INTERVIU cu city-managerul Aurel Vlaicu: "Dacă nu facem ceva, Galaţiul ajunge ca Valea Jiului"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

INTERVIU cu city-managerul Aurel Vlaicu: "Dacă nu facem ceva, Galaţiul ajunge ca Valea Jiului"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Edilii promit că în următorii patru ani vor face 21 de super-investiţii care vor schimba faţa oraşului * „Decât să fac cu un milion de euro şapte străzi proaste, mai bune fac o mie de metri buni!”


Strada Brăilei lărgită cu încă două benzi şi decorată cu fântâni arteziene în loc de palmieri, tunel pe sub Dunăre, Drum de Centură extins şi modernizat, o Faleză a Dunării modernizată înainte să plece cu totul în apele fluviului, un centru vechi al oraşului pus în valoare şi o stradă Domnească interzisă maşinilor, şi în sfârşit, apă, canalizare în „cartierele-cătun” Fileşti şi Barboşi. Vi se pare o poveste frumoasă? Acestea sunt cel mai importante obiective cuprinse în lista de investiţii propuse a se realiza în 2013-2016 şi în Strategia de dezvoltare a municipiului Galaţi care vor fi supusă aprobării Consiliului Local de mâine, împreună cu bugetul pe 2013. Amănunte despre ceea ce plănuiesc autorităţile să facă în Galaţi, dacă aleşii îşi vor da votul, aflaţi din interviul cu city-managerul oraşului, Aurel Vlaicu.
- De ce are nevoie Galaţiul de o listă de investiţii până în 2016?
- Proiectele nu se fac într-un an, într-o lună! Dacă vrem ceva de calitate, trebuie să le gândim de la doi-trei ani în sus. Când am intrat acum un an şi jumătate în Galaţi, pe lângă imaginea totală de oraş neadministrat, am văzut bălăriile revărsate peste tot şi m-am gândit la filmul „I Am Legend”. Cert, nu exista o viziune de dezvoltare, o strategie. Pică Sidex, ce face oraşul? Nu ştim! Pică Damenul, ce mai faci? Singura strategie este să creăm nişte zone în care agenţii economici să vină şi să investească. Dar cu ce să ajungă aici? Aeroport nu e, Galaţiul este ieşit de pe toate hărţile Companiei Naţionale de Autostrăzi, ocolit pe toate părţile. Subtraversarea Dunării pune oraşul pe hartă din punct de vedere al transportului. Lângă noi, Ucraina suferă pe ce înseamnă transport de mărfuri, iar Tulcea va face drum expres spre Constanţa. S-a făcut subtraversarea, încep să se mişte oamenii, turismul, agenţii economici şi cu un terminal de containere dublat se revigorează activitatea porturilor din zonă.
- Extinderea şi modernizarea Drumului de Centură, cuprinsă în listă, ar face legătura cu mult-promisul drum ocolitor al Galaţiului?
- În momentul de faţă, toate maşinile grele trec prin oraş, ceea ce nu există într-un oraş civilizat. Centura trebuie făcută pentru funcţionalitatea oraşului. Pe bucata de Centură pe care o avem, intrarea se face aproape în mijlocul oraşului, ca să nu mai spun că se gâtuie - sunt unii care şi-au făcut livezi şi grădini. O să vedem printr-un studiu dacă peste anumite porţiuni se pot face poduri şi estacade, acolo unde exproprierea costă mai mult. Galaţiul nu e chiar la ţară, e al şaselea oraş al ţării şi trebuie să ne recâştigăm locul! În mod normal, mi-aş dori ca subtraversarea să se facă aproape de Zona Liberă, Parcul Industrial, sunt aproape de Ucraina şi în apropiere vine drumul naţional. Aş vrea să construiesc centura oraşului care să vină între oraş şi Brateş, sus în Traian Nord, fără a intra în oraş, şi de acolo să mă leg în drumul ocolitor. Şi dacă se va face vreodată zona Galaţi-Brăila, tot aici trebuie să se lege drumul expres.
- Ce planuri există pentru Faleza Dunării?
- Falezei eu nu-i găsesc altă utilitate decât turistică, dar ea acum se comportă ca o centură. Faleza, într-un viitor foarte apropiat, vrem s-o transform într-o zonă eminamente de distracţie, plimbare, iar benzile să rămână pentru trafic uşor, cu limitatoare de viteză şi treceri de pietoni. Dacă îmi permite taluzul, vreau să lărgim pietonala de sus şi de jos. Pentru asta, însă, trebuie să lărgesc strada Brăilei. Am scuar generos şi indiferent cât pun panseluţe, palmieri, tot va arăta urât. Braşovul şi-a limitat scuarul de pe bulevardele principale la 80 cm şi restul a eliberat pentru carosabil. Pe sub scuarul Brăilei trece magistrala CET şi trebuie protejată, dar cât ne permit normativele vom face scuarul şi câştigăm cel puţin două benzi. După ce rezolvăm Brăilei, putem lucra pe Faleză, altfel tot traficul s-ar sufoca.
- Se tot vorbeşte despre transformarea arterei Domnească în zonă pietonală. Are legătură cu reabilitarea ansamblului Gării-Cuza-Egalităţii-Enescu, prinsă în lista de obiective?
- Avem o groază de case în patrimoniul Primăriei de care chiriaşii îşi bat joc. Construind două cartiere de locuinţe sociale în sistem modular, unde să-i mutăm, deblocăm centrul vechi, şi putem da clădirile în concesiune pentru 49 de ani, către firme, care, după modelul „Carul cu Bere”, să investească după cum spune Primăria: să facă restaurant, minihotel, ceva care să aducă viaţă în oraş. Şi toată zona Gării - Cuza - Egalităţii - Domnească - Bolintineanu poate fi unită prin P-uri cu Faleza, devenind zonă de loisir, exact ceea ce-i trebuie gălăţeanului! Dar pentru a face Domnească pietonală, trebuie modernizate Ana Ipătescu, Cuza şi Mihai Bravu. Acestea sunt proiecte multianuale, banii se duc la mediul de afaceri şi ne vin înapoi prin taxe, impozite, locuri de muncă. Toate acestea sunt susţinute în buget, iar Ministerul Finanţelor ne-a dat acceptul pentru o linie de emisiune de obligaţiuni.
- Conform termenelor trecute în lista de obiective, din 2015 Galaţiul se va transforma în şantier. Şi totuşi anul acesta ce se va executa?
- Anul acesta va începe partea de amenajare urbană - fântânile de pe scuarul Brăilei. În reparaţie va intra Basarabiei, porţiunea care n-a fost cuprinsă în fonduri europene, de la Coşbuc în jos, terminăm Ana Ipătescu şi să vedem pe Mihai Bravu ce facem. Vrem să intervenim pe trotuarele de pe Coşbuc unde e bătaie de joc! Dacă finalizăm Oţelarilor - Stadionului - Asachi, vrem să intrăm pe Anghel Saligny şi mai departe pe Tecuci şi 1 Decembrie pentru că arată jalnic traseul acela de tramvai. Ordinul dat a fost din bordură în bordură. Decât să fac cu un milion de euro şapte străzi proaste, mai bine fac o mie de metri buni! Apă şi canalizare, inclusiv iluminat public în Fileşti şi Barboşi intră în execuţie anul acesta, pentru că avem studiile şi banii pregătiţi.
Amenajarea Falezei, Centura şi Brăilei sunt bugetate la nivel de proiect, de studiu de fezabilitate. Vreau să înlocuiesc toate pavajele pietonale de pe Brăilei pentru că sunt distruse. Au înrăutăţit situaţia şi comercianţii cu chioşcuri, dar vina nu e a lor, ci a Primăriei. Nu vreau să-i desfiinţez, ne gândim la construirea unor galerii comerciale, fiind trecut în buget un studiu de fezabilitate.
- Nu vi se pare, totuşi, prea îndrăzneaţă lista obiectivelor? Şi ce garanţie avem că, dacă aleşii îşi vor da votul pe această listă, investiţiile se vor şi realiza?
- Este îndrăzneaţă lista, dar eu am următoarea teorie: dacă în următorii trei ani nu se face nimic în Galaţi, nu se pune o mică piatră, că asta nu se fac de pe o zi pe alta, în trei ani Galaţiul va ajunge ca Valea Jiului, pentru că tinerii pleacă.
Prin Ordonanţă de Guvern, dacă autorităţile dau drumul la un proiect şi nu duc mai departe lucrarea li se impută. Deci n-o să rămână doar la stadiul de proiect!

Parteneriate public-private pentru stadion-mall şi Plaja Dunărea

Pe lista celor mai importante obiective de investiţii pentru 2013-2016, pe care ne-a pus-o la dispoziţie city-managerul Aurel Vlaicu sunt cuprinse: subtraversarea Dunării, stadion-mall, modernizarea plajei Dunărea şi a Lacului Vânători, extinderea şi modernizarea Drumului de Centură, reabilitarea a 40 de unităţi de învăţământ, undă verde pe arterele principale, modernizarea Falezei, parcări supraetajate, modernizarea străzilor Tecuci, Democraţiei şi 1 Decembrie, transformarea Patinoarului în Sală Polivalentă, apă şi canalizare în Barboşi şi Fileşti, locuinţe sociale în Micro 17, consolidarea pavilioanelor 1 şi 2 ale Spitalului de Psihiatrie, drumul prin incinta fostei unităţii militare din Micro 21 şi reabilitarea centrului vechi al Galaţiului, dar şi alte obiective.
Potrivit lui Aurel Vlaicu, un stadion mall s-ar putea ridica, prin parteneriat public-privat fie pe actualul amplasament al stadionului "Dunărea", fie în zona Galaţi-Brăila, dacă tot s-au „dezgheţat” relaţiile cu vecinii. Pe acelaşi sistem, al parteneriatului, Plaja Dunărea şi Lacul Vânători ar urma să fie date în concesiune pe 49 de ani unui investitor dispus să le modernizeze cu sute de mii de euro şi să le administreze.

Citit 6297 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2013 17:14

42 comentarii

 • postat de Renegatul
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 20:52
  ...schimbati stilul de constructii...numai constructii din beton si zidarie visati... iar la cutremur nu stiti cum sa fugiti mai repede din cladiri, treceti mai bine la structuri usoare din lemn cu imbinari metalice si cu cuie/suruburi galvanizate rezistente sau chiar structuri metalice galvanizate prinse cu suruburi, pe fundatii de beton armat...avand in vedere ca mai peste tot plangem ca panza freatica nu ne lasa sa construim...iar solutii exista dar nu vreti sa le folositi. Uitati-va la Las Vegas...construit in desert, pe bulevardul lui faimos toate cladirile sunt construite cu structura simpla metalica sau lemn placate cu rigips/ gips-carton modelate in fel si chip..restul e doar culori(vopsea) si jocuri de lumini sa se vada frumos noaptea...pe langa faptul ca se construieste rapid este si usor de intretinut... noi de ce nu am putea construi?! Ar fi o paine mare de mancat pentru actuala forta de munca, care ar putea schimba fatza orasului foarte usor si in timp scurt.
  0
  0
  Raportează
 • postat de acidor
  Vineri, 29 Martie 2013 22:44
  O investitie prin fonduri europene este un lucru deosebit de bun si nu vine decat sa confirme ca trebui sa avem incredere si sa incercam!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Joi, 28 Martie 2013 11:03
  Claudiu, cu mahnire constat ca ai mare dreptate. Singurul lucru cu care ne putem mandri este santierul naval Damen care, din fericire, a ajuns la timp pe mana olandezilor. As vrea sa completez ca Sibiul are si un potential turistic elocvent dar si ca Galatiul ar avea nevoie de un pod al mincinosilor asa cum exista acolo!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Joi, 28 Martie 2013 00:12
  Sibiul e pe locul 24 ca numar de populatie in Romania. Galatiul nu stiu cat mai are, acum, stiu ca era in top 5 la un moment dat. Ambele orase au city manager, primarii, prefecturi,consilii locale.
  Acestea spuse, sa trecem la discutie aplicata, fara cuvinte lipsite de acoperire
  1. Domnule Vlaicu, ce salariu incaseaza omologul dumneavoastra de la Sibiu ? Mai exact, ca sa nu se intample sa nu intelegeti exact intrebarea, cu cat este retribuit MAI PUTIN decat dumneavoastra ? Asa, ca sa fim sinceri si transparenti pana la capat, va intreb din doua motive simple
  Sibiul nu are nici zona libera si nici Dunarea la picioare (absolut degeaba !!!) dar are 3 fabrici Siemens (prima deschisa in 2005) si urmeaza sa se deschida o a 4 a.
  Sibiul nu se gandeste la o centura in 2013 pentru ca si-a finalizat-o in 2010.
  2. "Economie" : Sibiul este unul din cele mai prospere orașe din România și primește una din cele mai mari rate de investiții străine. Industriile clasice ale orașului sunt industria constructoare de mașini (Bilstein Compa), industria confecțiilor (Mondex, Mondostar), industria produselor alimentare (Scandia) și industria de rechizite școlare (Flaro). Recent au fost deschise câteva fabrici noi de componente electrice și electronice (Continental, Kuhnke Relee, Haartmann), de rulmenți(SNR Rulmenți), de air bag-uri (Takata Petri) și de curele de transmisie (investiție a companiei germane Siemens). Tot în Sibiu își are sediul Bursa Monetar Financiară și de Mărfuri"

  V-am vorbit despre un oras cu mai putin de 150.000 de locuitori nu neaparat din cauza primarului sau a politicienilor locali (mai buni sau mai rai decat cei galateni) ci in seperanta ca veti intelege spre ce se indreapta societatea moderna, cam cum se misca lumea si lucrurile in secolul XXI, anul de gratie 2013.
  Adica, daca la cele de mai sus opuneti un stadion mall si lacul Vanatori modernizat, eventual 1000 de metri buni de strada si le mai si ambalati ca super-investitii, iertati-ma dar nici macar in secolul XX nu cred ca va aflati. Nici ca gandire, nici ca si strategie sau ambitii
  Dumneavoastra si cei asemeni dumneavoastra ucideti cu fiecare zi care trece orice ambitie sau mandrie de a fi galatean
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sila
  Miercuri, 27 Martie 2013 22:33
  Nea Tilica asta ,ar trebui sa taca,intrucat suntem in urma Vaii Jiului,cam de multisor.Habar nu are ca Galatiul si Calarasiul sunt singurele judete cu descrestere a PIB-ului din 2008 incoace,si trebuie sa fim mandrii ,ca suntem penultimii din tara.Asa ca o exprimare corecta ar trebui sa spuna ,ca in curand,vom ajunge ultimii din tara ,precum Calarasiul,lucru care sincer,cred ca se va intampla cu certitudine,la cat de competenti sunt alesii nostri.Mai bine am aduce-o la Galati pe Olguta Vasilescu de la Craiova sau pe Mazare de la Constanta,pentru ca sunt printre putinii care fac ceva,pentru cei care i-au ales.Nu cred ca-i vorba numai de noroc,pentru aceste orase ,pentru ca au avut ce alege,ci si despre o anume inteligenta a celor care au ales.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Leac Contra Păcălelii
  Miercuri, 27 Martie 2013 20:32
  Oameni buni! Ăsta e articol care trebuia să intre de 1 aprilie. Nu a încăput în numărul de luni şi l-a băgat în pagină azi. Dacă e un mic sâmbure de adevăr, e că şi fotbalistul şi paraşutatul ăsta vor intra la apă dar nu în vreun tunel de sub Dunăre ci pe undeva pe la Jilava.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Axon
  Miercuri, 27 Martie 2013 19:18
  Ma parasutistule ai uitat sa pomenesti de subtraversare. Cum poti sa ratezi un asemenea subiect de taiat frunza la ...prosti. Oricum. pe tine si pe Stan nu va mai crede nimeni, sunteti niste mincinosi patentati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galateanul
  Miercuri, 27 Martie 2013 16:29
  As fi curios sa vad ce realizari are acest domn pana in prezent. Pe unde a lucrat si la ce proiecte . Pana acum a demonstrat ca a stiut sa organizeze evenimente cu banii galatenilor (si nu putini bani)
  0
  0
  Raportează
 • postat de noul galati de scirtiitoare
  Miercuri, 27 Martie 2013 15:59
  nici nu ma mai intereseaza prezentarea de obiective realizabile in viitorul halucinatiei de partid si de vise in care vrei sa te minti, un fel de walt disney.....ha, ha..... m-ar interesa doar niste prezentari de reusite pe care le-asi aplauda. ha, ha, ha,.......vise, traim in lumea lui minciurin, politician, afacerist, sef ajuns pe un post la buget de conducere sau ffff. bine retribuit. traim in tara lui papura voda. .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Miercuri, 27 Martie 2013 15:34
  Chiar nu ma asteptam ca galatenii sa fie destupati macar un minut la minte, parca-s facuti toti in aceeasi eprubeta din incrucisarea genelor cele mai incompatibile. Macar cititi cum incepe articolul: in urmatorii 4 ani, din care au mai ramas 3 in acest mandat, face 21 de investitii care inseamna bugetul pe un sfert de secol. Se vede ca va face placere sa fiti mintiti, si ca cei care-i tin isonul aici mai sunt 60-70% in acest oras, numa ca aia ori nu stiu sa scrie ori nu stiu sa navigheze pe internet. Asa ca oamenii isi merita soarta, ce mai, restul n-au ce cauta aici. D-aia va pleaca copiii sa fie slugile babalacilor prin Italia,capsunari prin Spania sau sa sape santuri in Anglia, sa aveti voi cu ce sa va duceti zilele si sa votati tortionarii comunisti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 27 Martie 2013 15:29
  Pai daca si voi mai visati mult timp la poduri, tunele, aeroporturi sau stadioane de Champions League, atunci e cam clara treaba. Sunteti baieti scoliti, unii dintre voi, plimbati prin mai toata Europa, la costume, nu vad in schimb atitudine, perseverenta, dorinta, implicare in reconstructia acestui biet oras. Va inteleg frustrarile, ca dupa aproape 1 an de guvernare locala, nu prea aveti pe unde sa va plantati "specialistii" din campania electorala, care cam fac tusa, dar decat sa riscati, la alegerile locale viitoare, un amarat de 10%, mai bine va apucati de ceva treaba si daca va iese, mai stati inca 4 ani. Lasati auditurile, zanganitul de catuse si alte asemenea moristi de vant, care oricum n-au nici un efect, deoarece cei pe care ii demascati acum, ca vreti sau nu, fie v-au fost aliati in campanie, fie ca au spatele beton.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vlaicu are experienta si viziune modernă
  Miercuri, 27 Martie 2013 14:06
  Avem încredere in Vlaicu,are experienta si viziune modernă.Altul mai bun oricum nu aveam.Este cu zece clase peste Popa,fostul city manager.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 27 Martie 2013 11:33
  Nu fiti rai cu stimabilul! Imi place gandirea lui: decat sa faci mult si prost, mai bine nimic dar trainic si bun sa intri in posteritate! Astia de acum fac treburile de mantuiala, sa ia banii si Dumnezeu cu mila. Sandramaua de langa Mc Donalds s-a surpat la prima rafala de vant, copaceii plantati pe str. Stadionului adiacent gardului Spitalului Judetean
  au fost lipiti la pamant de catre masinile chioscarilor care sunt parcate in fata chioscurilor pentru ca nu la zice nimeni nimic, politia se plimba pe acolo dar cu treburi mult mai importante. Dar tot raul spre bine: acestea trebuiesc refacute, pe alti bai, vorba bancului cu nebuni " doi incarca, doi descarca, ce te bagi, treaba merge!"
  0
  0
  Raportează
 • postat de norda
  Miercuri, 27 Martie 2013 11:30
  Parca am fuma toti etnobotanice si nu am stii cum arata orasul mizerabil inca de la intrare indiferent din ce parte vii,cu spatii comerciale parasite ,cu caini maidanezi ,cu gunoi aruncat pe unde apuca fiecare.cu cetateni care nu fac curat in jurul blocului cu cetateni care nu platesc datoriile la timp.cu cetateni care vorbesc urat pe strada,cu cetateni care arunca resturile pe spatiul verde cu cetateni care isi cauta un loc de munca daca se poate cu salariu foarte mare si noi visam traversare dunare malluri TRAIASCA MIRONOV PARINTELE S.F
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 27 Martie 2013 11:27
  care fosta unitate militara din micro 21 ma ciuperk?aia care inca mai e activa
  de ce nu spui in mortii matii ca vrei cheul militar...ba obositule...sa facem locuri de munca da' sai dam pe altii afara...si cu plaja lasama nene...ca in fiecare an se taie si se omoara acolo...si politia locala fugea pe plaja de frica...bah obositule tu visezi frumos dar nu aici...se vede ca traiesti in alt oras
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Miercuri, 27 Martie 2013 10:50
  Vise tata, vise, narate de nenea asta cu nume deosebit ! Cine-l mai crede pe visatorul asta ???????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Miercuri, 27 Martie 2013 10:36
  Alo PSD,CJ , Bacalbasa vam votat dar de nordul judetului ati uitat repede , de ce nu vreti sa reparati drumurile asfaltice din jurul orasului Beresti si a satului Plesa. Daca nu veti face acest lucru la viitoarele alegeri veti pati ca in povestea Petrica si Lupu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andrei
  Miercuri, 27 Martie 2013 10:29
  Eu zic ca in 15-20 de ani in Galati vor fi multe zone abandonate si ca TOTI tinerii vor pleca.La ce sa stai ?nu e nimic de facut aici,Promisiuni se tot fac si doar atat.Personal am in vedere sa ma mut din Galati cat mai curand.Sa ramana Primarul,Consiliul Judetean si mosii care sunt prea batrani ca sa se mai mute.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Penes Curcanul
  Miercuri, 27 Martie 2013 10:20
  Si apropo de apa si canalizare la Filesti si Barbosi, am vazut ca in spatele Spitalului Judetean se livreaza apa cu cisterna si lumea se calca in picioare pentru o galeata de apa. Asta-i ca si cum in Somalia le-ai promite malnutritilor ca vor avea in curand Burj-Al-Arab, sala pentru ski in desert si cate un Ferrari fiecare. Yo, bitch, mintiti si voi mai cu masura ca va rad si curcile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 27 Martie 2013 10:04
  Tinerii au plecat, acum vor parasi orasul si multi dintre pensionari. Facem loc investitorilor, care 'or mai avea curajul sa vina si sa se lupte cu legislatia ro, cu gindirea comunista si cu edilii. Daca ar pune osu' la treaba toti cetatenii s-ar mai vedea cite o schimbare, dar sa dai ordine numai din birou, sa nu te deplasezi la fata locului sa stii ce e de facut, e mai greu. Sugestiile cetatenilor poate ar fi bine-venite, inca se mai regasesc galateni care au o altfel de viziune pt. viitorul acestui oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ABCD...urs
  Miercuri, 27 Martie 2013 10:03
  In maxim 5-7 ani Galatiul va fii orasul sat!...Mare pacat ca sa distrus asa repede ce cu greu au realizat alti.In galati toti sunt cei mai tari.Au masini de lux,apartamente,case facute pe munca grea...in 2 ani.Toti vor sa fie Directori,Avocati,Interlopi si munca de jos cine o presteaza-bani din ce se fac.Majoritatea se viseaza in poza cu cei de sus pusi,trebuie sa perii la greu..si perii perii si iti dai seama abia dupa ca ai periat degeaba!
  Este un jeg de oras cu oameni tristi(cei care muncesc din greu),marlani nu se mai pune problema cata frunza si iarba(isi pun 3 kg de lanturi la gat dintre care un gram de aur) dar in buzunar sunt lefteri,in cap e gol de aer,maniere ZERO;strazi de 2 lei si 3 parale, blocuri urate colorate dupa bunul plac al fiecaruia.
  Vrem Mall cu ce mergem in mall?cu bani din alocatie din somaj din furat si din fier vechi.Vrem stadion,vrem pod peste Dunare dar ele nu se fac singure.
  Sunt multe de zis dar cu ce folos ca scriu cateva randuri si nu ia nimeni in seama opinia oamenilor.
  Tot prosti vom ramane, la fel vom fi mintiti,manipulati si fara drepturi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:52
  De fapt el a vrut sa spuna ca, decat sa faca cu un milion de euro sapte strazi proaste,mai bine ii sifoneaza spre buzunarul propriu. Pai ce bre, strada Brailei, atat cat s-a asfaltat din ea, e buna? Au ramas gauri de rupt directia la masina in loc de canalizari,parcarile neasfaltate, iar celebrele borduri alb-rosii sunt acum praf si pulbere. Mai viseaza si fantani arteziene pe scuar exact cum a facut Ceausescu la casa poporului, actualul parlament.Alta chestie care ma intriga e cea cu subtraversarea Dunarii. Ieri se facea delta inundabila parca, hotarati-va care cum mintiti.Stadion-mall fiindca e mai usor de aburit cand ai promis si stadion si mall, si daca se mai gandea nitel il construia in tunelul de sub Dunare, sa fie toate la un loc. Parcari supraetajate unde cand intrun an de mandat ai reusit sa demolezi doar o improvizatie la margine de oras?Patinoarul -sala polivalenta? Alta gluma buna cand el e parc auto pentru utilajele de la ADP.Si mai e nevoie si de acoperis acolo,la gheata nu se observa dar la parchet da. Si restul sunt alte minciuni de adormit copiii care nu se vor realiza niciodata. Astia ori nu stiu nici macar sa ne minta frumos ori ne-au luat drept prostii prostilor.A trecut deja un an de mandat si mai bine ne-ar explica ce-au facut clar pana acum ca sa inmultim cu 4 sa vedem ce or sa realizeze pana la viitoarele alegeri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marinica
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:50
  domnu manager du-te la bucuresti si cere fonduri lasa promisiunile si visurile ca deastea e satula lumea de 24 de ani voi ca politicieni sunteti foarte diplomati iar viata trece saracia creste, stan ne mintea inainte de alegeri ca va face propaganda la bucuresti ....au trecut deja 8-9 luni si nimik vorbe si promisiuni ati mancat deja salariile si ati pasat contracte preferential timp de 9 luni
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:49
  Strada Ana Ipatescu zici!
  Pai aici in toamna s-au montat borduri noi iar acum tocmai au fost schimbate cu altele, tot noi!
  Strada este inca in lucru! Probabil ca inainte de asfaltare le mai schimba odata!
  Oare din banii cui?
  Toate lucrarile care le face administratia statului sunt jalnice si pe bani multi!
  La Kauflandul de la Ultimul Leu a-ti vazut cum se lucreaza!
  Unii scot bordurile si altii in spate de 20 de metri pun altele! Unii pun gazon si alaturi unii toarna asfalt!
  Si firmele alea care fac lucrarile tot angajati romani au!
  Dar acolo sunt semnate contracte serioase!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pt. galatean
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:40
  Mai galatene,ce treaba are fizicul omului cu felul cum gadeste....de aia suntem in k.k..t ca ati votat dupa felul cum arata si cum zambeste ,nu ati tinut cont de calitatile morale si profesionale ale candidatului.In aceasta peroada de criza s-a facut eforturi foarte mari ca sa se mentina tara asta ,vlaguita, pe linia de plutire,si cand se intrezarea ceva a iesit din nou prostia romaneasca la suprafata cu acest vot care a dus tara in trecut,votand toti coruptii si penalii care au avut bani sa-si cumpere locul in parlament.Avem cel mai penal guvern si parlament din Europa !!!!!Cu asa alesi crezi ca mai ne da bani europenii ?? si daca nu mai vin bani toate aceste planuri,foarte bune,vor ramane pe hartie.Prin politica si declaratiile lor,sefii liberali,ne departeza de Europa.Uitati-va ,analizati si dupa aia dati votul.Ne-a umplut de bani europenii dar nu suntem in stare sa-i aducem in tara ,alesii nu sunt capabili sa atraga aceste fonduri bine controlate......iata unde duce votul dupa zambet si frumusete.Au trecut 20 de ani de la revolutie DESTEPTATI-VA .....GANDITI-VA LA URMASI.!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:30
  Atrageti investitii private prin acordarea de facilitati fiscale la bugetul local,pentru a avea bruma de oameni care a mai ramas in oras si judet unde sa munceasca sa cistige bani si sa cheltuie, sa se revigoreze cit de cit circuitul banilor.Altfel,cu fintini,trotuare ,poduri,subtraversari si panselute se spala banii bugetului local si nea Stan i-si mai schimba BMW-ul de trei ori si Galatiului ii mincati coliva .
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:29
  Atrageti investitii private prin acordarea de facilitati fiscale la bugetul local,pentru a avea bruma de oameni care a mai ramas in oras si judet unde sa munceasca sa cistige bani si sa cheltuie, sa se revigoreze cit de cit circuitul banilor.Altfel,cu fintini,trotuare ,poduri,subtraversari si panselute se spala banii bugetului local si nea Stan i-si mai schimba BMW-ul de trei ori si Galatiului ii mincati coliva .
  0
  0
  Raportează
 • postat de AURELIA
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:12
  Deci cu alte cuvinte marius stan vrea sa fie primar pana in 2016..vai de capul lui!
  0
  0
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:03
  "Falezei eu nu-i găsesc altă utilitate decât turistică, dar ea acum se comportă ca o centură. " Doamne ce bine a zis :))))))))))))) faleza este o centura si la propriu si la figuratie... trafic mare, zdrente..... prea tare, maxim, respect !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 27 Martie 2013 08:17
  in saracia de Galati, toti manager-ii vorbesc de strazi, ba de largit o strada, ba de facut pietonala !!!

  tot borduristi au ramas !!!

  acestui oras ii trebuiesc LOCURI DE MUNCA !
  si singurele locuri de munca care pot veni, sunt conditionate de infrastructura !

  fara un drum expres cu Braila, fara un aeroport intre Galati-Braila nu se va putea dezvolta absolut deloc orasul Galati !

  restul sunt povesti si bani de aruncat pe fereastra
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Miercuri, 27 Martie 2013 07:46
  Ma bucura foarte mult proiectul cu amenajarea falezei. Poate scapam de cainii vagabonzi de acolo si poate se mai curata balariile. Acele minunate sculpturi care am inteles ca ne fac unici in Europa ar trebui curatate de rugina si revopsite. Sa fie gardieni publici care patruleaza pe acolo si curata zona de cersetori si borfasi. Sunt multe de facut. De asemenea daca s-ar ingiji si centrul vechi ar fi excelent deoarece avem multe case frumoase care trebuiesc renovate si cred ca e momentul sa devenim si noi un oras civilizat. Avem valori pe care doar trebuie sa le scoatem la lumina.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Spiridon
  Miercuri, 27 Martie 2013 07:42
  Pentru tot ce inseamna vanzarea combinatului tr aduse multumiri dl Nastase Adrian care a vandut tot ca se poate vinde la secret si pe care si acum multi il divinizeaza.Ieri Iesenii au mers la Bucuresti ptr a sustine orasul lor in vederea indentificarii resurselor necesare modernizarii si de aici viitoare locuri de munca. Galatenii au votat indivizi ca; NICA,TOADER, DURBACA, BACALBASA si altii care ; NU AU FACUT NIMIC,NU FAC NIMIC SI NU VOR FACE NIMIC NICIODATA. Daca gresesc va rog sa ma corectati,dar nu vad si nu cred ca acesti indivizi vor face alt ceva decat sa ocupe locul de pomana. Realizari; ZERO. Chiar daca au fost printre cei care au condus tara asta blestemata.La lista domnului Vlaicu ar tr completat cu zboruri de agrement ;Pamant -Luna gratis ptr galateni.Un aspect se poate remarca; manipulare si atat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anelise
  Miercuri, 27 Martie 2013 07:34
  Nici nu se compara Prahova cu Galatiul si eu vreau sa parasesc orasul pentru ca dupa plecarea din Arcelor si un start-up mai deosebit, care a functionat sustinut timp de un an, cu investitie mare, pe care ulterior am pierdut-o, acest oras nu-mi ofera posibilitatea de a ma intretine, nici nu mai pun in discutie posibilitatea de a ma angaja undeva desi am studii superioare si experienta acumulata.
  Din pacate mediocritatea din acest oras nu va permite dezvolare pentru multa vreme.
  0
  0
  Raportează
 • postat de perestroika
  Miercuri, 27 Martie 2013 07:33
  Asta e noul ginerele lui Marius Stan primarul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aburel Vlaicu
  Miercuri, 27 Martie 2013 07:18
  Nici in pwla nu-l doare pe asta de Galati, a venit mercenar adus de alt mercenar ales de prosti.Pun pariu ca Stan primarul nu-si va incheia mandatul ,va fi zburat exact de cei ce l-au propus si sustinut.Cand nu va mai fi primar , smecherii care-l folosesc acum se vor sterge la kur cu el cum s-a sters si Adamescu dupa ce l-a folosit..Sfatul meu Stane e sa te lepezi de mizeriile de langa tine care-ti spun ca esti mare, te duc cu m u i a .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 27 Martie 2013 07:17
  Imaginativa ca totul ar fi terminat.Orasul ar arata-ORAS-,ar fi ceva care ne-ar urca in virful topului si care va creea premize multe sa fim cautati de investitori.Felicitari si va doresc sa va reuseasca.Ar invia orasul si zona.Excelenta veste de initiativa ati dat.Mult noroc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Miercuri, 27 Martie 2013 06:43
  D-le ceea ce spui dumneata este fantastic. STIINTIFICO - FANTASTIC !
  0
  0
  Raportează
 • postat de marinel
  Miercuri, 27 Martie 2013 06:41
  vorbe frumoase, visuri de politicieni insa a trecut aproximativ un an cu noul primar si pana acum se vad doar vorbe, promisiunile nu acopera saracia sunt forme de manipulare perversa
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anca
  Miercuri, 27 Martie 2013 06:05
  24 de ani de minciuni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stan si Bran
  Miercuri, 27 Martie 2013 04:59
  Ba ,,Vlaicule , tu esti cum capul in nori rau de tot, poate din cauza numelui ,,cu zborul hheh Ba LA-BA trista ,, tu crezi ce spui ..,,tunel pe sub Dunare ...ce P>U>L>A mea ai fumat ,???? voi muriti de foame si tu visezi tuneluri ...Pe ala din Bariera Traian ??? de ani de zile sunt probleme cu surpari etc... si nu puteti sa-l rezolvati ...iar tu visezi ,,,la prostii ,,ce drak ma ,,,? Dute si te cauta prin babe,,ca doctorii nu mai au ce-ti face >>>. heheheh ce jeg
  0
  0
  Raportează
 • postat de ex-galatean
  Miercuri, 27 Martie 2013 01:00
  Tinerii au plecat de mult...
  Tinerii au nevoie de locuri de munca nu de locuri de distractie, cu ce te duci la distractie daca n-ai bani in buzunar? Cu pensia lu' mama si tata?
  Tinerii au nevoie de taxe si impozite mici pentru firme care sa aduca bani in Galati din alte locuri, adica sa produca si sa "exporte" atat in Romania cat si in alte zone ale lumii.
  "Manufacturing" aduce belsug intr-un oras, nu mall, parcuri de distractie, stadioane si altele, pe cele din urma le faci dupa ce produci bani, nu inainte.
  Cum se face Manufacturing (Productie)?
  Pregatirea tinerilor capabili pentru a atrage fonduri UE de exemplu. (eu de exemplu am o fabrica in constructie care va produce exclusiv pentru export, dar din pacate in Prahova, desi sunt galatean.)
  Atragerea investitorilor straini care sa foloseasca in procesul de fabricare (ar gasi un avantaj) materie prima produsa in Galati (sidex de exemplu - deci orice se poate produce din otel). Industrie care functioneaza in sinergie!
  Sprijinirea agricultorilor si fermierilor
  Fabrici de confectii (din pacate aici femeile noastre prefera sa se prostituieze afara sau sa stearga la fund straini decat sa munceasca intr-o fabrica de confectii), da si aici se poate interveni daca ati arata toleranta 0 (zero) in privinta proxenetilor (e plin Galatiul de proxeneti, va spun sincer este la moda)
  Sau daca tot le place galetenilor sa stearga la fund, de ce nu pensini pentru viitori pensionari cu bani din U.E, Inchidem strada Domneasca si in capat (parc CFR) facem un complex de pensiuni special destinate pentru gazduirea pe termen nedeterminat (azil in traducere) a pensionariilor din UE si nu numai, agajam oameni specializati si care stiu sa vorbeasca pe limba lor (germani, italieni, francezi etc), largim si faleza pana la vacanta si astfel avem un traseu de plimbat viitori pensionari fara a incurca circulatia.

  Exemple sunt, este nevoie de vointa si pricepere.
  PS. Daca va intrebati de ce am ales Prahova ca judet de investitie, asta pentru ca in Galati nu sunt spatii de productie, sunt putine si scumpe, o alta idee ar fi crearea de spatii industriale pe platforma Sidex, din pacate statul Roman a vandut la pachet combinatul cu pamant cu tot, mare greseala, trebuia vandut numai procesul de productie si spatiile goale inchiriate sau concesionate pe o chirie modica oricarui dorea sa produca ceva, acum Mittal le darama sau le tine pana cad peretii
  Sunt mii de metrii patrati de spatii goale pe platforma Sidex, din pacate idioanul e stapan pe ele, si prefera sa le tina neocupate, pentru ca pe el nu-l intereseaza viitorul orasului Galati.

  Galateni cereti inapoi ce este al vostru, pamantul de sub platforma Sidex, si concesionatil oricui doreste sa investeasca in Galati.
  0
  1
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 27 Martie 2013 00:49
  Asta viseaza pui si oua ! Ia uitati-va la fata lui si va veti convinge de ce "realizari" este capabil !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.