Promisiunile şi amintiri, la Primăria Galaţi

Promisiunile şi amintiri, la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Dumitru Nicolae a promis din nou că va reda înfăţişarea de altădată Complexului Francezi. Fără răutate, trebuie să recunoaştem că această promisiune revine ciclic în discursul primarului Galaţiului, la conferinţele de presă din mandatele sale.

Edilul şef al urbei a declarat că a fost sâmbătă într-o plimbare în Complexul Francezi şi nu i-a plăcut deloc ceea ce a găsit la faţa locului: cerşetori, mizerie. Nicolae a spus că va băga buldozerele pentru a elibera zona de resturile provenite din demolări, care îşi fac veacul acolo.

„Vreau să fac Complexul Francezi. E urât. Acolo sunt probleme şi cu pânza freatică. Cetăţenii mi-au solicitat să mă ocup de Complex”, a declarat Nicolae.

Planuri pentru Parcul Carol

Parcul CFR îşi va recăpăta numele glorios pe care l-a purtat mai demult „Parcul Carol”. Deocamdată autorităţile lucrează la reabilitarea imaginii sale.

Pe agenda lucrărilor figurează reparaţia celor trei fântâni, dar şi refacerea gardului care, în iarnă, a avut de suferit de pe urma hoţilor de fier vechi. O parte din el a fost furat şi valorificat.

Primarul urbei a promis că după ce îi face gardul, parcul va reveni la vechiul său nume, Carol.

Aici se lucrează!

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, în prezent se lucrează pe străzile Aprodu Purice, Transilvaniei, Poşta Veche şi Traian, pe aleile aferente străzii Tudor Vladimirescu şi pe Războieni.

Edilul şef al urbei a mai spus că se lucrează la racorduri la canalizare la 11 blocuri din Ţiglina I şi la alte două blocuri din Micro 16, la blocul C 20, la imobilul situat pe Iancu Fotea nr. 27, la Baia Comunală, bazinul de înot şi la centrul de urgenţă de pe Traian.

Nicolae se declară mulţumit de mersul lucrărilor la sera de flori, unde şi-a dat seama că este necesară şi o pepinieră. Se mai lucrează la Parcul din Micro 13B, la Stadionul Dunărea şi la modernizarea unor puncte termice.

Unde nu se lucrează şi ar trebui să se muncească, vă invităm pe dumneavoastră să ne spuneţi!

94 de solicitări pentru facilităţi fiscale

Nu mai puţin de 94 asociaţii de proprietari au cerut acordarea de facilităţi fiscale pentru lucrările de reabilitare executate pe cont propriu. Deocamdată s-au finalizat cererile venite de la 40 de blocuri însumând 68 de scări. Iată şi „palmaresul” reparaţiilor executate de asociaţii: 51 de subsoluri, opt hidroizolaţii, nouă lucrări de tâmplărie exterioară.

Amintiri cu Dan Spătaru, la Festivalul Scrumbiei

Încă nu se ştie nici care vor fi artiştii sau trupele care vor concerta de Festivalul Scrumbiei, nici din ce bani va fi organizată sărbătoarea. Sigur este doar faptul că de Florii vom avea parte de petrecere cu peşte la grătar.

Primarul Dumitru Nicolae a ţinut să reamintească faptul că de Ziua Scrumbiei a fost ultimul concert la Galaţi al regretatului artist Dan Spătaru şi de câte ori îi aude vocea la radio îşi aminteşte de marele cântăreţ.

Dumitru Nicolae şi Dan Spătaru s-au cunoscut  pe vremea când erau studenţi şi locuiau în acelaşi cămin.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.