Proiect ambiţios propus de un consilier local: Faleza Copiilor - cinci locuri de joacă pe malul Dunării
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Proiect ambiţios propus de un consilier local: Faleza Copiilor - cinci locuri de joacă pe malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Galaţiul care nu le oferă nimic copiilor, nici măcar un loc de joacă sigur, ba mai rău, le închide parcurile în vacanţa mare, ce-aţi zice de o Faleză a copiilor? Nu, oameni mari, nu vă faceţi griji că veţi rămâne fără restaurantele-pontoane! Doar o mică porţiune din Faleza Inferioară ar urma să fie amenajată la nivelul locurilor de joacă pe care le-aţi văzut în Parcul Izvor sau în Herăstrău, în Capitală. Proiectul îi aparţine consilierului local PDL Mihai Alin, care este şi tătic. Iar primarul Marius Stan, la fel de tătic ca şi consilierul, nu ar avea nimic împotriva lui. Concret, Mihai Alin vrea să multiplice locul de joacă existent deja pe Faleza inferioară, loc de joacă donat, în 2009, de către firma constructoare. E drept, locul de joacă s-a mai degradat, dar e mereu aglomerat.

Nu se strică nimic!

Cu sprijinul Geo Topo Cad Expert, care a făcut o ridicare topografică, Mihai Alin a identificat încă patru locuri, de o parte şi de alta a locului de joacă existent, în care pot fi amplasate noi dispozitive de distracţie pentru copii. Şi asta fără să deranjeze pe nimeni din jur, şi fără ca arborii să fie tăiaţi! O schiţă preliminară, care a ajuns la Direcţia de Dezvoltare din cadrul Primăriei Galaţi, a arătat că pe Faleză ar putea fi amplasate încă patru locuri de joacă pentru grupe de vârste 5-12 ani, 2-10 ani, 2-5 ani şi chiar un loc pentru fitness. Desigur, la modul ideal, noile locuri de joacă ar putea avea covor de tartan pe jos şi ar putea fi echipate, de exemplu, de Hags, firma suedeză ale cărei minuni destinate copiilor le puteţi admira în locurile de joacă din Bucureşti sau Constanţa. Şi mai trebuie să ştiţi că toate acele castele, tobogane, instalaţii creative respectă cu adevărat, nu doar pe hârtie, standardele de siguranţă pentru locurile de joacă. Primăria va decide, însă, cine şi cum va amenaja spaţiile de joacă!

La Arad se poate!

Potrivit datelor estimative, reamenajarea locului de joacă şi înconjurarea lui de alte patru n-ar costa mai mult de 100.000 de euro – da, cam cât au fost alocaţi din buget pentru recenta gală de box. Pentru studiul de fezabilitate pentru locul de joacă, există bani în buget, şi cu puţină bunăvoinţă lucrurile s-ar putea mişca suficient de repede ca la vara viitoare să avem o Faleză a Copiilor aşa cum se face deja la Arad! După cum v-am informat deja, pe malul Mureşului, la Arad, va fi amenajat "Aventura voinicilor" un nou parc pe o suprafaţă de peste 16.000 de mp, obiectiv care face parte dintr-un program de reamenajare şi punere în valoare a falezei Mureşului.

   

Citit 2840 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.