurca nici soferii de autobuze care uneori raman blocati nici cei de troleibuze la care trebuie sa le acordam circumstante atenuante deoarece troleele au autonomie mica ele neputandu-se deplasa decat pe 2 benzi maxim, altfel riscand sa ramana fara captatori pe firele de inalta tensiune.
  4. Interzicerea parcarii pe banda 1 a oricarei strazi din oras cu exceptiile de rigoare si intensificarea controloalelor Politiei Rutiere.
  5. Punerea automatelor de bilete in fiecare mijloc de transport in comun si in statiile lor.
  6. Educarea calatorilor si practicarea unor amenzi foarte usturatoare gen 500 de lei pentru urcat fara bilet, 1000 de lei pentru scuipat, 1500 de lei pentru vandalizat si 2000 de lei pentru folosirea tramvaielor pe post de toalete (de multe ori tramvaiele sau autobuzele mai cara si nevoile fiziologice ale calatorilor necivilizati).
  7. Aducerea unor garnituri de tramvai ultramoderne dupa ce vor fi refacute toate liniile de tramvai din oras.
  8. Eliminarea costurilor de tiparire a biletelor! Introducem reclame pe spatele lor, contractul fiind de felul urmator: cel care face reclama, tipareste biletul! Vrei reclama, tiparesti bilete (model vazut in Craiova, Madrid, Lisabona).
  9. Tramvai de epoca prin oras pentru turisti.
  10. Amplasarea mai multor tasnitori in oras ( Tiglina 3, Siderurgistilor, Energiei, Vlaicu, Lozoveni, Campus Studenti, Faleza, Port, Elice.....
  11. Reconstructia Badalanului, astfaltarea trotuarelor si strazilor in proportie de 100%
  12. Reconstruirea centrului istoric
  13. Realizarea Zonei Metropolitane GALATI-BRAILA si atragerea de investitori, crearea locurilor de munca si implicit o sa crestem in importanta si la turism si la industrie
  14. Extinderea retelelor de troleu si tramvai, ADICA REPUNEREA TRAMVAIULUI PE STR. TRAIAN, BUCOVINEI, COSBUC, ANA IPATESCU.....
  15. 10. Restructurarea transportului in comun
  16. Achizitionarea si inoirea parcului rulant al TransUrb.
  17. Refacerea 100% a retelei de troleu si tramvai
  18. Completarea iluminatului public
  19. Largirea Bulevardurilor: Brailei, Cosbuc, Siderurgistilor, Domneasca, Traian ( pe unde e posibil)
  20. Crearea benzilor speciale pentru mijloacele de transport in comun ( pe unde e posibil)
  21. Refacerea spatiilor verzi
  22. Extinderea parcarilor si creearea de noi parcari.
  23. Crearea de locuri de joaca pentru copii si refacerea celor existente
  24. DEMOLAREA GARAJELOR!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de zizi
  Joi, 21 Februarie 2013 14:51
  Bravo,d-nule primar! Trebuia facuta ordine si-n transportul local. Autobuzele sunt monopolizate de pensionari.Ar trebui ca aceste gratuitati sa fie conditionate si de anumite ore intre care sa se circule. In felul acesta s-ar decongestiona transportul in orele de varf. Decat sa circule autobuzele pline cu pensionari care nu platesc nimic, mai bine mariti parcul auto pentru salariati si elevi, care platesc abonament, si circula dimineata precum sardelele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Joi, 21 Februarie 2013 14:50
  mai sa fie ..... a ajuns propunerea mea, pe care am facuto acum o mie de ani ...... pe masa alesilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de SB
  Joi, 21 Februarie 2013 11:07
  Luati modelul de la Brasov .Elevii au abonamente si pt 2 linii , iar pensionarii beneficiaza de bilete la 50% din pret .
  http://www.ratbv.ro/tarife.php?retea=tarife

  Biletele pentru pensionar sunt diferite ca si culoare fata de cele cu pret intreg .

  Cu respect
  0
  0
  Raportează
 • postat de taranu
  Joi, 21 Februarie 2013 10:20
  ia sa vedem cozile de pensionari care lupta sa-si ridice biletele gratuite...

  daca exista solutii extrem de simple, de ce sa le aplici ?

  mai bine sa oferi ceva gratuit, sa se omoare lumea la cozi, in loc sa ai tarife diferentiate pe categorii sociale
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 21 Februarie 2013 10:00
  Deci un pensionar de 67 de ani cu pensia de 1800 Ron primeste 30 de calatorii gratuite.
  Un pensionar cu grad de invaliditate, de 62 de ani, cu pensia de 800 Ron precum si pensionarul care cumulează venituri de până la 350 de lei pe lună, primeste 20 de calatorii gratuite.
  Iar un angajat cu 750 Ron impozabil primeste, eventual, o strangere de mana.
  Interesanta logica...
  Poate ne povestiti si despre angajatii care beneficiaza de transport gratuit, nu putini la numar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de taranu
  Joi, 21 Februarie 2013 09:50
  f. buna propunerea.

  trasee scurte, sa poti sari din autobuz in alt autobuz, si astfel nu mai astept nu-stiu-ce numar pe care trebuie sa il pindesc la nu-stiu-ce-ora cind vine in statia nu-stiu-care, ptr. ca se duce pina la capatul orasului si nu stiu cind se intoarce

  abonament ieftin, max. 30 lei, sa il plateasca toti amaritii, si daca nu au bilet sau abonament atunci sa-i afisati pe site sau panouri si sa-i jumuliti cu o amenda tripla cit abonamentul, sa se sature de plimbat gratis cu autobuzul.

  si echipe de control + politia comunitara, flexibile, permanente, pe trasee, ca nu se mai urca fara bilet
  0
  0
  Raportează
 • postat de TralalaCalarePeAutobuz
  Joi, 21 Februarie 2013 08:57
  Daca Veti citi comentariul poate va veti schimba parerea.
  Introduceti doar un singur abonament cu valabilitate de 30 de zile , cu portabilitate pe tote liniile.
  Micsorati traseele- sa fie mai scurte de exemplu -parc CFR pana la Hotelul Dunarea -Hotelul Dunarea pana in tiglina la rondoul de la ultimul leu - apoi din tiglina catre 19 - catre General - catre tiglina 3 , dar voi sunteti mai specialisti
  Afisati harti ca la metrou in fiecare autobuz , si cu traseul acestuia, si sa circule mult mai des.
  Abonamentul sa coste cel mult 30 de lei si sa il platesca toata lumea.
  AAAAAAAAAA si poate va ganditi ca poate in Tiglina 3 locuiesc si persoane cu handicap si nu au cum urca in unele dintre autobuzele dumneavostra,asta pe langa ca pana in tiglina 1 oamenii sunt sardine in conserva.
  Eu cetateanul urbei va sunt profund recunoscator si va mai dedic un mandat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bimbi
  Joi, 21 Februarie 2013 08:40
  URAAAAAAA!!!!
  Ce bine-mi pare ca ati luat teapa.........
  Sa traiasca domnul Stan!!! V-a tras-o si de data asta!
  Poate ca va oferi niste facilitati pt inmormantare pt pensionarii ïsteti"care "l-au votat!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.