Parcarea din faţa Bisericii Mavramol va fi retrocedată / Poate scăpăm şi de peisajul sinistru

Parcarea din faţa Bisericii Mavramol va fi retrocedată / Poate scăpăm şi de peisajul sinistru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au aprobat recent trecerea din proprietate publică în proprietate privată a municipiului Galaţi a terenului intravilan în suprafaţă de 552 mp, situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 1A. Măsura a fost luată în vederea retrocedării terenului care a aparţinut cândva sfântului locaş şi pe care a fost amplasat cimitirul bisericii, urmând ca parohia să fie pusă în posesia acestuia. Potrivit Primăriei Galaţi, suprafaţa de 552 mp care urmează a fi retrocedată Bisericii Mavramol cuprinde şi parcarea din vecinătatea lăcaşului de cult. Asta înseamnă că, în scurtă vreme, am putea scăpa de imaginea sinistră a zonei în care un monument funerar (amplasat ilegal), stă într-o parcare în imediata vecinătate a unor autoturisme, de cele mai multe ori lăsate de-aiurea, a unei toalete publice mobile, şi a câtorva pubele de gunoi, iar o icoană uriaşă priveşte totul de peste gard.
Planurile părintelui paroh Mihai Gherghe erau, la începutul anului trecut, să transforme zona în care acum este parcarea într-un parc plin de trandafiri în centrul căruia să se afle monumentul deja realizat. În jurul crucii vor fi trasate, în forma unor raze de soare, poteci care vor duce la marea alee ce înconjoară zidul bisericii. Vor fi puse şi bănci, gardul masiv de acum urmând să dispară, iar zona să devină o oază de linişte pentru credincioşii care vin să se roage la Mavramol.


Citit 2823 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 18:49

13 comentarii

 • postat de kostas
  Marți, 17 Decembrie 2013 13:24
  92.80.151.***
  Despre acest loc am mai vorbit-scris dar probabil ca cine trebuie sa citeasca nu are ochi si cine trebuie sa auda nu are urechi sau lasa cainii sa latre ca ursul................... Aceasta parcare nu este amplasata pe pamantul bisericii,pe locul acestei parcari au fost pana-n anii63-64 case si pravalii evreesti.Daca cineva va vrea sa se convinga sa intre pe youtube sa scrie -Galatiul in anii 40 si-o sa se gaseasca un filmulet si poze cu acea zona unde nu se vede nici un cimitir.Probabil ca in spatele acestei retrocedari sta bine merci unele interese atat preotesti cat si politicienesti.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Păi este loc privat, deci parcare privată, deci cu plată...asta-i regula tată.
  Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 10:04
  92.86.69.***
  Păi dacă este loc privat, normal că parcarea va fi cu plată iar cu banii dobândiți biserica poate să facă întreținea zonei religioase și poate o cantină pentru oamenii sărmani din zonă, un adăpost de noapte mai ales în timp de Iarnă. Dacă-i parc, parc să fie, dar văd că toată lumea vrea parcare, atunci cu plată să fie dacă vă țin buzunarele.
  0
  4
  Raportează
 • postat de @barbu
  Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 08:29
  5.13.134.***
  Mai barbule, tu si toti fanaticii religiosi trebuie sa-ntelegeti ca biserica e o institutie iesita din statul roman si nu un srl sau mai degraba un SA indiferent la nevoile publice. Nu-i de ajuns ca secole intregi s-au facut danii enorme catre manastirile grecesti, in detrimentul acestui popor si ca daca nu venea secularizarea facuta de Cuza situatia continua asa pana azi ? Nu vedem popi imbogatiti ce ne sfideaza pe toti, inclusiv pe unii onesti aflati in Patriarhie sau Episcopie ? Avem zeci si zeci de manastiri si o foame nesanatoasa de proiecte de catedrale faraonice la tot pasul, culmea reprezentand-o magaoaia mantuirii neamului din capitala.

  De ce de atatia ani nu se fac parcari subterane in oras ? Nu cumva si panza freatica inaltata e o problema ? Lasa, ca primarul face proiecte cu subtraversarea fluviului si parcam toti in Zaclau. Si punem si luminite colorate peste fluviu. Dar toate astea dupa ce-i executam repede-repede pe datornicii la intretinere, mama lor de corupti.
  1
  9
  Raportează
 • postat de barbu
  Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 07:49
  5.13.235.***
  Anca melinte, trebuie s-a inveti sa te informezi si sa termini cu datu cu presupusu... Biserica primeste de la stat o mica parte din ce i s-a confiscat, iar alesii locali nu fac decat sa aplice o decizie data de marea comisie de retrocedare de la Bucuresti. Daca ar fi fost dupa alesii nostri, nu ar fi vazut biserica in veci ceea ce i-a apartinut. Apoi, daca te-ai fi informat ai fi aflat ca pe unde este acum parcarea era fostul cimitir. si un cimitir are cruci, mai draga. Si crucea nu e de rau, e de inviere... Poate asa vor fi ridicate veceurile publice, restaurante si alte improviyatii care sufoca monumentul de patrimoniu care este Biserica Mavromol. pana la urma, cu sau fara voia voastra de mari zsiaristi, istoria si sfintenia isi intra in drepturi, iar Adevarul va birui... Cine poate sa inteleaga...
  4
  10
  Raportează
 • postat de Cine vrea parcare, atunci prin taxarea parcării, dacă nu vreți parc civilizat.
  Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 05:46
  92.86.69.***
  Dacă nu-i parc, atunci PARCARE CU PLATĂ GRASĂ, normă de centrul orașului taxare cât cuprinde de mare, normal la bugetul biserici ajutor pentru întreținere.
  2
  3
  Raportează
 • postat de CLI
  Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 03:53
  5.13.219.***
  Foarte bine ,in sfarsit se face dreptate .Laudabila intentia parohiei de a nu muta zidul imrejmuitor acolo unde era prin anii '60 ,atunci cand s-a intrat cu buldozerul in cimitirul manastirii . Buna ideia cu oaza de verdeata . Postacilor care se plang ca nu au unde parca ,sa cera construirea de parcari subterane sau supraterane ,asa cum sunt peste tot in vest .Tot in vest ,in multe orase ,accesul autovehicolelor in centru ,este interzis ,in unele zone chiar si pentru riveranii care nu au garaje sau parcari personale(in curti )Prin Elvetia ,in unele zone , calatorii nelocalnici sunt obligati sa lase autovehicolele la marginea orasilor si circula cu mijloacele de transport in comun. .Bancile ,hotelurile ,sa investeasca in parcari . In definitiv ,mersul pe jos, cel putin un km, face bine la sanatate .....Poate vereti sa fie demolata si biserica sa aveti unde parca ,va facu mamiticile direct in masini ...Hai ,sariti cu injuraturile ,nu-i injurati numai pe preoti si credinciosi.
  4
  8
  Raportează
 • postat de alina
  Vineri, 13 Decembrie 2013 22:55
  95.77.107.***
  SA LASE PARCARE ACOLO CA ZONA E SUPER AGLOMERATA SI NU AVEM UNDE PARCA. NUMAI UN CRETIN DE POPA LACOM PUTEA SA GANDEASCA ASA. AIA A FOST SI TREBUIE SA FIE PARCARE PT MASINI AMENAJATA FRUMOS SI GATA. TAMPITILOR!
  7
  8
  Raportează
 • postat de tot asa
  Vineri, 13 Decembrie 2013 16:25
  5.13.153.***
  Apropo CINE A PUS SINISTRU DRUM,....?????????? biserica ....bingo
  5
  6
  Raportează
 • postat de un imputit de cetatean
  Vineri, 13 Decembrie 2013 16:22
  5.13.153.***
  Sa concluzionam biserica vrea parc ok, pe ce bani se va face parc ..pe banii nostri.
  bun si daca va fi parc, conteaza cine e propritarul, dar biserica nu sa fie proprietate.
  Habodnicia bisericii e bine cunoscuta, vrea parc, asta daca nimeni nu minte, dar care sa fie proprietatea bisericii.
  Parcul daca ar fi al tuturor, ar fi bun public
  Sa tineti minte Galateni, ce v-am scris anterior
  5
  13
  Raportează
 • postat de prostitu
  Vineri, 13 Decembrie 2013 15:31
  5.13.153.***
  Apropo o sa faceti ca cei de la sfintu spiridon ,o sa iesiti cu gardul pana in strada , iar daca nu exista stalpul de curent la marginea trotuarului ,puneau gardul la bordura, sa vada lumea ce gradina frumoasa are popa, cu verdeata si flori sa isi unga sufletul dupa ce iese de la slujba.
  Intr-un timp un idiot a plantat si un cos de gunoi pe stalpul mentionat de la bis sf spiridon , si ptr ca nu putea fi pus spre gard l-a pus perpendicular cu strada, .
  Se putea trece cu mijloace extreme ...pe capota unei masini, puteai sari gardul..etc
  De ce va faceti VOI garduri si nu asa ..cu beton=+fier cu tepi etc????
  5
  12
  Raportează
 • postat de neprostitul
  Vineri, 13 Decembrie 2013 15:19
  5.13.153.***
  Popilor nu fiti prosti construiti pe locul de parcare o catedrala a mantuiri,i prostovanilor,, indobitocitilor.... ai urbei, cu tot neamul lor cel adormit.. una mare , mai mare decat cea de la Bucuresti, ca bani sigur gasiti.
  9
  12
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 13 Decembrie 2013 14:50
  79.59.136.***
  lasati locul ca LOC DE PARCARE !!!

  cica este centrul Galatiului dar nu ai unde parca !

  idiotii din primaria Galati, viseaza cruci si lumini care cad pe trandafiri !!!!

  as crede ca sunt SI NEBUNI !
  6
  27
  Raportează
 • postat de DragosG
  Vineri, 13 Decembrie 2013 12:44
  79.116.126.***
  Happy happy, joy joy, Intr-o zona cu hotel, notariat, magazine,restaurante si 3 banci si extrem de putine locuri de parcare exact asta lipsea, mai putine locuri de parcare mai mult spatiu suplimentar pentru biserica. Astia sunt chiar retardati? Bine nu trebuie sa ma mire intr-o tara in care spitalele arata ca la Birkenau si noi construimj monsturozitatatea aia de catedrala prostirii neamului.suntem cretini.
  5
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.