Alegeri cu scandal. Paul Ichim, noul preşedinte al municipalei PNL
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Alegeri cu scandal. Paul Ichim, noul preşedinte al municipalei PNL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Momente jenante şi tensionate la conferinţa de alegeri a liberalilor gălăţeni


Obosit, abia ieşit din gardă, dr. Paul Ichim a fost ales duminică preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi, cu 283 de voturi. Senatorul a rămas singur în cursa pentru funcţia supremă. Primarul Marius Stan a primit 52 de voturi, chiar dacă i-a surprins pe cei 417 delegaţi prezenţi la Conferinţa de alegeri, în sala Teatrului Muzical, anunţând că îşi retrage candidatura, pentru că nu-l interesează decât preşedinţia organizaţiei judeţene. Întrunirea a fost marcată de momente tensionate şi jenante catalogate de primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, drept „bâlci de doi lei”.

Judecaţi în propria casă

Liberalii, în frunte cu liderul Organizaţiei Judeţene, deputatul Victor Paul Dobre, s-au trezit judecaţi de către un invitat - social-democratul Nicolae Bacalbaşa. Afirmând că deputatul PSD Aurel Nechita este prigonit de ANI, Bacalbaşa a dezvăluit că denunţătorul este liberal, şi că „este inacceptabil ca după acest denunţ să fie sprijinit de conducerea partidului pentru a ocupa un post importat”. Se referea la Paul Ichim. Bacalbaşa i-a cerut lui Dobre „aici şi acum” să informeze adunarea, adăugând că „dacă dr. Nechita va părăsi Parlamentul bomba pe care stăm va exploda”. Liberalii au trecut cu eleganţă peste momentul nepotrivit pentru o conferinţă de alegeri. Ichim a mărturisit presei că „dr. Bacalbaşa a sărit calul” şi că atunci când eşti invitat trebuie să respecţi normele de protocol: „Cum ar fi fost să mă duc la ei şi să-mi aduc aminte când m-au exilat la Brăila?”.

Retragerea lui Stan

Invitat să-şi susţină pledoaria de candidat la preşedinţie, primarul Marius Stan şi-a anunţat retragerea: „Le mulţumesc colegilor inimoşi care m-au rugat să candidez pentru preşedinţia Biroului Politic Municipal. Nu voi candida! Voi candida pentru preşedinţia organizaţiei judeţene!”. Stan a "dat din casă", a lansat critici la adresa conducerii judeţene şi a unor colegi, acuzând lipsa de comunicare - „nu se poate să te duci la negocieri politice fără primarul oraşului” - şi modul de funcţionare a Biroului Judeţean. Ulterior avea să declare că i s-a părut „o jignire atunci când primarul îşi anunţă candidatura, să se mai înscrie cineva. Înseamnă că sunt ceva probleme în partid. Nu vreau să fiu niciodată motivul pentru care un partid se rupe în două, în trei, în patru”, a spus Stan.

Edilul este convins că va fi preşedintele judeţenei PNL şi, mai mult, că alegerile la organizaţia municipală vor fi reluate după o lună, pentru că scrutinul va fi invalidat! Nu ne-a spus însă şi de ce...

Citit 2882 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.