Niciun proiect de turism pentru Galaţi/ Primăria şi CJ au spus „pas”

Niciun proiect de turism pentru Galaţi/ Primăria şi CJ au spus „pas”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici reprezentanţii municipalităţii şi nici cei ai Consiliului Judeţului nu au fost preocupaţi să pună la punct un proiect de dezvoltare strategică în domeniul turismului, în ciuda faptului că Dunărea are un potenţial imens. Potrivit ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, autorităţile gălăţene nu au transmis vreo solicitare la Bucureşti pentru a fi sprijinite în acest sens. „Am transmis la începutul anului o adresă către toate primăriile şi consiliile judeţene, prin care am solicitat transmiterea proiectelor de dezvoltare strategică în domeniul turismului şi iniţiativele pe toate sectoarele strategice (turism cultural, turism, city break, ecoturism, agroturism, turism balnear, turismul activ – sporturi de iarnă, golf, drumeţii, echitaţie, ciclism, turism rural, turism de litoral şi croaziere pe Dunăre). Nu am primit răspuns la această solicitare nici din partea Primăriei Galaţi şi nici din partea Consiliului Judeţului. Includerea proiectelor de investiţii în infrastructura de turism se face pe baza solicitărilor primite din partea administraţiilor publice locale”, a precizat Maria Grapini.

Afirmaţiile ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism au fost făcute după ce deputatul Eugen Chebac a întrebat-o pe Maria Grapini în ce măsură ministerul pe care îl conduce poate să susţină un proiect privind amenajarea unei zone pentru acostarea vaselor care fac croaziere pe Dunăre. „Este vorba despre proiectul Marina, la care nu vreau să renunţ. Realizarea unui port pentru ambarcaţiuni mari care să oprească în Portul Galaţi a rămas, de mai bine de 20 de ani, un deziderat pentru oraş. Există deschidere din partea primarului Marius Stan, am discutat pe această temă. Rămâne ca şi Consiliul Judeţului să dorească să sprijine acest proiect, deoarece presupune un parteneriat între cele două autorităţi”, ne-a declarat Eugen Chebac.

Reamintim că proiectul Marina, despre care Chebac a afirmat, atunci când se afla la cârma CJ, că reprezintă o prioritate include portul de ambarcaţiuni pentru vase mari, de pasageri, zonă de agrement, zonă comercială şi zonă rezidenţială.

Citit 1952 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.