Bani pentru cei mai amărâţi gălăţeni: Ajutoare de urgenţă pentru plata întreţinerii

Bani pentru cei mai amărâţi gălăţeni: Ajutoare de urgenţă pentru plata întreţinerii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cele 16 familii sau persoane singure care au solicitat Primăriei ajutoare de urgentă în vederea achitării datoriilor la plata cheltuielilor de întreţinere, doar opt au întrunit condiţiile necesare, s-a stabilit în urma anchetelor sociale. Este vorba despre persoane vârstnice, familii monoparentale sau familii ai căror membri nu pot munci, suferă de boli grave, care au venitul net pe membru de familie sub nivelul salariului minim pe economie. Suma alocată de la bugetul local pentru plata acestor ajutoare se ridică la 54.583 de lei.
Cea mai mare sumă repartizată este de 14.275 de lei, reprezentând doar debitul, fără penalităţi, al familiei Tuţa G.. Titulara are 50 de ani şi suferă de boala Basedow, accident vascular, rinichi unic chirurgical, a ieşit din plata şomajului, are în grijă şi o nepoată, elevă, al cărei tată a decedat şi, ca şi cum necazurile n-ar fi fost de ajuns, fiul gălăţencei a decedat în urma unui accident rutier. Suma totală datorată la întreţinere este de 30.744 de lei. Doar în două cazuri suma alocată acoperă integral datoria. Este vorba de situaţia Vasilicăi S., care are probleme psihice, şi trăieşte din 234 de lei pe lună, căreia i s-au alocat 9.745 de lei pentru plata întreţinerii, şi de familia Luminiţei T., care a primit 7.035 de lei pentru datoriile la întreţinere. În familia respectivă doar soţul munceşte, soţia suferă de tetrapareză spastică din naştere, iar fiul este elev.

Citit 1641 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 20:15

1 comentariu

 • postat de Karpusov
  Miercuri, 25 Septembrie 2013 20:18
  78.97.254.***
  De ce nu s-a popularizat stirea cu acordarea ajutorului de urgenta pentru plata intretinerii ? Inseamna ca s-au acordat tot preferential. Boala BASEDOW nu este atat de grava, o am si eu si mai am 2 operatii de anevrism cerebral, cicatrici grave in urma unei arsuri prin flacara. Sunt pensionara de boala gradul2 cu o pensie 500 roni.Am si restante la plata intretinerii si n-am stiut de aceste ajutoare. NU s-a dorit ca toti galatenii nevoiasi sa afle de asta.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.