Municipalitatea dă un nou termen pentru ISPA: Depozitul Tirighina va fi gata în luna septembrie

Municipalitatea dă un nou termen pentru ISPA: Depozitul Tirighina va fi gata în luna septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unitatea va avea o capacitate de 920.000 de metri cubi de deşeuri


Şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA Deşeuri, Mircea Ostache, a declarat, marţi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că lucrările de la depozitul Tirighina vor fi finalizate la începutul toamnei, după ce mega-proiectul, finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, a suferit nenumărate amânări. Mircea Ostache a precizat că lucrările neremediate de societatea Mesogeos, care a intrat în faliment, au fost finalizate de Tancrad, urmând ca Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi să decidă dacă depozitul Tirighina va primi sau nu autorizaţie de mediu. „În ceea ce priveşte firma Mesogeos, Primăria a deschis o procedură pentru a recupera banii ce ne sunt datoraţi pentru plata penalităţilor de întârziere şi pentru lucrările ce nu au fost executate. Depozitul Tirighina va fi conform normelor de mediu, dar şi proiectului încheiat cu SC Mesogeos SA”, a spus Ostache.

Carmen Sandu, directorul ARPM, a precizat, în schimb, că instituţia pe care o conduce a primit un proces-verbal de recepţionare a lucrărilor, însă lipsesc documentele care descriu, în amănunt, lucrările executate, motiv pentru care autorizaţia de mediu nu poate fi acordată, momentan.

Potrivit lui Mircea Ostache, municipalitatea a încheiat un contract cu Process Engineering Bucureşti, ce „are ca obiect asistenţa tehnică pentru pornirea staţiei de levigat, instruirea operatorilor staţiei de tratare levigat şi validarea staţiei pentru 30 de zile şi va asigura funcţionarea staţiei de levigat în regim automat”. Contractul se va încheia pe 3 septembrie 2013. Un alt contract a fost încheiat cu SC Gazterm SRL Galaţi, care va asigura asistenţa tehnică pentru punerea în funcţiune a staţiei de ardere gaze şi instruirea operatorului – Ecosal, care se va încheia tot pe data de 3 septembrie.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 1454 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2013 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.