Piaţa din Micro 40 va fi modernizată/ Camere de supraveghere şi agenţi de pază, de teama hoţilor din cartier
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Piaţa din Micro 40 va fi modernizată/ Camere de supraveghere şi agenţi de pază, de teama hoţilor din cartier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piaţa din Micro 40, pustiită din cauza furturilor, în care acum se mai încumetă să îşi afişeze marfa doar doi-trei comercianţi, va fi modernizată. Conducerea Administraţiei Pieţelor dă asigurări că piaţa nu va fi închisă, aşa cum se tem cei mai mulţi dintre gălăţenii care locuiesc în Micro 40, precizând că, în 2014, va fi demarat proiectul de modernizare.

„Piaţa din Micro 40 este prinsă într-un plan de modernizare pentru anul viitor. Intenţionăm să construim o hală mai mare, modernă. Proiectarea se va face la anul şi sperăm ca în a doua parte a anului să şi demarăm proiectul. Aceasta este singura care a cam rămas nemodernizată. Am fi putut să investim acolo, dar ar fi fost o risipă de bani, pentru că, ulterior, ar fi trebuit să demolăm şi să reconstruim o hală modernă”, ne-a declarat Eugen Zaharia, directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare.

Întrucât în cartier infracţionalitatea este la cote alarmante, nu de puţine ori pieţarii fiind puşi pe fugă din cauza furturilor, hala din Micro 40 va fi supravegheată video, iar în piaţă va patrula permanent cel puţin un agent de pază, pentru ca pieţarii să îşi poată desfăşura activitatea în siguranţă. „Avem o problemă acolo. Se fură foarte mult şi din acest motiv nu prea mai sunt pieţari acolo. Am avut nişte oameni cu pepeni şi nu au rezistat. Au fost nevoiţi să plece de acolo din cauză că li se fura marfa”, a afirmat Zaharia.

Citit 2174 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2013 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.