Schengen peste milenii?
Foto: Ilustraţie: Monica Zanet

Schengen peste milenii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jale mare după JAI, dar totul ni se trage chiar de la noi, nu de aiurea.

Zilele trecute, unui nene din Vârlezi i s-a confiscat maşina şi i s-a făcut dosar penal pe motiv că e furată din Portugalia. Nici nu contează dacă e sau nu, cu siguranţă prin vamă a trecut. Ştiţi cât timp le ia autorităţilor române să verifice un biet furt auto reclamat în altă ţară? Un an şi jumătate, pe doveditelea.

Vi-l mai amintiţi pe Maricel Nicolau, zis Chiaburu, un băiat care plasa, pe piaţa muncii europene, lucrătoare în cea mai veche meserie încă de când românii abia sărbătoreau integrarea nord-atlantică? S-au turnat şi filme, gen Sex Traffic, s-a scos profit din ele şi ne-a aflat tot mapamondul, iar dosarul e încă în cercetare, jonglat de la instanţă înapoi la parchet.

Dar pe poliţistul de frontieră Daniel Necula, care a fost prins de trei ori cu portbagajul plin de ţigări vi-l amintiţi? Dacă nu, staţi liniştiţi, că nici judecătorii. Şi-acum e liber şi bine mersi, în concediu paternal.

Pe Ionel Moca, zis Machena, acuzat de trafic de droguri dar şi de ucidere din culpă pe care l-a prins poliţia rurală fiindcă nu-l căuta nimeni, deci n-avea de ce să fugă…

Credeţi că Europa nu ştie toate astea? O fi având şi ea proştii ei, dar nu prost informaţi…

Pe Chiaburu mai repede l-a „răsplătit” aşa-zisa justiţie din etnia lui, acum cinci ani. Dar, ce să vezi, în nici doi ani, ucigaşii lui au şi fost judecaţi şi condamnaţi. Probabil nişte săraci, n-aveau de unde să dea decât zile de la ei…

Credeţi că pe europeni îi interesează din vina căror instituţii justiţiare dosarul nefinalizat de proxenetism transfrontalier abia a fost regăsit, la 12 ani de la comiterea faptelor?

Să nu ne mirăm deci că Europa ne ţine după gard când noi nu dăm de urma unui dosar cu fapte de la sfârşitul mileniului trecut. Schengenul e pentru unit teritorii contemporane, nu epoca digitală cu cea a mâinii lungi..

Machineta timpului pierdut

Citit 11440 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2013 00:03

1 comentariu

 • postat de Nu avem probleme cu tehnica , tehnica e OK !
  Vineri, 08 Martie 2013 14:53
  Suntem plini de tehnica , informatizati la greu , camere de supraveghere , tone de aparatura specifica oricarui domeniu din Romania ! Ca ne-au impus vesticii sa le cumparam ...toti romanii le-au platit ! Trebuiau insa sa le livreze impreuna cu functionari posesori de constiinta ( si constiinta sa fie in garantie ) ! La noi nu-i problema de tehnica cata-i , ci de FACTORUL UMAN ! Aici e de vina politicul care isi baga coada in Administratie pana-n ultimul birou ! Si cum sa arate o administratie populata de politruci , decat una care arata ca cea de azi ! Nu conteaza sa fi bun in domeniul tau , ci sa fi pe lista partidului atunci cand se fac restructurari . Si din restructurare in restructurare , sita va cerne si vor ramane la servici cei mai pilosi din cei mai pilosi ! Dosarul profesional conteaza ? Nu , e un basm popular romanesc ! De asta nu santem primiti in Schengen , avem probleme de selectie a personalului si deci de credibilitate !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.