Stradă modernizată în bătaie de joc, pe banii gălăţenilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Stradă modernizată în bătaie de joc, pe banii gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O arteră din Valea Oraşului, proaspăt reabilitată, se transformă în mlaştină atunci când plouă * Locatarii din zonă spun că infiltraţiile le distrug locuinţele


Deşi este proaspăt modernizată, strada Sălişte, situată în Valea Oraşului, se comportă, în vreme de ploaie, ca un veritabil drum din mediul rural. Gălăţenii care locuiesc pe artera proaspăt reabilitată de firma Atlas spun că, pe anumite porţiuni ale străzii, lucrările au fost făcute de mântuială, astfel că, după ce plouă, pe artera „modernizată” se formează adevărate lacuri de acumulare din cauză că stratul de asfalt turnat diferă de la o porţiune la alta. Ba mai mult, oamenii se plâng că infiltraţiile le afectează fundaţia caselor, iar pereţii propriilor locuinţe se coşcovesc şi se crapă, motiv pentru care se gândesc cu groază la faptul că toamna bate la uşă, iar precipitaţiile vor fi din ce în ce mai dese.
„Lucrarea de asfaltare a străzii s-a efectuat anul trecut, când iarna bătea la uşă, motiv pentru care nu s-au respectat cotele păturii de asfalt. Diferenţele fiind vizibile, am atenţionat maistrul care a efectuat lucrarea şi a promis că „mâine” va completa şi va înălţa stratul de asfalt. Am aşteptat în zadar ziua de "mâine", dar nu a venit nici până în prezent. Mai mult, l-am întâlnit pe acest maistru în zonă şi am încercat un dialog privind promisiunea făcută, dar fără niciun rezultat. Nerespectarea cotelor la turnarea asfaltului a făcut ca, în patru-cinci zone, apa de ploaie sau din topirea zăpezii să formeze adevărate bălţi de 8-10 metri lungime şi 1,5-2 metri lăţime, care, în patru-cinci zile, se infiltrează prin asfalt afectând fundaţia caselor”, ne-a spus Nicolae Jipirescu, un gălăţean care locuieşte pe strada Sălişte. Acesta a precizat că pereţii din interiorul casei sale, precum şi ai altor vecini, au absorbit umezeala şi deja s-au coşcovit, motiv pentru care municipalitatea a fost sesizată de către câţiva dintre gălăţenii care locuiesc pe strada Sălişte.

Primăria ia în calcul rezilierea contractului cu Atlas

Reprezentanţii municipalităţii recunosc că pe strada Sălişte "s-a lucrat prost şi încet" şi, tocmai din acest motiv, constructorul este penalizat, lunar, cu 2 la sută din valoarea neexecutată a lucrării. Conducerea Primăriei ia în calcul inclusiv rezilierea contractului cu firma Atlas, care, nici până la această dată, nu a finalizat lucrarea de pe strada Sălişte, existând, în continuare, nenumărate semnale cu privire la o serie de deficienţe. De altfel, în luna martie a acestui an, municipalitatea anunţa că termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit până în luna iunie. Reprezentanţii Primăriei au fost atât de optimişti încât, la acea dată, spuneau că speră, totuşi, ca lucrările de modernizare a străzii să fie finalizate şi mai devreme, adică în luna mai.
Cert este că toamna bate la uşă, iar constructorul nu a reuşit, nici până la această dată, să finalizeze modernizarea străzii, care ar fi trebuit să fie gata, conform contractului, încă din luna decembrie a anului trecut. "S-a lucrat prost, încet şi s-a depăşit şi termenul de finalizare a lucrării. Urmărim subiectul cu mare atenţie şi interes, pentru că vrem să se ştie că nu glumim. Au fost mai multe discuţii cu o serie de constructori, cărora li s-a spus foarte clar că Primăria vrea calitate inclusiv în ceea ce priveşte termenul de execuţie al lucrărilor. Problemele de pe strada Sălişte sunt generate inclusiv de problemele constructorului", ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Reamintim că firma Atlas şi-a adjudecat, în anul 2011, în urma unei licitaţii, contractul pentru lucrări de modernizare a două loturi de străzi din Valea Oraşului, în valoare de 5,5 milioane de lei. Lotul I cuprindea străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului şi Vidra, iar Lotul II străzile Daciei, Sălişte, Sulinei, Ghecet şi Elicei. Modernizarea consta în lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcţii de canalizări de ape pluviale, lucrări de construcţii de fundaţie şi de îmbrăcare a străzilor şi a drumurilor. Lucrările la Lotul II, implicit la strada Sălişte, trebuiau finalizate la 1 decembrie 2012.


Citit 2113 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2013 18:03

5 comentarii

 • postat de Anonim
  Duminică, 01 Septembrie 2013 19:26
  86.127.208.***
  N-avem strazi ,n-avem pod,dar avem haine de firma si unghiute mov . :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Duminică, 01 Septembrie 2013 19:21
  86.127.208.***
  In Galati se lucreaza la o strada timp de un an de zile si tot nu sunt finalizate lucrarile. Daca strazile ar fi facute ca la carte anul urmator nu ar mai avea oamenii de lucru. Potoliti-va cu,comenatriile! :)) Traim in tara lui : Afara ploua!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 30 August 2013 01:50
  5.13.158.***
  ia verificat coin silierii locali, TOTI AU RUDE SAU APROPIATI CU FIRME CE AU CONTRACT CU MUNICIPALITATEA! AR TREBUI SA LE PLATITI DIN BANII PROPRII REBUTURILE... JAPITELOR!

  Ca-n Portugalia trrebuiesc legile facute, in domeniul securitatii muncii: DACA ARE LOC UN ACCIDENT DE MUNCA
  DIN VINA SEFULUI DE SANTIER CE RASPUNDE DE SECURITATEA IN MUNCA, DAUNELE UMANE SE PLATESC CU CAPUL - ZECI DE ANI DE INCHISOARE! MAI CLADIM CATEVA INCHISORI DOFTANE... AVEM DE CAMA MATA RI LA GREU!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Joi, 29 August 2013 08:51
  5.13.208.***
  Ce sa mai vorbim de strazile Ghecet,Sulinei care stau neterminate de lini de zile.Ultima data ne-au promis ca pe 20 august se vor termina lucrarile .
  0
  2
  Raportează
 • postat de gigi
  Joi, 29 August 2013 08:31
  193.230.156.***
  Ce strada s-a facut asa cum trebuie in Galati? Totul este de mantuiala ptr. ca aceste lucrari se atribuie celor care fac afacere cu autoritatile publice , adica cu persoanele care sunt in fruntea auoritatilor publice. Dar..... ce fac pentru ei, case, restaurante etc. le fac foarte bine.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.