"Galaţiul ar trebui să ia exemplu de la Brăila"

"Galaţiul ar trebui să ia exemplu de la Brăila"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cred că viitorul Galaţiului este alături de Brăila, iar asocierea dintre cele două judeţe nu ar aduce decât beneficii celor două comunităţi.

Frăsina Preda, 56 de ani, pensionară – „Din punctul meu de vedere, viitorul Galaţiului este alături de Brăila pentru că, după cum spune şi zicala, unde sunt mulţi puterea creşte. Important este să se înţeleagă în plan politic pentru că întotdeauna politicul intervine. Şi-aşa, Galaţiul se cam duce, iar Brăila s-a ridicat, în ultimii ani. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar interveni politicul ar fi înţelegere şi altfel s-ar mişca lucrurile. Brăilenii, ca şi noi, sunt oameni de treabă, buni. Este adevărat că fiecare pădure are uscăturile ei, dar aşa este peste tot. Important este să primeze înţelegerea şi interesul comunităţii. Ar trebui ca politicienii să ţină cont de noi tot timpul, nu doar în perioada alegerilor. Habar nu am cine ne reprezintă. Mi-aş dori să îl văd, să vină să stea de vorbă cu noi. În campanie, tot timpul ne agresa cu pliante în cutiile poştale, cu portavoce. Se pare că existăm doar în perioada alegerilor. Da, viitorul Galaţiului este alături de Brăila”

T.A., 53 de ani, cadru didactic – „Aşa cum văd lucrurile, nu văd nimic de perspectivă. Am revenit în Galaţi după ce am petrecut 10 ani în Italia şi sunt foarte dezamăgită de ceea ce am găsit aici. Nu mai am nicio speranţă. Am constatat o degradare din toate punctele de vedere. Mă doare, pentru că este oraşul meu natal. În urmă cu trei luni am fost la Brăila şi mi-a plăcut ce am văzut acolo. Brăila merită mai multe aprecieri, din toate punctele de vedere. Oamenii mi s-au părut un pic mai educaţi. La noi există o degradare în toate sensurile, în timp ce Brăila a avansat şi din punct de vedere al civilizaţiei. Gălăţenii ar trebui să ia exemplu de la brăileni

Ionel Bârlădeanu, 34 de ani, şomer – „Nu ştiu dacă asocierea dintre Galaţi şi Brăila ne va ajuta. Cert este că tinerii nu au niciun viitor aici. Piaţa muncii este la pământ, în timp ce la Brăila a început să se redreseze din acest punct de vedere. Aş pleca oricând şi nu m-aş mai întoarce”

Foto: Anca Melinte

Citit 1497 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.