Vox populi / Sprijin mai mare pentru sinistraţi

Vox populi / Sprijin mai mare pentru sinistraţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cred că autorităţile ar trebui să se implice mai mult şi să găsească soluţii pentru ca sinistraţii să nu îndure frigul în module.

Lăcrămioara Enache: "Ştiu cum arată acele module, dar normal este să aibă un sistem de încălzire. Oricâte pături şi plăpumi ar primi, este, oricum, foarte frig. Trebuie găsită o soluţie. Autorităţile ar trebui să se implice mai mult. Din câte ştiu, pe la ţară, au mai rămas nefolosite diverse imobile, care au aparţinut unor şcoli. Ar trebui făcut ceva acolo. Acolo era şi sistem de încălzire. Este greu să construieşti acum casă, mai ales din cauza vremii. Se anunţă şi o iarnă cruntă. Un ajutor trebuie să le fie dat în privinţa asta. Nu ei au vrut să îşi dărâme casele. Cei care au construit modulele ar fi trebuit să gândească şi un sistem de încălzire, pentru că acestea nu se folosesc doar vara, ci şi pe o astfel de vreme."

Paraschiva Nazare: "Din ce am văzut în mass-media, modulele au o singură cameră. Sunt familii cu mulţi copii. Unde se spală, unde mănâncă, unde merg la toaletă? Cum ies afară? Nu înţeleg cum au fost proiectate aşa, de ce nu s-a ţinut cont de toate aspectele? Eu stau în oraş, dar am fost într-o comună calamitată şi am văzut cum se împart în unele locuri ajutoare. Nu se distribuiau corect. Asta nu o să dispară niciodată. Şi altceva: se strâng bani din toate părţile pentru sinistraţi. Mi s-ar părea corect ca să existe o singură instituţie care să gestioneze acţiunea şi să se reconstruiască locuinţele. Ceva de mâncare se mai găseşte, dar un acoperiş deasupra capului, nu prea. Ei nu au unde locui. Este cel mai important lucru."

Profesor S.D.: "Măsuri pe jumătate corecte, negândite cum trebuie. Este păcat că s-a întâmplat aşa ceva. Cert este că ar trebui mai multă atenţie faţă de cetăţeni, faţă de ţară. Asta ar trebui conducătorii să aibă faţă de marele public, nu pentru un grup restrâns de cetăţeni."

Citit 686 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2013 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.