Sprijin pentru cei mai săraci gălăţeni: Cine şi cum poate beneficia de tichetele de Paşti

Sprijin pentru cei mai săraci gălăţeni: Cine şi cum poate beneficia de tichetele de Paşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cererile se primesc până pe 19 aprilie * Primăria promite că tichetele vor fi expediate beneficiarilor, prin poştă, înainte de 1 mai


 

Reducerea facilităţilor acordate în transportul public cu mijloacele Transurb a fost motivată de autorităţi prin acordarea unor tichete sociale menite să le facă sărbătorile pascale şi de iarnă mai bogate celor mai nevoiaşi gălăţeni. Primăria Galaţi informează că până pe 19 aprilie se primesc cererile pentru acest ajutor de urgenţă sub formă de tichete de 100 de lei destinate exclusiv achiziţionării de bunuri alimentare pentru masa de Paşti, cu excepţia băuturilor alcoolice.

Categorii de beneficiari

Municipalitatea a stabilit cine are dreptul la tichete. Primii sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare. Sunt vizate şi familiile cu mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ. Vor fi sprijinite şi familiile ai căror membri se confruntă cu probleme grave de sănătate, familii care reprezintă cazuri sociale, dar şi persoanele cu handicap de gradul I, II şi III.

Condiţii de acordare

Pentru a primi aceste tichete, beneficiarii trebuie să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere, iar venitul net lunar pe membru de familie să fie sub salariul minim pe economie. De asemenea, nu trebuie să deţină în proprietate, în Galaţi sau în altă localitate, un autoturism, un teren sau o altă locuinţă în afara celei de domiciliu. Spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea locuinţei. Verificarea îndeplinirii condiţiilor se va face prin anchetă socială, de către Serviciul Public de Asistenţă Socială din Primărie.

Unde se depun dosarele

Formularele cererilor se pot obţine şi se vor depune după completare în patru puncte de primire. Gălăţenii care locuiesc în cartierele Centru, Port, zona Gării CFR, Piaţa Centrală, Valea Oraşului vor merge la Serviciul Public de Asistenţă Socială, strada Fraternităţii nr. 1. Cei din Mazepa I şi II, Ţiglina I, II şi III sunt arondaţi la Parohia Pogorârea „Sf Duh”, din strada Saturn. Gălăţenii din Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, cartierul Barboşi, Centură, cartierul Dimitrie Cantemir sunt aşteptaţi la Asociaţia Filantropică Sf. Antonie cel Mare, pe bulevardul Dunărea nr. 70. Cei din cartierele Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 13B, 14, 38, Fileşti, Micro 40, 39A, 39B şi 39C vor merge la Fundaţia “Împreună”, strada Aviatorilor nr. 1, bloc U10, apartament 1.

Cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea tichetului social vor fi completate de persoana singură sau unul din membrii familiei, cu capacitate deplină de exerciţiu, curatorul sau tutorele persoanei îndreptăţite şi vor conţine date privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii şi copii după: actul de identitate al solicitantului/ membrilor familiei, certificate de naştere ale copiilor, certificatul de căsătorie/ de deces al soţului/soţiei, adeverinţe de elev/ student. De asemenea, din dosar nu trebuie să lipsească dovezi privind veniturile (copii după cupon pensie, cupon indemnizaţie handicap, adeverinţă de salariu, cupon de venit minim garantat, alocaţie sau/ şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru persoanele care nu realizează venituri) şi copii după actele medicale sau certificatul de handicap, şi acte privind spaţiul de locuit.

Tichetele vor fi expediate prin poştă, înainte de 1 mai, iar Primăria va anunţa ulterior lista unităţilor comerciale în care vor fi valabile tichetele.

Citit 4254 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2013 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.