Şiviţa vrea independenţa

Şiviţa vrea independenţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între promisiunile făcute în campania electorală de către primarul de azi al comunei Tuluceşti, Petrică Bratu (foto), una poate fi considerată stindardul de luptă al sătenilor din Şiviţa: punerea pe rol a problemei capitale pentru ei, şi anume, despărţirea de Tuluceşti. Sunt convinşi că a sosit timpul ca fosta comună Şiviţa să fie reînfiinţată.

Din iniţiativa domnului Bratu, un prim pas în această direcţie a şi fost făcut, luna trecută, prin adoptarea de către Consiliul Local, cu unanimitate de voturi, a hotărârii de a se organiza, anul acesta, la 23 august, la nivelul comunei, un referendum care să tranşeze lucrurile.

De menţionat că localitatea Şiviţa + Tătarca, legate între ele, au împreună 4000 de locuitori. Pragul minim cerut de lege pentru „desprindere”, 1500. În 1968, anul reîmpărţirii teritorial-administrative a României, Şiviţa era comună de sine stătătoare. 

Primarul Petrică Bratu ne-a declarat, sâmbătă, la Tg. Bujor, că locuitorii Şiviţei trebuie să fie convinşi că au în dumnealui susţinătorul principal al înfăptuirii dorinţei lor de a-şi scoate satul de sub tutela administrativă a Tuluceştilor.

În Şiviţa, mai trebuie adăugat, există vârstnici în ale căror buletine de identitate, eliberate de fosta Miliţie, stă scris că domiciliază în comuna Şiviţa.

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.