Filiera PDL loveşte din nou! Ţeapă imobiliară de 100.000 de euro la Primăria Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Filiera PDL loveşte din nou! Ţeapă imobiliară de 100.000 de euro la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un teren de 570 de metri pătraţi, situat lângă complexul Francezi, a fost vândut în 2009, cu votul fostului Consiliu Local, la un preţ de trei ori mai mic decât cel al pieţei * Terenul a ajuns la firma deputatului PDL Cezar Preda, care a depus documentele pentru a construi acolo un bloc cu 5 etaje * Tranzacţia a fost intermediată de finul deputatului, fostul consilier local Ion Dumitru, administratorul RER Ecologic Service


Consiliului Local Galaţi a aprobat, la ultima şedinţă, un proiect de hotărâre legat de o afacere cât se poate de controversată: este vorba despre ieşirea din indiviziune a unui teren de 570 mp aflat sub un birou, o magazie şi un garaj (în fapt nişte barăci), în Complexul Francezi, pe strada Regiment 11 Siret. Solicitarea a fost făcută de firma Atlas Invest SRL din Buzău, care până cum era proprietara în indiviziune cu municipiul Galaţi pe terenul în suprafaţă totală de 783,01 mp.

Pe site-ul Primăriei, însă, nu există nicio Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prin care municipalitatea să-i fi vândut, în indiviziune, firmei Atlas Invest vreo palmă de pământ. Există însă HCL 585 din 2009, prin care s-a aprobat vânzarea în indiviziune a terenului cu suprafaţă de 783,01 mp, în Complexul Francezi, societăţii RER Ecologic Service (care este administrată de democrat-liberalul Dumitru Ion, finul deputatului PDL Cezar Preda).

Partea scandaloasă este că terenul a fost cedat firmei RER la un preţ de trei ori mai mic decât preţul pieţei, gaura produsă Primăriei Galaţi ridicându-se la circa 100.000 de euro. Mai mult, RER, în loc să fie proprietară, este în prezent chiriaşă pe terenul proprietatea Atlas Invest, firmă deţinută de naşul şi naşa lui Dumitru Ion, Jeanina şi Cezar Preda. În scurtă vreme, pe terenul cu pricina, în vecinătatea RER, se va ridica o mândreţe de bloc cu cinci etaje, în care locatarilor le va fi mai uşor să intre cu elicopterul, de pe acoperiş, decât cu maşina.

Un vot de pomină

După cum "Viaţa liberă" vă informa în octombrie 2009, Consiliu Local a votat, dintr-un foc (cu o singură ridicare de mână), „la grămadă”, 47 de vânzări de terenuri. Printre ele se afla şi terenul de 783,01 mp, ocupat de construcţii, situat în strada Regiment 11 Siret, Complex Francezi, care a fost cumpărat de SC RER Ecologic Service.

Terenul a fost vândut la preţul de 85 de euro/mp, de trei ori mai mic decât preţul pieţei, motivul invocat atunci pentru reducerea acordată fiind nişte viitoare investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu. La acel moment, Dumitru Ion, administratorul RER, era consilier local, şi s-a abţinut de la vot, dar gurile rele spuneau că este direct interesat de achiziţie. Au votat însă consilierii PSD, PC şi PDL, pentru că liberalii părăsiseră şedinţa, scuzându-se că au şedinţă de partid. Aleşii nu păreau să ştie nici câte vânzări au aprobat, fiind convinşi că era vorba de 42, nu de 47!

În raportul de specialitate al hotărârii votate se arată că încă din 2007 RER a solicitat cumpărarea terenului aferent sediului din strada Regiment 11 Siret pe care îl deţinea cu contract de închiriere. Terenul vizat era ocupat de construcţiile proprietatea RER, pe care aceasta le cumpărase de la SC Construcţii şi Reparaţii SA (fosta RACRAL - Regia Autonomă de Construcţii şi Reparaţii Locale). Şi, se ştie, Construcţii şi Reparaţii şi-a dat duhul având la conducere un democrat-liberal, pe Vasile Darabană. Ceea ce ne-a intrigat atunci a fost preţul mic la care s-a vândut terenul. Specialiştii imobiliari susţineau, la acel moment, că preţul de piaţă al unui metru pătrat de teren în zona respectivă este de minim 250 de euro!

Din proprietar, chiriaş

În condiţiile în care, pe baza HCL 585, RER şi-a cumpărat terenul aferent sediului, era de aşteptat ca societatea să fie în acest moment proprietară. Ei bine, nu! Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, RER îşi are sediul social în Complexul Francezi, pe terenul închiriat din februarie 2010 de la SC Atlas Invest. Nu putem deduce decât că RER i-a vândut Atlas Invest terenul cumpărat în indiviziune de la Primărie. "Tranzaţia" fin - naş ne-a fost confirmată şi de consilieri din mandatul trecut. Contractul de închiriere al RER expiră în 2015. Contactat telefonic, administratorul RER, Dumitru Ion, s-a ferit să răspundă la întrebările legate de situaţia terenului cumpărat  în 2009 de la Primărie şi ne-a rugat să-i contactăm pe patronii lui de la Bucureşti.

Investiţia naşului şi-a naşei

De ce l-a interesat pe naşul Preda un teren la Galaţi şi să-şi facă finul chiriaş? Pentru că, aşa cum scrie pe larg presa buzoiană, vrea să-şi facă aici un bloc cu cinci etaje! Imobilul, cu 23 de apartamente şi un spaţiu de prestări servicii va fi în zona blocurilor C32- C33, cu vedere spre Dunăre, dar şi spre RER. Conform site-ului Primăriei, SC Atlas Invest a obţinut, în 2012, certificatul de urbanism pentru demolarea unui birou şi a unei magazii aflate pe teren şi certificatul de urbanism pentru a construi în locul lor un bloc de locuinţe cu demisol, parter şi cinci etaje. Blocul nu a primit încă autorizaţie de construire şi nu i s-a aprobat Planul Urbanistic Detaliat pentru că proiectul lui are hibe.

Pălărie-ntr-un picior ghici mansardă ce-i?

Urbaniştii din Primărie au făcut ochii mari când au văzut proiectul blocului. Accesul în imobil este foarte înghesuit. De altfel, pentru căile de acces în bloc şi peluze, Atlas Invest a închiriat 1.500 mp de la Primărie. Obiecţiuni a stârnit şi amplasamentul blocului, şi vecinătatea. Dar cele mai mari semne de mirare ne-a stârnit construcţia tuflită ca o pălărie în capul ultimului etaj, care seamănă leit a mansardă, dar nu e trecută în proiect. Cu un asemenea acces meschin, blocul trebuie să aibă la demisol o parcare pentru opt-nouă maşini, şi în curte, pe terenul Primăriei, o parcare pentru 14-15 maşini. Deocamdată proiectul a primit aviz negativ, iar pentru a primi undă verde trebuie să rezolve toate hibele.

Rămâne de văzut, de asemenea, unde sunt "îmbunăţirile de mediu" promise şi cine va da socoteală pentru faptul că Primăria Galaţi a pierdut la această tranzacţie în jur de 100.000 de euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de vânzare şi preţul de piaţă.

Citit 5324 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 18:01

36 comentarii

 • postat de Incoruptibilul
  Vineri, 27 Septembrie 2013 18:13
  5.13.149.***
  Salutare are are, Cezar Preda si cu Finu.Mai ciordeste crocodilul,ca o vila sa-mi mai fac,imi iau boarfele si tac.Cum e nasu la vedere nu -mi e frica de putere,ca putere ca la noi nu pupati in veci voi.Am stropsito si cu RER-ul,am ciordit portofelu.De mai pica iar ceva,nu te las pe dumneata,ca de e partea mea.Partea mea si a lui nasu, de-o sa moara tot orasu.Ca sa fiu cu voi al drept,v-am cam tras pe toti-n piept.Voi cautati la rer trasura,iar eu va furam din mers masura.Daia acum nu ma doare nici ..................Sa aveti noroc,si pe p.............sa va-n torc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nusalina
  Miercuri, 08 Mai 2013 10:35
  ei?v-ati hotarat?furati sau cesionati/ ca acte valide de daramare a biroului si a garajului nu o sa aveti in vecii vecilor bulangiilor,alde neica nimeni care ati intrat pe usa din dos si ati ajuns mari propietari
  0
  0
  Raportează
 • postat de Baba Moruzi
  Sâmbătă, 23 Februarie 2013 15:25
  @ NUSALINA


  ... tusica da, bine vorbaresti cu majuscule ca tuta si-ti ridici ostentativ poalele ca o piranda prinsa la furat ... nu stiu aistia, nici boldea si cu atat mai mult preda despre istoria târgului ... ce terenuri, cladiri si alte cele au potential ... durbaca , zice baba, e "academician ca giurescu" dar cin' dreacq sa-l respecte pe injineru, crestin si apostolic p'aici, fost director la IUG sau pe nica, alt sfant si de plod cordit la romtelecomu din urbe, pe faslaru, copil crud la securitate de stropitor ca sa-si scuze pohtele arghirofile ... cin' sa le ceara parerea la chiparosi ce si cum despre istorie ... ce-a fost odata pe CUZA 41 sau in CURTEA RER atata timp cat Baesescu are drept de preemtiune si nu lasa galatenii vrednici, cu pedegree, sa-si recapete de la mosii si stramosii lor ... fura tot Presedintele sa faca zestre la fete si noi in Galati mofluzi, calici doar cu distractie si oaresice noroc ... ne da voie chioru sa ne uitam la antena 3 ... dac' n-ar fi domnu voiculescu, prafu, pulberea si noxele n-ar manca de vii !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de NUSALINA
  Sâmbătă, 23 Februarie 2013 13:00
  OPRITI-VA BAA DIN FURAT!! O SA AJUNGETI SA VA FURATI INTRE VOI CA ATI VENIT LA GALATI CU PALMA-N CUR SI VRETI SA LUATI VOI TOT,BLANGIILOR,INAPOI LA MARLA DE UNDE ATI VENIT BAI GALATENILOR DE[BIROUL POPULATIEI] SICTIR PARLITILOR CE NU STITI NICI MACAR UN SFERT DIN ISTORICUL TERENURILOR PE CARE LE FURATI HA HA HA HA HA HAHAAAAAAAAAAAA STIE BOLDEA CE A FOST PE CUZA 41?,STIE PREDA CE A FOST CURTEA RER IN URMA CU 40 ANI?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexx
  Sâmbătă, 23 Februarie 2013 11:50
  Câtă mizerie morală! HOŢUL STRIGĂ "HOŢIIIIIIIIIIIIII" ! Din cele 42 sau 47 terenuri vândute prin aceeaşi ridicare de mâini, câte au mers spre pedelişti şi câte spre alţi patrihoţi din alte partide? Modul de vot (en gross) demonstrează clar că era vorba de un pact de jaf colectiv, echilibrat pentru toţi votanţii politici. Cine era moţul piramidei puterii locale în 2009? Au găsit ţapul ispăşitor (PDL-ul), pentru un teren care, sigur, ACUM e râvnit de un alt potentat al noii puteri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de yo
  Sâmbătă, 23 Februarie 2013 11:47
  Daca dintre 47 de terenuri a fost vandut unul legat de PDL celelalte 46 de cine au fost legate......stim sigur ca de PDL nu, deoarece atunci presa in "obiectivitatea" ei ne-ar fi semnalat acest lucru!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Sâmbătă, 23 Februarie 2013 11:42
  Alta mizerie lansata in orasul ADMNISTRAT EXECRABIL 23 DE ANI DE PSD PNL si PC......Consiliul Local a aprobat iar acolo erau doar 7 consilieri PDL din 27!!!!! E oare atat de greu sa intelegem?!!!! A vazut cineva ca langa Francezi care e acum un focar de infectie exista o cladire probabil de sorginte pesedista care a ramas la stadiul de fundatie parasita? Neaparat trebuie sa ramana si complexul Francezi in starea in care este tot orasul?!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de DD jr
  Vineri, 22 Februarie 2013 16:53
  DECI ca sa fiu explicit RER adica DUMITRU ION (FINU) depune la PRIMARIE o cerere sa cumpere terenul la un pret derizoriu.Acum intervine PREDA CEZAR (nasu) care vorbeste la nivel de BUCURESTI cu deputatii si senatorii de Galati ptr. a da dispozitie in partidele lor sa aprobe in HCL cererea RER,zis si facut.S-a aprobat BINEINTELES apoi RER(FINU) vinde pe bani de nimic terenul ,luiATLAS INVEST (NASU)PREDA CEZAR iar acesta il inchiriaza inapoi luiRER (FINU)ION DUMITRU cu o suma de nimic 3000EURO pe luna.Deci din februarie 2010 si pina in prezent sant 25 de luni inmultit cu 3000EURO=75000EURO luati de ATLAS INVEST adica PREDA CEZAR (NASUUUUU) Cam asa se fac bai domnilor pe spatele nostru a CONTRIBUABILUI.Ce-ti e si cu firma asta serioasa de gunoi ROMANO GERMANA.Desigur DNA,ANI etc nu citesc presa!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de DEXTER
  Vineri, 22 Februarie 2013 16:00
  Bai desteptilor se vede ca nu stiti sa cititi printre rinduri;smecheria nu e de spaga data sau luata de cineva e vorba ca FINU i-a dat lui NASU (ARANJIND LA PRIMARIE) UN .TEREN mocaaaa.Pai cam asa finu il ia moaca de la PRIMARIE ptr. ca a pus vorba NASU apoi RER adica FINU il da lui NASU (ATLAS INVEST) GRATIS sau cu 1euro mp dupa care RER adica FINU inchiriaza terenul de la NASU (ATLAS INVEST) si plateste o chjrie lunara de 3000EURO . ASTA-I SMECHERIA LARGUTILOR NU CE LARATI VOI ,ASA SE FAC BANI DE BANI IN ROMANIA.VA PUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHA
  0
  0
  Raportează
 • postat de ,care se judeca la calendrele grecesti
  Vineri, 22 Februarie 2013 10:57
  Unde sant magazii? ,ca in desen nu apare GARAJUL DE CAMIOANE CU 3 gropi de lucru sub masini si AT.MECANIC, mostenit in contractul cu primaria {GRATIS} pe o suprafata de cca300m2 care acum este o hala de compactat pet-uri cu 3 prese moderne si ff scumpe aduse din germania,in locul care apare blocul respectiv cu 5 nivele.Cred ca trebuie analizat cine faciliteaza aceste furturi din averea galatenilor si sa fie pedepsit drastic indiferent de culoarea politica care-i este scut.Sa vedem ce masuri ia primarul Stan care s-a laudat in campanie ca il doare inima de Galati si de galateni si va lupta inpotriva coruptiei si clanurilor de tip mafiot care fura din tot ce se poate cu acte masluite,si autentificate de notari corupti vs.BOLDEA-IMOBIL CUZA 41 ,BOLDEA -AVIASAN care se judeca la calendrele grecesti.miaau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nusalina
  Vineri, 22 Februarie 2013 10:35
  e bine
  0
  0
  Raportează
 • postat de PSD usa de biserica
  Joi, 21 Februarie 2013 23:00
  @Costescu aflat pe marginea prapastiei dupa 12 ani de PSD. Cand a venit Stan a tot aratat cu degetul multe nereguli care au fost facute de cei care au stat la carma orasului, dar nici o masura impotriva lor. De ce?
  Iar uselista de Melinte incerca sa ne prosteasca cu astfel de articole, de parca PDL a distrus orasul timp de 12 ani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Costescu
  Joi, 21 Februarie 2013 17:25
  Un articol valoros,documentat si analitic.O clara hotie facuta cu asentimentul consilierilor locali,fara o analiza serioasa a hotaririlor,votate la pistol viteza,cu indemnizatii din banul public.O escrocherie,de aceasta data,in favoarea unui ciubucar incompetent,Dumitru Ion(directorRER),pentru domnul nas Cezar Preda(pres PDL Buzau),vicepres PDL.Domnule Primar Stan,starpiti acesti banditi,si faceti ordine in acest oras aflat pe marginea prapastiei!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALFAR
  Joi, 21 Februarie 2013 15:29
  Auzi credulule, da ce nu s-a făcut licitatie, cum spune legea? Si-atunci stabilea piata cit costa metrul patrat de teren acolo!
  Atunci nu mai indraznea nimeni sa spuns ca nu era corect. Asa, cu vinzarea directa, fara nicio evaluare sau negociere sau expertiza, afacerea pute rau. Rau de tot!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Credulu
  Joi, 21 Februarie 2013 13:53
  Au aparut si limbile lungi din primarie care scuipa numa imbecilitati p-aci. Cum poti sa sustii ca poti trage o teapa de 100.000 de euro pt un teren de 500 de metri? 250 de euro pe metru? Nici metrul patrat din iahtul lui Abramovici nu costa atat, damite o parloaga care nici macar nu prezinta mare interes comercial. La banii astia iti cumperi vila cu 2 etaje,lift interior,piscina,garaj subteran plus gradina exotica pe Arcasilor ca e impozitul cel mai mic!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Joi, 21 Februarie 2013 13:52
  @Solomon, Jianu nu e vorba ca a scris de PDL, dar voi nu vedeti ca aici nu se scrie nimic de mafia pesedista? Scuzati-ma, dar nu PDL a condus orasul asta distrus timp de 12 ani. In acest ziar numai mafia pedelista este scoasa la lumina. Dar filiera pesedista de cate ori a lovit jurnalisto?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nefera
  Joi, 21 Februarie 2013 13:32
  Nu ati invatat nici pana acum ca opozitia se face numai de amorul artei, sa dea bine pe sticla pentru "ultrasii" partidelor, sa aiba masele votante ce comenta si mass-media rating-uri de atins ?
  Cand e vorba de "lucruri serioase" se vorbeste aceeasi limba, indiferent de culoare.
  In articol se descopera fuga si apa calda iar subiectul e "usurel" de tot in comparatie cu altele...nescrise.
  Nu musca mana ce te-a hranit (cu voturi) ca s-ar putea sa te intorci la aceleasi faramituri (de procente) iar tigrul se simte deja zgandarit...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 21 Februarie 2013 11:54
  @solomon
  Ai pus punctul pe ranjetul cancerigen portocalian. O nuanta mai cancerigena ca glutamantul si sunset yellow.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 21 Februarie 2013 11:51
  A-ti vazut cum arata complexul Francezi? Au disparut portile de jos total, balostrazile... sunt cate 5-6 care lucreaza de zor si par a fi pusi de cineva sunt prea organizati! Cu 5 picioare de Jet Li a zburat mai ceva ca enomia romaneasca pe 20 de ani! Se si scufunda in 2 locuri acum iar alea din fata arata ca valurile Dunarii!
  Daca stiam unde va ajunge tara asta sincer merita ars pe rug "bunicuta" de manuta cu gelu voican,sergiu nicolaescu (da, el a asigurat tacticele de diversiune si-au murit oameni din cauza lui), petre roman (si taicasu...).
  Acum? Prea tarziu.... mult prea tarziu! SI INCA NU FACEM NIMIC...
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu tristete
  Joi, 21 Februarie 2013 11:48
  Pt alde Alfar si Solomon .....cum ramane cu Vega Faleza si Vox Center....ca n-am inteles.........apropo de USL...acolo frauda e mult mai mare.......nu ziceti nimic ? E ok!
  Si apropo Galatiul a fost si este rosu din 90 pana acum....ce tot o frecati cu pdl si altii
  0
  0
  Raportează
 • postat de Solomon
  Joi, 21 Februarie 2013 11:36
  GĂINARULE, ti se potriveste nickul!
  Ce-ai cu jurnalista? Te doare adevărul? Pai, nu mai fura, mă! Nu mai fura si nu mai ai probleme cu presa. Soboloanii portocalii sunt mai nocivi decit sobolanii rosii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de GAINARU
  Joi, 21 Februarie 2013 11:28
  ANCUTA , FATA TATII , VINO LA MINE SA AI GRIJA DE GAINI... CA DE LA ZIARISTICA ESTI PARALELA ...LASA-I PE CEI CARE AU TERMINAT GENERALA SA FACA ASTA . DA CU GAINILE NU E MARE BATAIE DE CAP SI CRED CA O SA TE DESCURCI. POTI SA LE INTREBI PE TOATE , CARE SUNT DE LA : USL, PNL PNT,PDD ETC ., SI SA VEZI CARE SI CUM AU FOST LIVRATE
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALFAR
  Joi, 21 Februarie 2013 11:20
  Pedelacii sunt cei mai activi postaci. Ei nu vor ca afacerile lor murdare sa se afle. Dar uite ca se afla, javrelor.
  Primăria era condusa de Ciumacenco, nu de Nicolae. Cât de PSD era Ciumacenco se vede acum, ca e in PDL si a anuntat deja ca va candidat pentru Primarie în 2016.
  E asta o coincidenţa? Eu cred ca nu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Joi, 21 Februarie 2013 11:15
  Am intrebat si eu la Primarie cat m-ar costa sa cumpar un teren de 400 mp pe care-l am in chirie, teren din Valea Orasului inundat periodic, inconjurat de tigani vandali si care necesita reabilitare (inaltare, imprejmuire corespunzatoare), fara canalizare, cu acces la un drum neasfalta si nepietruit. Am primit un pret estimat urias: de vreo 70.000 Lei. Nu imi dau seama in functie de ce anume se stabileste "pretul pietii" insa pentru mine e clar ca nu in Galati voi face investitii. La fel vad si in articol: un pret urias pentru un teren micut, situat nu in Wall Street, nu in Paris ci la Galati, intr-un cartier aproape sufocat de cladiri urate si neingrijit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mutulica
  Joi, 21 Februarie 2013 11:00
  Bravo dna autoare. Ati trecut testul de angajare la Antena 3. Probabil va fi subiectul serii la domnugadea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ellessar
  Joi, 21 Februarie 2013 10:50
  Pacat...aveam o parere mai buna despre ziaristii de la Viata Libera insa se pare ca inregimentarea politica si articolele scrise la comanda in care nu se respecta deloc principiile unei informari corecte nu ocoleste pe aproape nimeni. Deja nu mai conteaza culoarea politica fiindca toti sunt o apa si-un pamant. Tot ce fac ziaristii "comandati" este sa serveasca unor interese obscure despre care ei insisi nu sunt constienti dar deh, interesul material sau social are precedenta.
  Vor mai trece probabil zeci de ani pana cand noile generatii vor fi mai responsabile din toate punctele de vedere, mai ales al bunului simt spiritual si al eticii. (sper sa nu asteptam chiar atat de mult)
  0
  0
  Raportează
 • postat de cacarau
  Joi, 21 Februarie 2013 10:34
  Anca Melinte, esti praf si pulbere. Primar era PSD - Dumitru Nicolae, Viceprimar PSD - Ciumacenco, Consiliu Local era dominat 80% de PSL, PNL, PC. Unde vezi tu filiera PDL??? Cred ca vine ziua de salarii la USL si trebuie sa faci si tu ceva de banii pe care-i iei de la partid. Te inteleg si te compatimesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alinuţa
  Joi, 21 Februarie 2013 09:50
  In 2009, PDL avea 7 din 27 de mandate de consilieri locali. Asadar, nu putea face nimic fara sprijinul PSD (8 mandate), PC (6 mandate) si PNL (6 mandate). Iar printre membrii PNL care au votat se numara si actualul primar liberal, Marius Stan, pe atunci consilier local...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 21 Februarie 2013 09:40
  Daca articolul ar fi fost publicat pentru locuitorii altui oras, poate as mai intelege. Dar din cate cunoastem cu totii, in 2009, CL era dominat in marea majoritate de PSD si PC, PDL fiind minoritar. Deci, daca respectiva hotarare de CL a obtinut aviz favorabil din partea consilierilor locali, va las pe dumneavoastra sa duceti rationamentul mai departe si poate sa ne explicati care au fost argumentele consilierilor ce formau majoritatea in CL, la acea vreme.
  Nu stiu care filiera PDL loveste din nou, din moment ce majoritatea PSD a votat pentru.
  Poate intrebati la sediul de partid.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tutu mircea
  Joi, 21 Februarie 2013 09:37
  pai nu ..de ce sa-l lasi nefolosit mai bine il dam ,moaca, lui preda. ar fi interesant de investigat ce a oferit la schimb in buzau acest preda si cine este beneficiarul din galati.Poate aude si d.n.a.,,poate,,.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tutu mircea
  Joi, 21 Februarie 2013 09:35
  pai nu ..de ce sa-l lasi nefolosit mai bine il dam ,moaca, lui preda. ar fi interesant de investigat ce a oferit la schimb in buzau acest preda si cine este beneficiarul din galati.Poate aude si d.n.a.,,poate,,.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cacarau
  Joi, 21 Februarie 2013 09:07
  Ca de obicei mortul(PDL-ul) e de vina. Pai domnisoara ziarist nu ne lamureste, am inteles ca exista un proiect dar terenul e cumparat pana la urma ori ba?Si daca da, de ce firma? Si nici nu ne spune care era la acea data componenta CL, macar in procente politice, daca tot o dam cu PDL-ul? Si daca tot vorbim de mafia imobiliara, chiar as fi curios cum a construit Vega pe faleza, cati bani a incasat municipalitatea pe terenurile de acolo care erau inconjurate o data cu benzi pe care scria proprietate privata, cine a eliberat autorizatia de constructie in conditiile in care a fost ratata investitia europeana de 80 de milioane de euro pentru consolidarea falezei?Sau asteptam mai intai o catastrofa si apoi investigam?
  0
  0
  Raportează
 • postat de am vazut
  Joi, 21 Februarie 2013 08:49
  multi citesc ziarul tiparit, putin cunosc adevarul despre aceste lucruri..asa ca efectul e garantat..dezimformarea!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu tristete
  Joi, 21 Februarie 2013 08:44
  Stimata doamna sau domnisoara ,
  De ce nu spuneti si de blocurile lui Vega de pe faleza care s-au construit tot ilegal,cladirea Vox Center sau sunteti cumva "unealta USL"prin intermediul patronului ziarului domnul Baila.....cam mare coincidenta .....nu credeti~!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marks
  Joi, 21 Februarie 2013 06:46
  Nu am parti-pris-uri cu PDL sau Preda sau oricare altii din gasca lor. Dar nu inteleg ce vrea acest articol. Pretul de 85 de euro era de trei ori sub pretul pretei . Cine spune asta? Autorul. Pai in 2009 era criza si stiu ca terenuri bune se vindeau cu 200 de euro. La Francezi insa trebuie mai intai sa demolezi si dupa aia sa construiesti. Cine a cumparat vreodata un teren stie asta. Acum vine un individ care dupa cate vad singura lui vina este ca e la PDL si vrea sa faca un bloc. Care-i problema? E mai bine sa lasam complexul ala nefolosit sa doarma aurolacii pe-acolo? Pe Istrate de la Vega nu l-a comentat nimeni cand a facut blocurile in buza falezei si n-a respectat regimul de inaltime. Acolo intr-o zi va fi o mare nenorocire dar Istrate da bani la PSD asa ca nu ne suparam. Insa daca e PDL ptiu uciga-l crucea. Oameni buni fiti seriosi si incercati sa sprijiniti orice ban investit in orasul asta ca murim cu zile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 21 Februarie 2013 06:32
  bai muistilor labagii si curisti ce sunteti ce dracu nu spuneti clar ca spaga pentru teren a luato USL si hotul de NICOLAE ca de PSD NU ZICETI NIMIC
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.