Încă două săptămâni fără lapte în şcolile din Galaţi, Tecuci şi Pechea
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Încă două săptămâni fără lapte în şcolile din Galaţi, Tecuci şi Pechea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 48.000 de elevi şi preşcolari din municipiul Galaţi, dar şi din zonele Tecuci şi Pechea, nu vor primi, nici la începutul acestei luni, lapte. Autorităţile judeţene speră ca abia la mijlocul lunii octombrie să fie reluată distribuirea laptelui în unităţile de învăţământ, după ce Consiliul Judeţului va trece la o negociere directă cu o serie de societăţi comerciale. „Cei de la Risk ne-au informat că nu au posibilitatea să onoreze cele trei acorduri-cadru. Am discutat cu avocaţii şi, cel mai probabil, firma va fi dată în judecată. În paralel, noi ne vom ocupa de o negociere directă, întrucât este singura soluţie în acest moment şi, astfel, putem distribui şi mai repede laptele în şcoli. Sper să reuşim, până pe 15 octombrie, să le dăm copiilor laptele. Este bătaie de joc. Sunt foarte mulţi copii în zonele defavorizate, care ar fi avut mare nevoie de această gustare”, ne-a declarat Costel Fotea, county-managerul Consiliului Judeţului.

Reamintim că firma brăileană Risk Com, care ar fi trebuit să distribuie laptele în unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi şi zonele Tecuci şi Pechea, a anunţat CJ, cu doar două zile înainte de debutul anului şcolar, că nu va mai livra lapte celor 48.000 de preşcolari şi elevi gălăţeni.

Singurii care, pe lângă corn, primesc şi lapte sunt copiii din zona Târgu Bujor, de a cărui distribuţie se ocupă firma "Mazepa" din Galaţi. Nu este exclus ca societatea, în urma negocierilor directe, să adjudece şi cele trei zone abandonate de Risk Com.

Citit 1217 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.