Azi se decide ce şefi pleacă din Primăria Galaţi! Noua organigramă, în linie dreaptă

Azi se decide ce şefi pleacă din Primăria Galaţi! Noua organigramă, în linie dreaptă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi este ultima zi în care directorii, şefii de servicii şi birouri dar şi ceilalţi funcţionari trebuie să comunice dacă acceptă posturile propuse în locul celor pe care le-au deţinut sub oblăduirea primarului Dumitru Nicolae sau aşteaptă să treacă 30 de zile de preaviz şi părăsesc „corabia” administraţiei locale


Primăria condusă de Marius Stan se află în plină „ofensivă” de instaurare a noii organigrame. Toţi şefii din Primărie precum şi salariaţii cărora noua organigramă le modifică mai mult de 50 la sută din atribuţii au primit dispoziţii de eliberare din funcţie semnate de primar, la care erau anexate alte posturi propuse conform pregătirii şi experienţei lor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, spune însă că toţi cei 409 salariaţi ai municipalităţii au primit dispoziţii, având în vedere că prin noua organigramă li s-au atribuit alte poziţii, s-a schimbat denumirea structurii în care activează şi trebuie să se închidă vechiul „catastif”. Cert este că termenul de gândire pentru toţi cei vizaţi de schimbare a fost de trei zile. De mâine, Primăria va începe să centralizeze opţiunile exprimate de salariaţi şi să vadă cine mai rămâne şi pe ce post şi cine pleacă.

Conform documentelor noii organigrame, directoarea economică Doina Stamate ar urma să fie numită director executiv la Direcţia Financiar Contabilitate, dar pe la colţurile Primăriei se bârfeşte că ar fi mai interesată de pensionare. Viorica Palade, directoarea Administraţiei Locale, este numită, conform aceleiaşi organigrame, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială. Mai puţin norocoşi, şefi ca Viorel Mancaş, Ionel Burtea sau Violeta Pavlenco au de optat doar pentru posturi de execuţie. Niciunul dintre directorii pe care i-am contactat nu a dorit să comenteze acest subiect. „Dacă asta se doreşte, tăieri de capete, asta se face”, ne-a declarat un şef din Primărie.

Cu un pas mai jos

City-managerul Aurel Vlaicu ne-a conformat că Primăria este în plin proces de aplicare a noii organigrame: „Nu mai e niciunul mare din cei care au fost directori! Toţi au trecut un pas mai jos. Au ajuns şefi de servicii, şefi de birou sau chiar nimic, în execuţie. Până acum, le era simplu: veneau, ţinteau un post, ştiau că nimeni nu-i întreabă de nimic, stăteau opt ore, plecau acasă, nu aveau nimic de făcut, se acopereau în hârtii. Le-am pus, conform legii, la dispoziţie posturile care rămân vacante, o să vedem dacă sunt în stare să le ocupe, dacă aplică pentru ele. Am plecat de la premisa că nu dăm pe nimeni afară. După ce terminăm cu faza de opţiuni, va fi cât se poate de transparent: se vor vedea posturile cu oamenii, unde sunt şi unde nu mai sunt”.

Citit 4576 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.