Drumuri şi Poduri, trasă pe linie moartă/ Constructorul Vega a intrat în „jocul” deszăpezirii

Drumuri şi Poduri, trasă pe linie moartă/ Constructorul Vega a intrat în „jocul” deszăpezirii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractul pentru prevenirea şi combaterea lunecuşului în judeţul Galaţi, de până în 300.000 de lei, pe care Consiliul Judeţului urma să îl încheie cu Drumuri şi Poduri, societate aflată în subordinea CJ, dar adusă în pragul falimentului, va ajunge, până la urmă, la constructorul Vega ’93 SRL. Aşa cum anticipam vineri, atunci când v-am informat că la Drumuri şi Poduri mai multe persoane au intrat în preaviz, urmând să fie concediate, societatea din subordinea Consiliului Judeţului nu mai poate acţiona în judeţ pentru deszăpezire din cauză că nu beneficiază de bani şi credibilitate pentru a putea achiziţiona material antiderapant, de suficiente resurse umane şi nici de utilaje cu care să poată interveni, în cazul în care judeţul se va confrunta cu o cădere masivă de zăpadă. Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului, ne-a declarat că, săptămâna viitoare, instituţia publică va încheia un contract, pentru o perioadă de două luni de zile, cu Vega ’93 SRL, urmând ca, până la finalizarea licitaţiei publice lansată pe SEAP, constructorul gălăţean să intervină pe drumurile judeţene. „Drumuri şi Poduri nu poate face faţă. Cei de la Vega vor să închirieze câteva utilaje de la Drumuri şi Poduri, nişte freze, şi aşa cei de acolo vor mai încasa nişte bani cât timp Vega se va folosi de utilajele respective”, a afirmat Cornel Hamza.

Rămân, totuşi, câteva semne de întrebare cu privire la traseul şerpuit al contractului pentru deszăpezirea judeţului. După ce a deschis pe SEAP, abia la finele lunii septembrie, procedura de licitaţie, blocată acum de o contestaţie, conducerea Consiliului Judeţului a apelat, oficial, la Drumuri şi Poduri pentru a acţiona în lunile noiembrie şi decembrie în judeţ. Cum Drumuri şi Poduri abia mai „respiră”, aflându-se în procedură de reorganizare, CJ a ajuns, în final, la constructorul Vega ’93 SRL.

Consiliul Judeţului este obligat prin lege ca, la începutul lunii noiembrie, să aibă pus la punct un contract pentru deszăpezirea drumurilor judeţene.

Citit 2649 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.