Diguri modulare împotriva inundaţiilor, propunerea senatorului Paul Ichim

Diguri modulare împotriva inundaţiilor, propunerea senatorului Paul Ichim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul liberal Paul Ichim este de părere că digurile modulare formate din panouri detaşabile ar putea fi soluţia în cazul revărsării apelor. După modelul altor ţări din Europa, parlamentarul de Galaţi propune accesarea de fonduri europene pentru implementarea unui asemenea proiect. Paul Ichim i-a solicitat ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, un punct de vedere în acest sens. „Ridicarea în Ungaria a unui dig din panouri modulare, fixate în stâlpi montaţi permanent în sol a făcut ca localităţi întregi să fie apărate împotriva revărsării apelor. Informaţiile prezentate de mass-media arată că ridicarea acestor diguri s-a făcut având la bază o finanţare europeană”, a precizat senatorul de Galaţi în adresa transmisă ministrului Lucia Varga.

Citit 1781 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 16:14

3 comentarii

 • postat de MEME
  Miercuri, 25 Septembrie 2013 10:39
  5.13.209.***
  SENATORUL CHIRURGUL SPAGII DA-TI DEMISIA IMPOSTORULE ESCROCULE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Vineri, 06 Septembrie 2013 14:32
  81.12.150.***
  Solutia nu este rea,dar nici noua nu este!
  Port in mine cateva initiative private, recent descoperite pe meleagurile noastre care m-au convins odata in plus, daca mai era nevoie, de capacitatea romanilor de a valorifica tot ce au in preajma si le este la indemana.
  Sunt diguri modulate cu dimensiuni variabile functie de inaltimea apei si a fortei hidrostatice din spatele lor. Au etansari ermetice prin chedere si ventuze cu actiune mecanica si hidraulica data prin presiunea apei.Se instaleaza de la mic la mare precum papusile japoneze.Au o eficienta ridicata se instaleaza foarte usor si au ,de asemenea, o arhitectura in ton cu apele involburate.
  Sunt cu mult peste ce am vazut in primavara trecuta in deplasarile mele in porturile Belgrad si Budapesta ( despre care cred ca vorbeste dl doctor).
  Treaba proasta este ca avem cu ce,dar nu prea mai avem cu cine.Nu uitati ca inca mai avem doar cativa specialisti care sa conceapa, sa aplice programe de redresare a activitatii hidrotehnice.Trebuie doar sa fie ascultati si folositi. Ceea ce se poate face este incetatenirea elementelor in adevar folositoare precum tinerii invatati, meseriasii buni, ingineri profesionisti cu multa experienta in spate. Pentru sanificarea noastra e necesara ca sa dispara din viata publica ,a obstei elementele parazitare care habar nu au despre activitatea pe care sunt pusi sa o conduca buni si cu talent pentru dezorganizare si ruinare si care se fac ca se prefac fara rusine-sa parafrazez si eu pe cineva.
  0
  4
  Raportează
 • postat de gnbfgnn
  Joi, 05 Septembrie 2013 23:35
  82.233.33.***
  hai ca bani europeni pentru diguri fixo-mobile nu s-au sifonat pâna acum. oare pentru panouri solare instalate în spatiu nu se dau bani? bai janghinosilor intariti bine digurile astea existente si refaceti toate drumurile afectate de inundatii pâna acum. numai cu ochii dupa furat. nu sunteti in stare sa faceti o sosea cu 2 benzi pe sens de 10 km intre gl si braila si visati la diguri cu arc. umflatule cu mustata tu ce ai facut pentru oras pâna acum de atâta timp cât esti in parlement? citesti ziare de la buda...pesta, ai? celalalt "godacel", seful tau de la pnl jud galati ce a facut pentru oras de când e în parlament?nu v-ar fi rusine
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.