Cristian Biru va fi eurocandidatul propus de ţărăniştii gălăţeni

Cristian Biru va fi eurocandidatul propus de ţărăniştii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a spart gheaţa! Primul potenţial candidat la alegerile europarlamentare din 7 iunie s-a prezentat la linia de start.

Este vorba de scriitorul Cristian Biru pe care Marian Popa, liderul interimar al PNŢCD Galaţi (aripa Miluţ), l-a prezentat drept eurocandidat. Biru va fi propus de către Biroul Politic al PNŢCD Galaţi – structură din care au mai rămas doar cinci membri din nouă. Cristian Biru este ţărănist din 1995 şi va fi şi purtătorul de cuvânt al partidului.

„Am devenit membru al PNŢCD imediat după moartea patriarhului politicii româneşti, Corneliu Coposu. Am lucrat în sediul PNŢCD, am văruit, am lipit afişe. Vreau să fiu alături de Marian Popa, pentru că îi apreciez în primul rând caracterul. Dincolo de PNŢCD, am fost un coposist.

Ca scriitor, în mod natural n-ar trebui să am legătură cu lumea politică. Nu vreau să devin om politic, ci o voce care să se audă. Candidez pentru că aşa vrea Marian Popa, şi dacă mi-ar cere să mătur în faţa PNŢCD, aş mătura fără nici cea mai mică emoţie. Nu mă aştept să câştig, vreau să arătăm că ţărănismul la Galaţi mai are o voce.

Nu sunt sclavul unui om politic. Voi fi un om liber şi voi lupta pentru ideile ţărănismului. Nu mă interesează locul de pe listă, sunt aici doar din respect pentru Marian Popa şi ideile ţărăniste”, a declarat proaspătul candidat.

Cristian Biru nu vede nicio incompatibilitate în a fi om politic şi reprezentant al presei, aşa că va continua să realizeze emisiuni la Express TV:

„Prefer să fiu un Don Quijote al candidaturii la europarlamentare, îmi place această  cauză fără şansă a PNŢCD, decât să fiu o maşinuţă într-un regiment de infractori”, a declarat Biru.

În imagine, Cristian Biru (dreapta), alături de Marian Popa

Citit 3844 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.