Bugetul local cu ochii vineţi / Ce cred consilierii gălăţeni despre finanţarea unui nou spectacol cu bătaie

Bugetul local cu ochii vineţi / Ce cred consilierii gălăţeni despre finanţarea unui nou spectacol cu bătaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima Gală de Box din 22 februarie a costat 245.234 de euro şi a fost votată aproape în unanimitate de aleşii locali ? Pentru a doua Gală de box, de pe 23 august, s-au alocat 100.000 de euro, iar votul a fost dat de doar 14 consilieri, într-o şedinţă de îndată * Ce spun aleşii de finanţarea altor două gale, de K1 şi de box?


Gala de K1 pe care Galatiul o va gazdui în luna decembrie, şi care ar putea fi precedată de gala de box a lui Cristian Ciocan, nu înseamnă doar imagine, ci şi un efort financiar de la bugetul local. Buget local care a trebuit să mai facă faţă anul acesta altor două gale pugilistice. Stabilirea unui buget pentru un dublu eveniment sportiv nu se va putea face fără votul consilierilor locali, care nu au fost foarte entuziasmaţi nici de ultima gală de box. Şi asta deoarece, dacă veniturile încasate din evenimentul sportiv nu acoperă cheltuielile, municipalitatea trebuie să achite diferenţa.

După transparenţă, secret total

Cu o singură abţinere, din partea consilierului PDL Victor Dobrea, Legislativul local şi-a dat votul, în ianuarie, pentru Gala de Box de pe 22 februarie, eveniment cu un buget total estimat la 263.000 de euro fără TVA. Potrivit primarului Marius Stan, care a prezentat ulterior preţul evenimentului sportiv: „Gala ne-a costat 245.234 de euro - 125.000 de la bugetul local, restul sponsorizări. La capitolul venituri - 62.000 de euro plus Patinoarul care arată foarte bine. Urmează să mai încasăm aproximativ 50.000 de euro de la Guvern şi 75.000 de euro de la un sponsor care a promis! Când dă banii îi spun şi numele”, a afirmat primarul, dar nu a mai revenit cu această informaţie.
Hotărârea privind alocarea a 100.000 de euro pentru Gala de Box de pe 23 august a fost votată într-o şedinţă de îndată la care nu au participat decât 14 aleşi din 27. Hotârărea nu a fost nici până acum făcută publică. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, din bugetul stabilit iniţial nu s-au cheltuit decât 52.000 de euro, din care 12.000 pe panourile din oraş care au făcut reclamă evenimentului sportiv. În acest context, am fost curioşi ce spun aleşii de finanţarea unui nou eveniment de acelaşi tip:
Zanfir Ilie, consilier local PSD: „Grupul PSD va stabili o poziţie comună faţă de un asemenea proiect de hotărâre. Noi nu am fost prezenţi nici la şedinţa de îndată în care a fost votată în care s-a votat recenta gală de box. Nu ne grăbim cu votul, am vrea să ni se prezinte costurile şi încasările galelor trecute”.
Mihail Bucatanshi, consilier local PNL: „Sunt de acord fără discuţie, dar să se urmeze cursul legal al proiectelor de hotărâre”.
Marian Alexandru, consilier local PP-DD: „Greu răspunsul. Am cerut o analiză a veniturilor şi cheltuielilor generate de galele trecute. Dacă Primăria a ieşit pe plus, votez, dacă a ieşit pe minus, mă mai gândesc”.
Mihai Alin, consilier local PDL: „Depinde de suma propusă spre alocare. Personal, cred că am avut, totuşi, suficiente evenimente de anvergură de acest fel şi că am putea găsi şi alte modalităţi de promovare a oraşului”.

Citit 1440 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2013 14:47

3 comentarii

 • postat de Fraier, plătitor de taxe şi impozite locale
  Marți, 15 Octombrie 2013 20:23
  89.137.139.***
  Oare când i se vor "deconta" fotbalistorului toate aceste cheltuieli desanţate si absolut inutile (poate utile doar pentru a-si servi prietenii si clientela politică)
  1
  0
  Raportează
 • postat de claudiu
  Marți, 15 Octombrie 2013 08:24
  5.13.140.***
  @ Hapi - problema nu e la cit de mari sunt amenzile ci daca se platesc sau nu si cind. Degeaba e data o amenda, oricit de mica, daca impricinatul o contesta in instanta.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Hapi
  Marți, 15 Octombrie 2013 06:23
  5.13.222.***
  ca primaria sa faca bani din orce si sa astupe toate gaurile bugetului impreuna cu consilierii locali au adoptat o hotarire in care amenzile de circulatie pe plan local chiar de zece ori mai mari decit prevede codul rutier prezent.,exemplu; pentru oprire involuntara amenda este 500-1000 lei,iar in codul rutier 75 lei in 48 ore, deci o lege data si aprobata de guvern in 2002,e practic desfiintata de cosiliul local,deci ca sa fiu inteles politia rutiera aplica conform legii o amenda , politia locala alta amenda primaria alta amenda ,pe aceasi fapta dar cu sue mari care difera,asa se fac afacerile si iau bani de la populatie pentru cheremul bugetului local
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.