Ce părere au gălăţenii despre Programul "Lapte-corn"

Ce părere au gălăţenii despre Programul "Lapte-corn"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii le cer autorităţilor să se implice mai mult în buna desfăşurare a Programului "Lapte-corn" şi să nu mai pună în pericol sănătatea copiilor.
„Lucrez în învăţământ şi ştiu că au fost foarte multe probleme. În loc de lapte, copiii primeau brânză topită şi napolitane. O combinaţie total nereuşită. Mulţi copii dădeau laptele câinilor, pentru că, uneori, produsul ajungea efectiv stricat. Merele, la fel, ajungeau stricate. Autorităţile ar trebui să ia măsuri, iar de acest program ar trebui să se ocupe firme serioase. Elevii mei, de obicei, nu gustă produsele pentru că le este teamă. Un program nereuşit…” - S.C., 27 de ani, profesor
„Nu cred că se va schimba ceva. Ar trebui măsuri drastice, altfel nu se va schimba nimic. Reziliat contractul cu firma care greşeşte, iar apoi închisă. Doar aşa se vor învăţa minte. Este bătaie de joc. Ar trebui ca cei responsabili să fie daţi afară, iar firma să fie desfiinţată, la fel ca în America. Fără disciplină nu se poate!” - Marius Roman, 77 de ani, pensionar
„Ar trebui ca instituţiile să fie mai atente pentru că sănătatea unui copil este foarte importantă. Ca mamă, te gândeşti să nu îi dai voie copilului să îşi cumpere snacksuri, pentru că nu sunt sănătoase, şi tocmai la şcoală primesc produse de proastă calitate. Mai multă atenţie, pentru că este vorba despre copii.” - Loredana Iovu, 23 de ani, şomer
„Sperăm ca, pe viitor, să nu mai existe probleme. Eu lucrez în comerţ, avem un chioşc chiar lângă o unitate de învăţământ şi chiar se plângeau părinţii că elevii primeau fructe stricate. În curtea şcolii se găseau mereu pacheţele aruncate. Ar trebui ca autorităţile să selecteze firmele cu mai multă atenţie.” - Anişoara Palade, 43 de ani, lucrător comercial


Citit 1110 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2013 17:58

6 comentarii

 • postat de Carmen
  Joi, 25 Iulie 2013 15:12
  86.127.212.***
  Decat corn care ingrasa (ca si asa elevii sunt supradezvoltati sau cu tendinte de obezitate) mai bine un fruct, gen mar, banana, cornul nu contine vitamine. Laptele e ok, dar ar merge mai degraba un nectar de fructe sau chiar apa la jumate imbuteliata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Joi, 25 Iulie 2013 12:27
  78.96.254.***
  BANI cheltuiti degeaba ,la multe scoli laptele se arunca ,
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Joi, 25 Iulie 2013 10:18
  86.127.214.***
  Acest program este o forma prin care se baga bani nemunciti in buzunarele unor evazionisti . Cei care au gresit si au dat mancare stricata copiilor nostri trebuiau controlati minutios de organele de abilitate . Nu se poate sa dai mere putrede , ca la porci, unor copii de 7 ani si apoi sa-ti ceri scuze , mai mult , sa faci contestatii ca nu esti primit sa-ti bati joc in continuare de oameni . Intr-o tara civilizata , a doua zi dupa reclamatiile numeroase ale parintilor , firma care nu si-a respectat contractul, ar fi fost inchisa pentru verificari : Finante , Sanepid , OPC , etc ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 25 Iulie 2013 09:37
  86.127.208.***
  E o mare porcarie acest program. Produsele livrate, avand in vedere singurul criteriu in castigarea licitatiei, si anume cel mai mic pret, sunt de slaba calitate, iar chestia asta pare sa nu intereseze pe nimeni, ceea ce e dezolant si arata modul in care autoritatile locale se "preocupa" de sanatatea celor mici.
  Un astfel de program, in tarile civilizate se realizeaza, in primul rand tinand cont de parerea parintilor, avand in vedere ca programul se adreseaza copiilor, si nu prin impunere de la "centru".
  Dar e cam greu sa faci lucrurile cu cap, iar cand comisioanele "ingrasa" unele buzunare nu mai conteaza sufletul ci burta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cititor
  Joi, 25 Iulie 2013 09:21
  88.158.19.***
  de ce trebuie" ei" sa-mi hraneasca copilul "meu" cu ce vor,se stie bine ca pentru a castiga o licitatie de acest gen,unde castigatorul este ales pe cel mai mic pret,produsele sunt mult lungite,si nu facem decat sa indopam copii cu produse proaste ,platite tot din banii nostri,la fel se intampla cu tot ce este"subventionat,compensat" de stat,vreau sa platesc singur ceea ce vreau sa cumpar,asa platim si la sanatate luna de luna si ani de ani,si cand ajungi si tu,o singura data,in zece ani de zile sa ai nevoie de sistemul medical esti plimbat si tratat cu nesimtire,nu sunt fonduri pentru retete,trebuie sa te programezi la inceput de luna pentru investigatii,medicamentele sunt umflate la pret pentru ca ascund comisionae grase....si atunci eu,salariatul de ce platesc luna de luna,nu vreau sa mai dau nici un leut si mi-l cheltuiti "voi",vreau sa merg atunci cand am nevoie intr-o institutie civilizata sa fiu tratat corect si la sfarsit sa mi se emita o factura pentru servicile primite.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Deci, un fel de pune becuri uda flori-Cine trebuie sa se ocupe legal de acesta?
  Joi, 25 Iulie 2013 09:09
  217.212.230.***
  Buna ziua,
  Acesta este un subiect care ma scoate din sarite. Va rog sa ma lamuriti!
  Sunt profesoara de lb. romana si m-au "incalecat" la inceputul anului scolar cu acest program "Corn si lapte". Nu mi-a cerut nimeni parerea daca accept sau nu si iata-ma plina de nervi la sfarsitul anului scolar pentru ca nu am facut nicio hartie de aceea.....si e foarteeee mult de scris.
  Nelamuririle mele sunt urmatoarele:

  1. Cine trebuie sa se ocupe de acest program?
  2. Avand in vedere ca am refuzat sa le fac (hartiile) ce masura poate lua conducerea scolii impotriva mea?
  3. Mie mi se pare absurd sa faca acest lucru un profesor (orice ar preda)....oare am dreptate sau nu?
  4. Cum as putea sa ma apar in caz ca voi fi "atacata" ca nu mi-am facut treaba? (exista o lege cu privire la acest aspect)
  Exemplu
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.