Primăria vrea să schimbe regulile. Facilităţile în transportul local, pe bază de bilete

Primăria vrea să schimbe regulile. Facilităţile în transportul local, pe bază de bilete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regulile după care se vor acorda, de la 1 martie, facilităţile în transportul local de persoane, cu mijloacele Transurb, s-ar putea schimba. Dacă până acum se împărţeau abonamente gratuite sau semigratuite în stânga şi-n dreapta, conform proiectului de hotărâre care a ajuns pe masa aleşilor locali, doar studenţii şi elevii vor mai avea acces la abonamente la preţ redus cu 50 la sută, iar restul categoriilor de beneficiari de facilităţi, începând cu pensionarii, vor primi bilete gratuite.

Din 2012 şi până pe 28 februarie 2013 persoanele cu vârsta peste 65 de ani au beneficiat de abonamente gratuite pe toate liniile, pensionarii cu venituri din pensie sub 350 lei şi pensionarii de invaliditate au beneficiat de abonamente gratuite pe o linie, iar elevii, studenţii şi celelalte categorii de pensionari au putut să achiziţioneze abonamente pe o linie cu tarif redus la jumătate. Propunerea care a ajuns pe masa aleşilor prevede ca abonamentul la jumătate de preţ, pe o linie, să fie acordat doar elevilor şi studenţilor. Pensionarii peste 65 de ani ar urma să primească 30 de călătorii gratuite pe bază de bilet, în loc de gratuitate pe toate liniile. Pensionarii care cumulează venituri de până la 350 de lei pe lună, precum şi pentru pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de alte facilităţi legale vor primi 20 călătorii gratuite pe bază de bilet, şi nu gratuitate pe o singură linie. Iar şomerii ar urma să primească zece călătorii gratuite pe bază de bilet. Eliberarea călătoriilor gratuite pe bază de bilet ar urma să se facă trimestrial de către SC Transurb SA Galaţi.

Primăria crede că prin acordarea de călătorii gratuite pe bază de bilet va reuşi o economie la bugetul local de 8.231.846 de lei, în următoarele zece luni. Rămâne de văzut ce formă finală va avea hotărârea  şi ce vor decide consilierii locali.

Citit 5366 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.