Cât de bogaţi sunt şefii CJ Galaţi: Bacalbaşa are trei apartamente, două garaje şi o maşină

Cât de bogaţi sunt şefii CJ Galaţi: Bacalbaşa are trei apartamente, două garaje şi o maşină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă nu au reuşit să pună deoparte prea mulţi bani pentru zile negre, şefii CJ Galaţi nu duc lipsă de locuinţe şi cai putere


Politicienii de la vârful Consiliului Judeţului Galaţi se bat în case şi apartamente, atunci când vine vorba despre averile pe care şi le-au construit de-a lungul anilor. De departe, cel mai „dotat” dintre şefii instituţiei este Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ. Social-democratul deţine nu mai puţin de trei apartamente - două în Galaţi şi unul în Bucureşti, dar şi două garaje a câte 15 metri pătraţi, care se află în municipiul Galaţi. Preşedintele Consiliului Judeţului se poate mândri însă cu o singură maşină, un autoturism marca Toyota Corolla, fabricat în anul 2006, achiziţionat în leasing prin intermediul cabinetului medical deţinut de către soţia sa.

Conform declaraţiei sale de avere, şeful CJ Galaţi mai are un depozit bancar în valoare de 680.000 de lei, însă această sumă urmează a fi împărţită cu fratele său, prin succesiune. Veniturile lui Nicolae Bacalbaşa din anul 2012 nu sunt deloc de neglijat. Preşedintele CJ a încasat nu mai puţin de 31.368 de lei de la Consiliul Judeţului, 20.248 de lei de la Universitatea „Dunărea de Jos”, 28.431 de lei de la Spitalul Judeţean, 1.400 de lei de la Clinica „Hyperion” (care-i aparţine medicului Călin Doboş, cu care a colaborat), 1.212 lei de pe urma indemnizaţiei de refugiat, 872 de lei de la conferinţa Muzeului Literaturii din Iaşi. La toate acestea se mai adaugă şi 35.100 de lei, bani ce provin din pensionare.

Averile din eşalonul doi

Social-democratul Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, se laudă cu mult mai puţine bunuri în comparaţie cu Nicolae Bacalbaşa, colegul său de partid. Conform declaraţiei sale de avere, Cornel Hamza deţine împreună cu soţia un apartament şi o casă, dar şi un autoturism marca VW Touareg. În anul 2012, vicepreşedintele CJ a încasat 22.520 de lei de la Consiliul Judeţului, 16.231 de lei de la Primăria Iveşti, acolo unde a deţinut funcţia de administrator public, şi 10.000 de lei, ca urmare a coordonării CCR Iveşti.

Spre deosebire de colegii săi din conducerea Consiliului Judeţului, care nu au fost preocupaţi să economisească pentru zile negre, liberala Tania Bogdan şi-a asigurat ceva economii. Vicepreşedinta CJ deţine două depozite bancare în valoare de 5.000 de euro şi 10.400 de lei. Tania Bogdan este şi posesoarea unui teren intravilan de 72,37 mp, a unei case în centrul Galaţiului şi a unui apartament în cartierul Micro 19. Vicepreşedinta CJ conduce un autoturism marca Nissan Almera. Conform declaraţiei sale de avere, în anul 2012 liberala a încasat 51.321 de lei de la Consiliul Judeţului (mandatul său s-a întins pe durata întregului an), 1.051 de lei de la Şcoala Gimnazială nr. 17 şi 4.125 de lei de la Casa Judeţeană de Pensii.

Citit 3111 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.