Absurd de Galaţi - Doi ani ca să „scapi” de casa de la Primărie

Absurd de Galaţi - Doi ani ca să „scapi” de casa de la Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd ori, de-a dreptul, le întreţin. În condiţiile în care nu mai puţin de 5.000 de gălăţeni au cerut Primăriei o casă, iar municipalitatea n-are de unde să le dea, unui alt gălăţean i-a luat doi ani ca să restituie locuinţa socială primită de la administraţia locală. Şi asta în ciuda faptului că a făcut toate demersurile necesare, şi nu avea nici datorii.

Gălăţeanul nu mai avea contractul de chirie actualizat din noiembrie 2011, dar a continuat să plătească pentru locuinţa socială compusă dintr-o cameră, aflată în centrul oraşului. Gălăţeanul s-a stabilit cu familia în Italia, şi a venit anul trecut în august solicitând rezilierea şi predarea locuinţei sociale, după ce a achitat chiria aferentă, şi a închis contractele pentru utilităţi. I s-a spus să-i aştepte acasă pe reprezentanţii Primăriei, şi s-a conformat vreme de o săptămână, dar aceştia nu au mai venit.

Săptămâna trecută, gălăţeanul a venit special din Italia ca să-şi plătească taxele şi impozitele faţă de oraş şi să rezolve problema locuinţei sociale pe care ar putea să o folosească cineva care are nevoie de un acoperiş deasupra capului! De această dată, după multiple insistenţe şi după ce a fost plimbat până la năuceală de la un serviciu la altul al Primăriei, gălăţeanul a avut surpriza să descopere că mai are de plătit „penalităţi la penalităţi” rămase de prin 2011, deşi se ştia fără vreo datorie! Hotărât să scape de casă, gălăţeanul a plătit tot ce i s-a cerut, în total 1.500 de lei, şi s-a eliberat de contract. Doi ani ca să scape de casă! Absurd, dar perfect adevărat!

Citit 2649 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.