Iată ce spun şefii instituţiilor gălăţene despre trecerea lor în subordinea CJ

Iată ce spun şefii instituţiilor gălăţene despre trecerea lor în subordinea CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Răzvan Avram, directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale: "Funcţionăm deja în regim de avarie"

Cu doar 36 de angajaţi care au în grijă dosarele a mii de beneficiari ai ajutoarelor sociale, Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi „funcţionează deja în regim avarie”, declară directorul Răzvan Avram. "Iniţial ştiam că trecerea în subordinea autorităţilor locale se va face anul acesta, apoi ni s-a spus că nu e grabă", mai spune acesta. Ca urmare, Aveam speră ca trecerea în subordinea Consiliului Judeţului să nu le afecteze şi financiar activitatea.

La rândul său, Marcela Sighinaş, director general adjunct la Agenţia Naţională de Pensii şi Inspecţie Socială, ne-a declarat, telefonic, că nu s-au primit precizări suplimentare privind descentralizarea agenţiilor din ţară.

Directorul SGA, Ion Ardean: "La judeţ vrem, la local nu"

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Ion Ardean, consideră "o prostie" ca administrarea sistemelor de gospodărire a apelor să intre în competenţele autorităţilor publice locale. Potrivit acestuia, însă, "ar fi extraordinar" dacă instituţia ar putea intra în subordinea Consiliului Judeţului. „Consiliile locale nu au nicio treabă, dar ar fi nemaipomenit dacă am fi trecuţi în subordinea CJ. Noi suntem o unitate care se autofinanţează, nu suntem bugetaţi. Producem 62 la sută din veniturile Administraţiei Bazinale a Apelor Iaşi şi de fiecare dată suntem uitaţi când vine vorba de bani. Adică dăm, dar nu primim. Suntem ignoraţi. Nici nu văd cum cei de la Iaşi ar şti de ce avem nevoie noi, la Galaţi. Cred că cel mai bine s-a văzut acum, la inundaţii, când nu am putut dispune de bani. Aşadar, ar fi excelent dacă am fi trecuţi din subordinea ABA Iaşi în subordinea CJ”, ne-a spus directorul SGA.

Cinematografele, "pohta ce-a pohtit" Primăria

"Documentul publicat de ziarul Gândul răspunde unor solicitări repetate, de-a lungul timpului, ale Primăriei municipiului Galaţi, cum ar fi trecerea cinematografelor şi a grădinii de vară în subordinea municipalităţii. Proiectul nu se aplică, însă, de azi pe mâine", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache. Primăria este încântată şi de perspectiva de a prelua Poliţia Rutieră, cu sediu cu tot. În buna colaborare avută până acum cu Consiliul Judeţului, municipalitatea este sigură că va găsi modalităţi de gestionare în comun a instituţiilor şi competenţelor care vor fi delegate autorităţii judeţene.

Şefa Agenţiei de Mediu, Carmen Sandu: „Nu avem ce comenta”

Potrivit proiectului descentralizării, Agenţia pentru Protecţia Mediului va trece în subordinea Consiliului Judeţului. Contactată telefonic, directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Carmen Sandu, a spus că acest lucru era de aşteptat. „Nu am făcut nicio analiză. Acum am aflat, dar dacă este vorba despre o hotărâre la nivel central, vă daţi seama că nu vom putea face nimic. O să ne supunem pur şi simplu. Nu avem ce comenta”, ne-a declarat Carmen Sandu.

Sănătatea gălăţeană / Aceeaşi tabără, declaraţii opuse

Dacă proiectul lui Liviu Dragnea va fi aprobat, atunci mai multe instituţii sanitare gălăţene ar urma să treacă de la începutul lui 2014 din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Consiliului Judeţului. Mai precis, principalele vizate sunt Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Galaţi. În forma actuală, proiectul contrazice unele dintre declaraţiile făcute în urmă cu doar câteva săptămâni de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în cadrul unui conferinţe regionale ţinută la Constanţa. Ministrul declara atunci faptul că intenţionează o reorganizare a direcţiilor de sănătate publică, astfel încât structurile de monitorizare a factorilor de mediu, împreună cu laboratoarele aferente să treacă de la DSP la consiliile judeţene. Direcţiile de Sănătate Publică ar urma să păstreze astfel doar partea de control a unităţilor medicale şi partea de supraveghere epidemiologică. Proiectul propus de vicepremier prevede ca directorii coordonatori şi adjuncţii acestora să fie numiţi direct de către preşedintele Consiliului Judeţului. Nici Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi nu va scăpa de noua organizare. Astfel, numărul persoanelor numite de către Consiliul Judeţului Galaţi în consiliul de administraţie al CJAS ar urma să crească.

Tania Bogdan, vicepreşedinte CJ: "Să se asigure şi finanţarea corespunzătoare"

Iuliana Tania Bogdan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, este de părere că descentralizarea se va face cu succes doar dacă va exista şi „finanţare corespunzătoare”. „Descentralizarea este o măsură bună, dar doar cu o condiţie: să se asigure şi finanţarea corespunzătoare. Altfel, Consiliul Judeţului nu va avea cum să susţină activităţile acestor instituţii. Sper să nu fie o descentralizare de tipul celei care a fost făcută în Sănătate, privind preluarea spitalelor. Probabil că va fi ceva cu dublă finanţare”, ne-a declarat Iuliana Tania Bogdan.

Citit 3267 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2013 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.